Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία -Τέλος-







Τιμητική πλακέτα στον παραδίδων Διοικητή Δημήτριο Αλεβίζο


Με επισημότητα και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο παραδίδων Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος παρέδωσε την πολεμική σημαία της Μεραρχίας στον παραλαμβάνων Διοικητή Υποστράτηγο Χρήστο Καρυώτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των στελεχών της Μεραρχίας, παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Λεοντάρη Ηλία, των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτριου Γιάννου, του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόριου Στάμκου και του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτριου Μπίνου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και συλλόγων και εφεδροπολεμικών οργανώσεων, αποστράτων αξιωματικών και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘ Κύπρου κ. Τσαλικίδης Πέτρος και ο πρώην Διοικητής της Μεραρχίας κ. Πέτρος Γεωργίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και ακολούθησε η παράδοση της πολεμικής σημαίας, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων της Μεραρχίας από τον Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Μεραρχίας, στην ειρήνη και στους αγώνες του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Ο παραδίδων Διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος ευχαρίστησε θερμά τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό της Μεραρχίας για την συνεργασία που είχαν και το δύσκολο έργο το οποίο ολοκλήρωσαν μαζί, κατά τη διάρκεια των έντεκα μηνών της θητείας του. Ο κ. Αλεβίζος με Απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό στράτευμα, αναλαμβάνοντας Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά. Τόνισε ότι η αποστολή της Μεραρχίας υπερβαίνει τα όρια της ελληνικής επικράτειας. Η πατρίδα έχει αναθέσει στους στρατιωτικούς έναν υπέροχο ρόλο τον οποίον μπορούν να εκπληρώνουν επιτυχώς με την καλλιέργεια των στρατιωτικών αρετών, αφοσίωση στο έργο τους και πίστη. Ο παραλαμβάνων Διοικητής Χρήστος Καρυώτης, τόνισε ότι αποτελεί σημαντική τιμή για τον ίδιο η ανάθεση της διοίκησης της ιστορικής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, εξήρε το σημαντικό έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον προκάτοχό του και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε το δύσκολο και επίμονο έργο για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας, με βασικά ιδανικά την δικαιοσύνη, την αμοιβαιότητα και την άριστη γνώση του αντικειμένου.

Ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των δύο Διοικητών και τόνισε ότι ο στρατός αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους. «Χρειάζεται να έχουμε το κεφάλι ψηλά και το μυαλό στη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη διατήρηση της επιχειρηματικής ετοιμότητας των στρατιωτικών σχηματισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκτιμώντας την άριστη συνεργασία και την υλοποίηση πολλών κοινών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με τον Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο, του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Με την ευκαιρία, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στην 1η Στρατιά και τόνισε ότι οι πολίτες της Πέλλας θα τον θυμούνται πάντοτε για τη θετική συμβολή του στην τοπική κοινωνία.

                                                                                                                                                 

1 σχόλιο:

  1. τα σύνορα βρίσκονται στην Αλμωπία.Αυτή αποτελεί σύνορο με τις ξένες χώρες.Ούτε τα Γιαννιτσα, ούτε η Σκυδρα είναι παραμεθόριος !Κάποια πράγματα μην τα μπερδεύουμε για να βολεύει σε καποιους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)