Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ετεροχρονισμένη Μεγάλη Εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας



 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΑΝ  ΤΑ ΚΑΤΑ…ΠΑΣΟΗ ΚΑΙ ΜΠΙΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ








Ετεροχρονισμένη Μεγάλη Εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας τη Τετάρτη 15 Απριλίου. Πρωταγωνιστές οι ...Ευαγγελιστές Μπίνος και Πασόης. Τα κατά αυτούς ευαγγέλια αναγνώσθηκαν …προφορικά  με παρατηρήσεις και …ρήσεις ένθεν και ένθεν. Ακόμα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, παρασύρθηκε από το όλο πνεύμα και απαντώντας στην επιμονή του Μπάμπη Κουρτίδη ,που ζήτησε τον λόγο ως τέως Αντιπρόεδρος τη ΔΕΚΟΠΑ ,απεφάνθη πως όταν έχει μπροστά τον Θεό, (εννοούσε τον τέως Δήμαρχο Δ. Πασόη) δεν ρωτάει  τους …αγίους.
Το εκκλησίασμα παρακολούθησε για μια ακόμα φορά  την …χριστιανική διδασκαλία  και εν ευθέτω χρόνω πήρε τις πρέπουσες αποφάσεις.
Οι ερωτήσεις πριν την συνεδρίαση (περι)είχαν αρκετή ουσία , καθώς η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε θέματα τυπικής διαδικασίας.
Περιέργως απουσίαζε σχεδόν όλη η μείζονα αντιπολίτευση.
Στην αρχή, ήταν μόνο ο Κώστας Νικολαϊδης, ο οποίος στα μισά έφυγε και έμεινε μόνο ο Δ. Πασόης που έφθασε με καθυστέρηση , κάτι που παρατήρησε ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος και λίγο έλειψε να τον …βάλλει τιμωρία. 
Η ενημέρωση του Δημάρχου είχε ευρωπαϊκό άρωμα. Με αφορμή την επίσκεψη του μαζί με 52 άλλους Δημάρχους της χώρας στις Βρυξέλλες, καλεσμένοι της «γαλάζιας» Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι  ενημερώθηκε για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και για άλλα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Στην Αθήνα, όπου πήγε, αμέσως μετά μαζί με τον Βουλευτή  Γιάννη Σηφάκη  επισκέφθηκε διάφορα Υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες’ .Τέθηκαν ζητήματα της Αλμωπίας (χιονοδρομικό, ΤΕΑ, αποχετευτικό, το έργο ύδρευσης της Σωσάνδρας, βιολογικός καθαρισμός, έργο ΧΥΤΑ, αγροτική οδοποιία, διάφορα έργα ανάπλασης στην Αριδαία (είσοδος πόλης, 2 ο Δημοτικό Σχολείο) κλπ.
Αναφερόμενος στον ηλεκτροφωτισμό της Αλμωπίας, έκανε γνωστό ότι το έργο δαπάνης 55.000,00 ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκε και με ανάδοχο τον Χρήστο  Σπρίτο,( Αντιδήμαρχο επί θητείας Δ. Πασόη, το τελευταίο εξάμηνο της θητείας)  άρχισε η αντικατάσταση του φωτισμού όπου υπήρχαν προβλήματα.
Ο Δήμαρχος έκανε ακόμα γνωστό, ότι θα δοθούν πέντε μεροκάματα στους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου καλύψουν ανάγκες των χωριών τους.

  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία επιχείρησε να παρουσιάσει διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με αρκετό…φαρισαϊσμό.
Ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμία επίσημη θέση για όσα έχει κληρονομήσει από καταλογισμούς σε αιρετούς προηγούμενων θητειών  και πρόκειται για μεγάλα ποσά  με περίεργο τρόπο  και χωρίς να έχει κάποια σχέση ,από τον πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ  Χρήστο Δόντσο τέθηκε θέμα «ατασθαλίας» προέδρου Νομικού Προσώπου επί θητείας Δημήτρη Πασόη. Το …τρομακτικό δε ποσό αγγίζει περίπου τις πέντε χιλιάδες.
Ερωτηματικά προκάλεσε και η απαίτηση του ΦΟΔΣΑ ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος του Συνδέσμου Καθαριότητας, για την διαχείριση των απορριμμάτων, που απαιτεί από τον Δήμο Αλμωπίας το ποσό των 703.000,00 ευρώ, για οφειλές προηγουμένων ετών.
Ο Δ. Πασόης απαντώντας  ΓΙΑ Τις  οφειλές στον ΦΟΣΔΑ, αμφισβήτησε το ποσό και την αιτιολογία οφειλής, ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότης της Αλμωπίας, σε θέματα φωτισμού, καθαριότητας, λακκούβες κλπ.  Χαρακτήρισε λανθασμένη την ημέρα και ώρα (Δευτέρα 06/4 ώρα 10.00 το πρωί) που επιλέχθηκε να παρουσιασθεί το διασυνοριακό έργο ''Living History-Living Nature'' σε γνωστό ξενοδοχείο του Λουτρακίου.  Απαντώντας ο Δ. Μπίνος, άφησε αιχμές για την αργοπορία του τέως Δημάρχου  τονίζοντας παράλληλα  ότι  ''άρχισε πάλι το κατά Πασόη Ευαγγέλιο'' για να ανταπαντήσει ο Πασόης ότι ''πάλι ακούσαμε το κατά Μπίνου Ευαγγέλιο''

