Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Προβλήματα στο νοσοκομείο Έδεσσας.




Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν τον νοσοκομείο Έδεσσας.
Η επιστολή, έχει ως εξής:



‘’Κύριε Υπουργέ,
Δεχτείτε αρχικά τα συγχαρητήρια μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας, αλλά και την πίστη ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε αυτά, με γνώμονα την ευαισθησία και την δυναμική που σας διέκρινε  στην διάρκεια της επαγγελματικής σας διαδρομής ως Νοσοκομειακού γιατρού.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, είναι  ένας ζωντανός οργανισμός της περιοχής μας, που πλαισιώνεται από νεαρά άτομα, τα οποία κατά καιρούς και όποτε αυτό απαιτηθεί, παρεμβαίνουν σε θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία.
Στην προσπάθεια αυτή πήραμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας γνωστοποιήσουμε κάποια προβλήματα που βιώνει το Νοσοκομείο της Έδεσσας στον χώρο της υγείας.
Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι δεν υποκαθιστούμε ούτε τους γιατρούς, ούτε όμως και τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας στην Βουλή.
Είμαστε όμως, υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα, ως ζωντανά κύτταρα μιας κοινωνίας, που αναζητά καλύτερες παροχές υγείας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το πρόβλημα του Νοσοκομείου μας εκτός των άλλων, έχει να κάνει με την έλλειψη του προσωπικού.
Διαρκή παράδειγμα η Παθολογική κλινική. Μια ‘’μάχιμη’’ κλινική, που οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών της, την οδηγεί στο να λειτουργεί με δύο ειδικούς γιατρούς και έναν ακόμη, ο οποίος συνδράμει στην προσπάθεια από Κέντρο Υγείας.
Και εσείς ο ίδιος αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο έχει εξαντλήσει τους υπάρχοντες γιατρούς, που υπερβάλλουν εαυτούς, ακόμη και σε πρόσθετες εφημερίες.
Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν, από την άλλη όμως, η συνεχής κούραση κρύβει κινδύνους για λάθη, που ξεφεύγουν την ανθρώπινη δύναμη.

Γνωρίζουμε καλά ότι σας έχει μεταφερθεί το πρόβλημα και ότι έχει προκηρυχτεί μια θέση επικουρικού γιατρού.
Ωστόσο, λάβετε σοβαρά στα υπόψη σας ότι η προκήρυξη γίνεται για ένα έτος και όχι για τρία όπως θα επιβαλλόταν για ένα Νοσοκομείο, όπως το δικό μας, που βρίσκεται σε παραμεθόριο περιοχή και εξυπηρετεί πάνω από 80.000 κόσμο.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, αναρωτιέται κανείς , ποιος θα είναι αυτός που θα έρθει εδώ για ένα μόνο χρόνο, ξοδεύοντας πιθανόν περισσότερα, από όσα θα παίρνει από την δουλειά του.
Από την άλλη, ένας γιατρός δεν φτάνει, όμως δεν αρκούν και τα ημίμετρα, για να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα.
Παράλληλα, θα σας επισημάνουμε και κάτι πάρα πολύ σοβαρό ακόμα, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου μας, πριν από 1,5 χρόνο περίπου, με δική τους πρωτοβουλία, την οποία στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, λειτούργησαν το κοινωνικό ιατρείο, μέσα στο Νοσοκομείο.
Αυτή η εθελοντική πρωτοβουλία τους, που είναι άξια συγχαρητηρίων, δυστυχώς μέρα με την μέρα φθίνει, καθώς η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, δεν μπορεί να καλύψει πλέον την ανάγκη του κοινωνικού ιατρείου.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αντιλαμβάνεστε, ότι ο τομέας της υγείας είναι μια αλυσίδα και ότι αν σπάσει έστω και ένας κρίκος, τα προβλήματα θα είναι αρκετά για όλους.
Εμείς οι νέοι του Δήμου Έδεσσας δεν ζητάμε το ιδανικό, αλλά το αυτονόητο σε αυτή την σχέση και είμαστε βέβαιοι, ότι μπορείτε να δώσετε λύση σε έναν τομέα που υποφέρει πολλά από τις μνημονιακές πολιτικές.
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και ευελπιστούμε σε δικές σας ενέργειες, που μπορούν να δώσουν λύσεις, τουλάχιστον σε όσα σας αναφέραμε παραπάνω.’’

Με εκτίμηση,
Αντώνης Μπουρδάνης
Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν




1 σχόλιο:

  1. μεγαλη προσπάθεια κανουν γιατροί και νοσοκομες.Βοηθεια στην καθαριότητα χρειαζεται και μερικά νέα μηχανήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)