Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Kids’ Athletics”
30 ΜΑΡΤΙΟΥ - 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ





ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αθλητική-Πολιτιστική Εκδήλωση “Kids’ Athletics” που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (ΟΕΣΑ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την Ολυμπιονίκη TAE KWO NTO κ. Έλλη Μυστακίδου.
Το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» και των «Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων» πάνω σε θέματα Αγωγής Υγείας και με αφορμή την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Προσφοράς Μυελού των Οστών ήταν, «Ολυμπισμός-Εθελοντισμός και Κοινωνία».
Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, με τον έντονο ιστορικό και πολιτισμικό συμβολισμό, επιχειρήθηκε να αναδειχθούν  μηνύματα και ιδέες οι οποίες μέσα από τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και το Αθλητικό Πνεύμα επηρεάζουν την ίδια την κοινωνία και την συμπεριφορά της.
Τονίσθηκε η σημασία του εθελοντισμού και ιδιαίτερα αυτή του εθελοντή αιμοδότη και δότη μυελού των οστών  ως μία ύψιστη αξία προσφοράς ζωής προς τα παιδιά εκείνα που αγωνίζονται ενάντια στον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ιερείς της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας, ο Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας κ. Στεργιούλας Δημήτριος,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας κ. Στεργιούλας Βασίλειος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Πολυξενίδου Αντωνία ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Κουρσαράκος Δημήτριος, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Τσιγαρίδα Ελισάβετ, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης κ. Σίσκος Αθανάσιος, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Ταχτσίδου Γεωργία, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας κ. Χανού Αναστασία, η Ολυμπιονίκης κ. Έλλη Μυστακίδου με τον Προπονητή και σύζυγό της κ. Γαβριηλίδη Ιωάννη, ο  κ. Τσούγκαρης Χάρης αρχαιολόγος της ΙΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας και των Δημοτικών Σχολείων Παραλίμνης, Ειδικού Σχολείου Γιαννιτσών, Πέλλας, και Νέας Πέλλας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολυξενίδου Αντωνία, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Τσιγαρίδα Ελισάβετ  και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Κουρσαράκος Δημήτριος, οι οποίοι τόνισαν την σημασία των ολυμπιακών αξιών και την κοινωνική τους διάσταση μέσα από την προσφορά και τον εθελοντισμό.
Στο ενημερωτικό μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν οι εισηγήσεις των: Τσούγγαρη Χάρη, αρχαιολόγου, για τον «Αθλητισμό στην Αρχαία Μακεδονία και Πέλλα», της Ολυμπιονίκη του TAE KWO NTO κ. Έλλης Μυστακίδου για τους «Ολυμπιονίκες ως αθλητικά και κοινωνικά πρότυπα» ενώ σε ερωτήσεις των μαθητών απάντησε ο Προπονητής και πρωταθλητής του TAE KWO NTO κ. Γαβριηλίδης Γιάννης.
Στο Πρακτικό μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές των σχολείων πήραν μέρος σε αγωνίσματα και αθλήματα του Προγράμματος Kids’ Athletics, και στο τέλος τους απονεμήθηκαν ο κότινος και το δίπλωμα συμμετοχής.
Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής κ. Μπαλάσκας Χρήστος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης συνεπικουρούμενοι από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)