Σάββατο 11 Απριλίου 2015

«Δικαιοσύνη , το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη»



                    ΔΗΛΩΣΗ 
ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΤΣΑΝΤΑΛΗ


                

   Στην Ελλάδα της κρίσης ,της διαφθοράς ,της διαπλοκής και της απαξίωσης των θεσμών, δεν είναι λίγες οι φορές που ο πολίτης νοιώθει ανυπεράσπιστος όταν αγωνίζεται χωρίς κομματική προστασία ενάντια στο σύστημα που δόμησαν οι μηχανισμοί εξουσίας. Απέναντι σε αυτό το φθαρμένο πολιτικό σύστημα η μόνη ελπίδα του ήταν και παραμένει η δικαιοσύνη . Η προσφυγή σε αυτήν πηγάζει από την ανάγκη της αποκατάστασης-ατομικά και συλλογικά-της αλήθειας και της νομιμότητας. Στη διαδρομή μας όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου η διαφθορά είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αποφασίσαμε να πούμε διαχρονικά ένα δυναμικό όχι στην απαξίωση και τον ευτελισμό του θεσμού. Καταφύγαμε στη δικαιοσύνη με τις προτροπές μάλιστα του ίδιου του κ. Τουφεγγόπουλου με τη γνωστή φράση «Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα» αντί απαντήσεων στις καταγγελίες μας . Δεν ήταν λίγες οι φορές που και εκεί, μέσα από τις δαιδαλώδεις και πολύχρονες διαδικασίες του νομικού μας συστήματος , υπήρξαν απογοητεύσεις , εμπόδια και πισωγυρίσματα. Δεν μείναμε όμως σε αυτά ,γιατί προσδοκούμε και ελπίζουμε ότι η αλήθεια θα βρει τρόπους και δρόμους για να λάμψει. Η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσ/νίκης που τιμώρησε τελεσίδικα σε πολύμηνες φυλακίσεις και στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων, τον πρώην δήμαρχο Εξαπλατάνου, Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας,σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ ,Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας Ελλάδος και Αντιπρόεδρο  Γ.Νοσοκομείο. Εδεσσας. Λες και η κατοχή αυτών των, αμοιβόμενων θέσεων, χάρη στην κομματική ταυτότητα ,   αποτελεί τεκμήριο αθωότητας. Και έναν μηχανικό της ΤΥΔΚ ο οποίος συμμετείχε στη μεθόδευση συγκάλυψης μιας απευθείας  παράνομης ανάθεσης έργου 96.000 ευρώ και ενός εικονικού διαγωνισμού 44.000 ευρώ που θα προκαλούσε αντίστοιχη οικονομική ζημία στο καθολικό διάδοχο του  Δήμο Εξαπλατάνου, Δήμο Αλμωπίας ,είναι για εμάς απόδειξη ότι δεν κατέρρευσαν όλα, ότι δεν είναι δυνατό να αμνηστευθούν όλα, σε αυτόν τον τόπο. Για εμάς η απόφαση αποτελεί  τεκμήριο ορθής και αποτελεσματικής  λειτουργίας της Δικαιοσύνης κατά τη γνωστή διάκριση εξουσιών που επιβάλλει το  Σύνταγμα .   
  Εμείς που συγκροτήσαμε τη δημοτική κίνηση  «Ελπίδα για όλους» και αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια πιστοί στις αρχές μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς διαφθορά, με διάφανη λειτουργία και ορθή οικονομική διαχείριση , χαιρετίζουμε την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσ/νίκης υπογραμμίζοντας ότι έχει τεράστια ηθική σημασία η απόδειξη του ότι η Δικαιοσύνη παραμένει το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη . Με επιμονή και υπομονή οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Παρούτογλου και Σωτήρης Ζηκάκης, έχοντας την ουσιαστική συμβολή των προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων Γρηγόρη Βακαλφώτη, Αγγελή Τσορμπατζόγλου και Στράτου Νύχτα ,καταφέραμε να αναδείξουμε εκτός της συγκεκριμένης υπόθεσης και δεκάδες άλλες ,μάλιστα δυο από αυτές κακουργηματικού χαρακτήρα.
 

