Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων



Αποτέλεσμα εικόνας για Πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκωνΑπό τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Ν. 4036/2012.....

Το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, παρέχεται μετά από εξετάσεις σε ειδικά για το σκοπό αυτό εξεταστικά κέντρα, ασχέτως εάν οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις έχουν παρακολουθήσει ή όχι πρόγραμμα κατάρτισης. Μπορεί, ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, να επιλέξει να διαβάσει μόνος του ή να δοκιμάσει τις γνώσεις του στη δοκιμαστική εφαρμογή (demo) που παρέχεται στο διαδίκτυο http://ppp-usercert.minagric.gr/. Η δε συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης δεν παρέχει στον ενδιαφερόμενο πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, εάν δεν συμμετάσχει και επιτύχει στις εξετάσεις σε ειδικά για το σκοπό αυτό εξεταστικά κέντρα. Η συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων έχει ως στόχο να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο την απόκτηση και την επικαιροποίηση των απαραίτητων γνώσεων
Παράβολο προβλέπεται μόνο για τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Η εξέταση των ενδιαφερομένων στα ειδικά εξεταστικά κέντρα
Διενεργείται μέσω βάσης δεδομένων ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, όπου μόνο μια επιλογή είναι η σωστή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις, μέσα σε ορισμένο χρόνο και θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 35 από αυτές.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν ορθά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό εκτυπώνεται και σε αυτό αναγράφεται μοναδικός κωδικός.
Τα εξεταστικά κέντρα  χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς και τους φορείς κατάρτισης που έχουν κάνει αναγγελία έναρξης μπορείτε να τα αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr, όπου υπάρχει και όλη η επίσημη σχετική ενημέρωση, ακoλουθώντας τη διαδρομή:
Αγρότης-Επιχειρηματίας ® Γεωργία ® Φυτοπροστασία ® Έλεγχοι, Διάθεση, Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων ® Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την διαδικασία πιστοποίησης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.minagric.gr καθώς και στο γραφείο γεωργικής – κτηνοτροφικής παραγωγής & ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)