Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Γιαννιτσών




Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Γιαννιτσών που πραγματοποιήθηκε
Στις εργασίες προήδρευσε ο Διευθυντής κ. Κουμαρτζούδης Νίκος ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τον απολογισμό των δράσεων του Οργανισμού και, κυρίως, τα έργα βελτίωσης των αγροτικών δικτύων, αντλιοστασίων και αποστραγγιστικών έργων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Γιαννιτσών. 
(10/3) στα Γιαννιτσά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των επιφανειακών και υπόγειων νερών της Πέλλας, των χρήσεων γης και της πολιτικής προστασίας, ενώ τόνισε ότι η ορθολογική χρήση και προστασία του υδάτινου πλούτου της περιοχής μας αποτελεί προϋπόθεση για ποιότητα ζωής και ανάπτυξη. «Τα στελέχη των Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων αποτελούν τους θεματοφύλακες πολύτιμων φυσικών πόρων στους οποίους βασίζεται η πρωτογενής τοπική παραγωγή της Πέλλας», ήταν μία χαρακτηριστική φράση του.

Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση των υδάτινων αποδεκτών της Πέλλας, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια. Υπάρχουν προληπτικές δράσεις τις οποίες υλοποιεί η Περιφέρεια, με κυριότερα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται, καθώς και μικρότερες δράσεις αποκατάστασης οι οποίες υλοποιούνται κατά περίπτωση και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Η περιβαλλοντική εξυγίανση και αναβάθμιση του Λουδία αποτελεί έργο προτεραιότητας ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης: «Έχουμε προβλέψει την υλοποίηση δράσεων καθαρισμού και εμβάθυνσης της κοίτης του Λουδία με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ υπάρχει επίσης πρόβλεψη για εκπόνηση μελέτης και έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε συνδυασμό με την πολιτική προστασία της Λεκάνης του Λουδία ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ». Τα συγκεκριμένα έργα θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του Λουδία για δράσεις αθλητισμού και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επισκέπτες.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ και ο Προϊστάμενος του Τομέα Γιαννιτσών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)