 Ευθύνες ,όμως, εκτός του τότε δημάρχου ,βαρύνουν δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κάποιων τοπικών διαμερισμάτων που όχι μόνο ανέχθηκαν, αλλά και κάποιοι από αυτούς στήριξαν με πράξεις ή παραλείψεις, ακόμα και με την εκκωφαντική σιωπή τους, παράνομες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Αξίζει να επισημανθεί η στάση του Βασίλη Αλεξόγλου , ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος της διοίκησης Τουφεγγόπουλου ,σήκωσε με παρρησία το ανάστημα του από την αρχή της θητείας του και μάλιστα (κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, ήταν ο παραλήπτης της επίμαχης αγωγής στις 31-12-2010,τελευταία μέρα της θητείας της τότε δημοτικής αρχής) η καταγγελία για την παραπομπή της συγκεκριμένης υπόθεσης στη δικαιοσύνη που καταδίκασε στις 31/3/2015 τον κ.Τουφεγγόπουλο, έγινε από τον ίδιο.
 Αξίζει τέλος να σημειωθεί η θαρραλέα στάση των τοπικών συμβούλων Αρχαγγέλου Ταγάρη Δημήτρη και Δρένου Διονύση, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας την εικονικότητα ενός έργου και την απόκλιση ενός άλλου από τις τεχνικές προδιαγραφές. Όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον, χωρίς πολιτικές στοχεύσεις και χωρίς εμπάθεια .Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κάνει κακό σε κανέναν ,αν και στα ακροατήρια επικαλούνται ,ο πρώην Δήμαρχος και η υπεράσπισή του ,ότι δήθεν άδικα καταδιώκουμε τον πρώην Δήμαρχο - ακόμα και την κόρη του - ότι έχουμε εμμονή μαζί του και ότι προβαίνουμε συνεχώς σε δημοσιεύσεις καταγγελιών  . Αν οι θιγόμενοι νομίζουν ότι κάτι τους πήγε στραβά ας κάνουν την αυτοκριτική τους , ας κρίνουν την  αλαζονική  και αυταρχική συμπεριφορά του παρελθόντος και ας κοιτάξουν τα πεπραγμένα τους.
Δηλώνουμε πιστοί στις εντολές των πολιτών που είχαμε λάβει το 2007 ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο και  υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της  διαφάνειας. Είμαστε παρόντες  και σήμερα ως πολίτες , μέχρι να  τελειώσουν   όλα  και να λάμψει η αλήθεια.

