Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τι γίνεται με τα πλαίη άουτ;





Μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής , η κατλασταση ξεκαθάρισε στη κορυφή.






Η Κρύα Βρύση στέφεται πρωταθλήτρια και πηγαίνει στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική,αντιμετωπίζοντας σε ένα μίνι πρωτάθλημα τις πρωταθλήτριες των Ενώσεων Κιλκίς, Χακιδικής και Ημαθίας.


ΠΑΟΚ Γιαννιτσών , Ελπίδα Έδεσσας και Ριζάρι 
ΥΠΟΒΙΒΆΖΟΝΤΑΙ. Από κει και πέρα έχουμε

Γαλατάδες στη θέση  11 με  29 βαθμούς 

Και στη θέση  12 την Ν. Πέλλα με 28 βαθμούς

Η προκήρυξη προβλέπει τα εξής


ΑΡΘΡΟ  24ο:  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ - ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις, δηλαδή την 14η & 15η  θέση θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2015 – 2016.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 10η μέχρι και τη 13η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out) στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2015 - 2016 με τον παρακάτω τρόπο:

Α ΦΑΣΗ

Ο 10ος  (Άψαλος) στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 13ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών.  Η διαφορά είναι μεγαλύτερη και δεν χρειάζεται αγώνας
Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.( Δεν χρειάζεται κανένας αγώνας . Πέφτει το Ριζάρι)

Ο 11ος (Γαλατάδες) στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 12ο(Ν. Πέλλα) της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 10-13 (ΔΕΝ ΑΓΩΝΊΖΕΤΑΙ) και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι  με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών.  (Δεν είναι.)  Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.

Β ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014 – 2015 θα υποβιβαστούν συνολικά τέσσερις (4) ομάδες (δύο  (2) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία). Σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας, από τις Εθνικές κατηγορίες και μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας μας Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014/2015 στη  Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, υποβιβάζεται  διαδοχικά και η  ομάδα που κατέλαβε στον τελικό βαθμολογικό πίνακα κατά σειρά την 11η  θέση , έτσι ώστε η Α1 κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο  2015/2016 να απαρτίζεται από δέκα τέσσερις ( 14 ) ομάδες.

Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2015/2016 θα απαρτίζεται από δεκατέσσερις (14) ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)