Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στηνΣυμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην Ώρα της Γης.



Πλησιάζει η «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, η παγκόσμια κοινότητα συντονίζεται για να υποδεχτεί και να συμμετάσχει στην οικουμενική περιβαλλοντική δράση με την κωδική ονομασία η «Ώρα της Γης» στην οποία ο Δήμος Σκύδρας λαμβάνει μέρος και φέτος.

Τη συγκεκριμένη, λοιπόν, ημέρα και για μια ώρα, δηλαδή από τις 20:30΄έως τις 21:30΄καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα στο σπίτι μας και να κλείσουμε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που κρατάμε σε αναμονή, χωρίς λόγο. 
Με τον τρόπο αυτό, έστω και συμβολικά συνεργούμε στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από μη ανανεώσιμους και μη αειφόρους φυσικούς πόρους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή κινητοποίηση για την «Ώρα της Γης» συνδέεται με την πρωτοβουλία «W.W.W. – Καλύτερη Ζωή» του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, και κάθε συμπολίτης μας μπορεί να ενημερωθεί και να δηλώσει την ατομική του συμμετοχή  μέσα από την ιστοσελίδα «www.kalyterizoi.gr».
Βέβαια, αυτό που έχει μείζονα σημασία είναι η « Ώρα της Γης», πέρα από τον συμβολικό της χαρακτήρα, να γίνει για όλους μας μια σταθερή σχέση και συμπεριφορά για την πολύπλευρη προστασία του περιβάλλοντος και εν κατακλείδι για την ίδια μας τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)