Παράσχος Τσάνταλης


Καταπέλτης η έδρα του Δικαστηρίου



Τα Μέσα ενημέρωσής μας, όπως πάντα εδώ και δεκαετίες καταγράφουν υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων για θέματα που  προκάλεσαν το κοινό αίσθημα (κακοδιοίκηση –κακοδιαχείριση –διαφθορά κλπ ),είτε αφορούν καταδίκες ή αθωώσεις μηδενός εξαιρουμένου φυσικού προσώπου.
Σήμερα επανερχόμαστε με περισσότερες  λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και καταδίκης του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου, Σταύρου Τουφεγγόπουλου και του αρμόδιου μηχανικού της ΤΥΔΚ Πέλλας Γεωργίου Σαμαρέντση.
  Στην αρχή κατέθεσε ο πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης  Σταύρος Κλεισούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον νεοπαγή θεσμό και στις αρμοδιότητες ,στις καταγγελίες που δέχθηκε από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου , Δρένο, Ταγάρη και Αβράμη καθώς και στις καταγγελίες που δέχθηκε από τα πρώην αιρετά μέλη του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου  , Β.Αλεξόγλου, Π.Τσάνταλη και Π. Παρούτογλου για φαινόμενα που συνιστούν  κακοδιοίκηση στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Αναφέρθηκε στη διαδικασία της έρευνας του για τη βασιμότητα των καταγγελιών, καθώς και το τί διαπίστωσε μετά το πέρας αυτής. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι ζήτησε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας , για την διενέργεια αυτοψίας για τα όσα είχαν καταγγελθεί, ότι από την προσκομισθείσα έκθεση αυτοψίας  προέκυψε ότι τα δύο έργα στη τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου τον μεν ένα δεν είχε γίνει σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη το δε άλλο δεν  είχε γίνει καν. Ο αρμόδιος μηχανικός της ΤΥΔΚ είχε συντάξει και υπογράψει ψευδώς βεβαίωση  περαίωσης και εκτέλεσης των παραπάνω έργων. Δηλαδή,  ότι αυτά  έγιναν σύμφωνα με τη μελέτη. Επίσης κατέθεσε ότι ζήτησε τη διερεύνηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου  για το αν και πότε έγιναν το έτος 2008 οι χαλικοστρώσεις  που φέρονταν ότι εκτελέστηκαν σε τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου  από εργολάβο της περιοχής , ο οποίος είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του Δήμου για εργασίες χαλικοστρώσεων  που έκανε μετά από προφορική ανάθεση από τον πρώην Δήμαρχο Εξαπλατάνου, Σταύρο Τουφεγγόπουλο. Η επιτροπή δεν μπορούσε να διαπιστώσει για το αν και πότε έγιναν αυτές οι εργασίες  επειδή είχαν παρέλθει τέσσερα χρόνια από τότε και ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί αυτό. Κατέθεσε επίσης τα όσα ισχυρίστηκε και τα όσα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο ο ανάδοχος των έργων ,δηλαδή το μεν ένα έργο δεν έγινε σύμφωνα με τη μελέτη γιατί του το ζήτησε ό τότε Πρόεδρος  της τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου να γίνει με διαφορετικής διαμέτρου σωλήνες και ότι το άλλο δεν το έκανε γιατί το είχε κάνει σε άλλη τοπική Κοινότητα και μ΄αυτό το έργο θα εξοφλούνταν εκείνο το έργο. Ότι τις χαλικοστρώσεις τις έκανε μετά από προφορική εντολή του τότε Δημάρχου  Σταύρου Τουφεγγόπουλου από τις αρχές Ιανουαρίου 2008 μέχρι και το τέλος Απριλίου 2008,  και ότι γι΄αυτές τις εργασίες δεν εξοφλήθηκε ολοκληρωτικά , αλλά του δόθηκε ένα ποσό έναντι με χρηματικό ένταλμα για τις εργασίες που ήδη είχε κάνει  και για το λόγο αυτό ζητά με αγωγή τα υπόλοιπα χρήματα που ανέρχονταν στο ποσό των 64.000 ευρώ. Απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε διαλάβει στο σχετικό πόρισμά του. Διευκρίνισε επίσης μετά από ερώτηση των πληρεξουσίων δικηγόρων του πρώην Δημάρχου   ότι υπάρχουν και άλλες αγωγές με προφορικές αναθέσεις στη θητεία του πρώην Δημάρχου Τουφεγγόπουλου και τις οποίες κατέθεσε στην έδρα.
 Οι καταγγέλλοντες  ΠαράσχοςΤσάνταλης, Βασίλης Αλεξόγλου(Αντιδήμαρχος επί θητείας Σ.Τουφεγγόπουλου) και Παναγιώτης Παρούτογλου κατέθεσαν ότι κατήγγελλαν στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τον πρώην Δήμαρχο για παραλείψεις νόμιμων οφειλόμενων ενεργειών, που θα ζημιώσουν το Δήμο και θα ωφελήσουν τον ανάδοχο  με την ενέργεια του να αναθέσει προφορικά τις εργασίες των χαλικοστρώσεων (μετά την έκδοση απόφασης επί της αγωγής που άσκησε ο ανάδοχος). Ότι για τις εργασίες ό Δήμος διέθεσε τα μηχανήματα του και το προσωπικό για να βοηθήσουν τον ανάδοχο, ότι υπάρχει πλήθος αγωγών με προφορικές αναθέσεις σε βάρος του Δήμου (κατάθεση Παρούτογλου) ,ότι για χαλικοστρώσεις στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου  δαπανήθηκαν περισσότερα από 4.000.000 ευρώ , ότι με τα χρήματα αυτά θα είχαν ασφαλτοστρωθεί όλοι οι αγροτικοί δρόμοι (κατάθεση Παρούτογλου). Επίσης κατέθεσαν ότι ήταν η συνήθης τακτική αυτή των προφορικών αναθέσεων στον πρώην Δήμο, ότι τα είχαν καταγγείλει αυτά στην αρχή της θητείας αλλά και στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές, ότι εκκρεμούν ενώπιον του Ανακριτή υποθέσεις σε βαθμό κακουργήματος( κατάθεση Τσάνταλη) και ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν τα άκουγε αυτά όταν του τα λέγανε  γιατί είχε καβαλήσει το άλογο( Κατάθεση Παρούτογλου) .
Οι  Δρένος, Ταγάρης, κατέθεσαν ότι κατήγγελλαν στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  , ότι τα δύο έργα στο χωριό  τους δεν έγιναν το μεν ένα σύμφωνα με τη μελέτη , το δε άλλο δεν έγινε καθόλου. Για τα δύο  έργα αυτά  ο αρμόδιος μηχανικός έδωσε βεβαίωση περαίωσης και καλής εκτέλεσης , η οποία είναι ψευδής. Το έργο που έγινε με μικρότερη διατομή σωλήνων δεν είναι λειτουργικό γιατί δεν εξυπηρετούνται οι αγρότες  της περιοχής όταν ανοίγουν όλες οι βάνες . Το έργο που δεν έγινε καθόλου  ζημίωσε τους αγρότες της περιοχής, γιατί αν γινόταν θα ποτίζονταν 2.000 στρέμματα. Ο καταγγέλλων Ταγάρης δεν εμφανίσθηκε στο Δικαστήριο καθώς και ο μάρτυρας υπεράσπισης   που ήταν και  ο ανάδοχος των έργων και είχε καταθέσει στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.
Οι μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου κατέθεσαν ότι οι εργασίες των χαλικοστρώσεων έλαβαν χώρα τον Ιούνιο 2008 μετά από νόμιμη ανάθεση και αυτό το γνωρίζουν γιατί ήταν πρόεδροι ή μέλη των τοπικών Κοινοτήτων η του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις εργασίες της έκανε ο ανάδοχος με δικά του μηχανήματα και όχι με μηχανήματα  του Δήμου και ότι την αγωγή ο ανάδοχος την έκανε αφήνοντας υπονοούμενα για παρότρυνση από τους καταγγέλλοντες (κατάθεση Μαρμαρίδη)
Ο κατηγορούμενος πρώην Δήμαρχος κατέθεσε απολογούμενος ότι  ουδέποτε στη θητεία του ανέθεσε προφορικά  έργα ή προμήθειες. Υποστήριξε ότι η αγωγή είναι ψευδής και ότι αυτή την κατέθεσε ο ενάγων αφήνοντας υπονοούμενα ότι τον ώθησαν οι καταγγέλλοντες. Ισχυρίστηκε ότι τον κυνηγάνε οι καταγγέλλοντες επειδή έχουν εμπάθεια , τα κίνητρα είναι πολιτικά , ότι οχτώ χρόνια άσκησε σωστή διοίκηση και ότι ό ίδιος ήταν εκτελεστικό όργανο.
Ο κατηγορούμενος μηχανικός απολογούμενος παραδέχθηκε ότι υπέγραψε τις βεβαιώσεις περαίωσης και καλής εκτέλεσης των δύο έργων, χωρίς να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν αυτά έγιναν και αν έγιναν σύμφωνα με τις μελέτες. Στηρίχθηκε στην υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου που του βεβαίωνε ότι έγιναν τα έργα. Ο ίδιος υπέγραψε την αναλυτική επιμέτρηση των εργασιών που έκανε ο ανάδοχος μετά από εντολή του προϊσταμένου του . Διαπίστωσε ότι έγιναν οι εργασίες αυτές, ότι ο ανάδοχος του υπέδειξε τις τοποθεσίες ,ότι  έτσι συνηθίζονταν δηλ πρώτα να γίνονται τα έργα και μετά να νομιμοποιούνται .

Η Εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπέβαλε πολλές ερωτήσεις στους μάρτυρες και στους  κατηγορουμένους για να διακριβώσει την αλήθεια . Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στην έρευνα του Συμπαραστάτη του Δημότη την οποία και επαίνεσε, παρατήρησε με αυστηρό ύφος τις ενέργειες των κατηγορουμένων λέγοντας ότι η πολιτεία τους όρισε για να διαφυλάττουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και όχι των ιδιωτών και ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
Η πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Αλμωπίας( ο οποίος παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή), αναφέρθηκε στις παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις έκνομες ενέργειες των κατηγορουμένων που ζημίωσαν το Δήμο και τους δημότες ,ζητώντας την ενοχή των κατηγορουμένων.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην Δημάρχου ζήτησαν την αθώωση του γιατί όπως υποστήριξαν ουδέποτε έδωσε προφορική εντολή για εκτέλεση εργασιών. Ισχυρίστηκαν ότι η αγωγή είναι ψευδής και τα κίνητρα αυτής πρέπει να αναζητηθούν στους καταγγέλλοντες . Επίσης ότι συνηθίζονταν να εμφανίζεται ένας μόνο ανάδοχος στις δημοπρασίες γιατί οι άλλοι αφού έπαιρναν ΄΄ μπαξίσι΄΄ αποχωρούσαν . Όλα αυτά οφείλονται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις των καταγγελλόντων με τον πρώην Δήμαρχο, ότι ο ίδιος είναι μονόμισθος καθηγητής και έδωσε τα πάντα για το καλό του Δήμου τα οχτώ χρόνια της θητείας του..
Το Δικαστήριο δεν πείσθηκε από τα όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους οι  κατηγορούμενοι , τους  κήρυξε ενόχους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και τους επέβαλε την πρωτόδικη ποινή ήτοι 24 μήνες φυλάκιση στον μηχανικό , 18 μήνες στον πρώην Δήμαρχο, ποινές που ανέστειλε για τρία χρόνια, καθώς και ένα χρόνο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων .
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για τις μετέπειτα δίκες που εκκρεμούν σε βάρος και άλλων πρώην Δημάρχων και αιρετών που έχουν σχέση με προφορικές αναθέσεις και βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης. Επί πλέον θέτει προ των ευθυνών τη σημερινή Δημοτική Αρχή για την διεκδίκηση των απαιτήσεων και των ζημιών που υπέστη ή θα υποστεί ο Δήμος και απορρέουν από τις προφορικές αναθέσεις και για τις οποίες ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τις ενέργειες αυτές.
 Για όλα λοιπόν τα παραπάνω και για πλήρη ενημέρωση των δημοτών οι οποίοι  στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημία μέσω  των δημοτικών τελών , τίθενται αυτονόητα τα ερωτηματικά:
Ο Δήμος θα αποστείλει τις αγωγές και τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του από τις προφορικές αναθέσεις στον αρμόδιο Εισαγγελέα για παραπέρα δικαστική διερεύνηση όπως έπραξε μέχρι το έτος 2010 ο Συμπαραστάτης του Δημότη και όπως το είχε προτείνει με την ειδική πρόταση –πόρισμα τον Ιούνιο του 2011 στον τότε Δήμαρχο,Δημοτικό Συμβούλιο και υπηρεσίες;
Θα διεκδικήσει τις απαιτήσεις και τη ζημία που υπέστει ή θα υποστεί ο Δήμος από τις παράνομες ενέργειες των πρώην αιρετών;
Θα αναζητήσει τυχόν  προηγούμενες ευθύνες για τυχόν συγκάλυψη για τα παραπάνω;
Ο καιρός θα δείξει Τα τοπικά ΜΜΕ ,είναι παρόντα  για να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να ενημερώνουν  έγκυρα και έγκαιρα.























 



















8 σχόλια:

  1. καιρός ηταν!!!!!!!!!!!!!!!
    μπραβο σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εδω και διπλα και στον διπλανο νομό και στην αλλη Περιφερεια και σ΄ ολη την Ελλαδα...
    Πανελληνια δυσοσμια απο ενα πολιτικο προσωπικο με οραμα την...τσεπη του!!!
    εναν "ανενδοτο" πολιτη,σαν τον Τσανταλη,θελει η καθε περιοχη αλλα δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΛΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΟ ????? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ 2 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΛΟΠΗΜΑΙΩΝ !!!!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ,!!!! ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !!! ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΛΑΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΓΝΑ ΑΥΤΟΙ ΒΡΩΜΑΝΕΕΕΕΕΈΕΕΕ !!!¡!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΟΥ Κε ΠΑΡΑΣΧΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΡΙΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ(ARIDAIA NEWS) ΟΤΙ Ο Κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΤΕΙ ΜΕ ΆΛΛΟΥΣ ΟΜΟΕΙΔΕΑΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ κουΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΥ?ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΣΧΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΑΛΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΑΛΩΝΙΑ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΧΟ Η ΦΟΡΑΔΑ ΟΤΑΝ ΧΕΣΤΕΙ ΒΡΩΜΑΕΙ !!!!!!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΥΩΔΙΆΖΕΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΩΜΑΝΕ !!!!! Ο ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΑΥΤΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!!! ΔΕΙΞΤΟΥΣ ΤΙ ΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΛΑΧΕΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στηριξτε ρε σεις αυτον τον ανθρωπο....ακομα και τωρα...
    ειδαμε ολοι οτι αυτα που κανει τα κανει για να ξεβρωμισει ο τοπος!!
    ουτε για δημαρχος παει ουτε για βουλευτης...
    ελεος δηλαδη!!!!!! τον αγησατε να βγαλει το φιδι απο την τρυπα,ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ!!!
    ουτε στις δικες παει κανεις για συμπαρασταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)