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι  υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν περάσει καμία φορά τον υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ φέτος για πρώτη φορά ελέχθησαν γι΄αυτό!  
Κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει με πολλά οχήματα του Δημοσίου , με πρώτη και καλύτερη , σύμφωνα με πληροφορίες , την Ελληνική Αστυνομία , η  υποτίθεται  ότι ελέγχει τα οχήματα που δεν περνάνε ΚΤΕΟ.


Ο Δ. Μπίνος,έκανε γνωστό ότι στις αρχές του Μάη , πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί και με εκπροσώπους  γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό με πατάτες στα καταστήματα, με σκοπό  να συζητήσει για την πρόθεσή της , να επενδύσει στην τοπική κοινότητα Νότιας ,για την αξιοποίηση και απορρόφηση της πατάτας που παράγεται στο χωριό, και όχι μόνο

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που είχε γίνει την ίδια μέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Μεταξύ των  θεμάτων τέθηκε, η πρόταση του Βουλευτή  Γιάννη Σηφάκη , να επεκταθεί και να συνδεθεί η σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Αλμωπία, κάτι  που μπορεί να βοηθήσει στην μεταφορά προϊόντων, και μετακίνηση επισκεπτών ,βγάζοντας έτσι την περιοχή από την συγκοινωνιακή απομόνωση.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, έκανε αρκετές παρεμβάσεις , παρά την φανερή ενόχληση του Προέδρου και ορισμένων συμβούλων της παραταξής του. Άσκησε αρκετά σκληρή κριτική σε τοποθετήσεις του Δ. Πασόη. Δεν άφησε όμως στο απυρόβλητο και τον Σίμο Σωτηριάδη , λέγοντας ότι δεν χρειάζεται και τόσο αυστηρή τήρηση του κανονισμού  , ζητώντας να αφήνει τους προέδρους Νομικών Προσώπων να μιλάν χωρίς να τους κόβει λόγω χρόνου. Θεώρησε λάθος του Προέδρου να μην δίνει τον λόγο σε πρώην θεσμικούς, όπως ο Μπάμπης Κουρτίδης , Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ, ο οποίος μπορούσε να τους διαφωτίσει περισσότερο για ζητήματα της θητείας του.
Ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο  Γιώργο Τσιμτσιρίδη να διαβάσει το έγγραφο του ΦΟΔΣΑ, σχετικά με την οφειλή των 703.000,00 ευρώ, αφήνοντας  σαφή υπονοούμενα για ελλιπή ενημέρωση του Σώματος. Το γεγονός αυτό  προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Ασβεστόπουλου, ο οποίος παρατήρησε ότι ‘ όσα συζητούσαν ήταν εκτός θέματος''.. Οι παρεμβάσεις του Χ.  Χουρσόγλου, ανάγκασαν τον Προεδο, να επικαλεστεί για μια ακόμα φορά διαδικαστικά θέματα .Έλαβε όμως την ανταπάντηση ότι  ''εδώ δεν είμαστε η Ακαδημία των Αθηνών''!
Στη συνέχεια πρότεινε την  οικονομική βοήθεια προς τα αθλητικά  δύο ιστορικά σωματεία της περιοχής, τον  ΦΟΑ και τον Αλμωπό Αριδαίας. Ζήτησε να μάθει αν  η Δημοτική Αρχή θα τηρήσει  την υπόσχεσή της για αποκατάσταση και επίλυση του προβλήματος μέχρι   το καλοκαίρι, του αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Όπως και για  την αντικατάσταση των σωληνώσεων και την λειτουργία της ύδρευσης στον Εξαπλάτανο, έργο το οποίο μπορεί να έχει αυτό της Σωσάνδρας .
Οτέως Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μπάμπης Κουρτίδης, ζήτησε τον λόγο προκειμένου να διευκρινίσει ορισμένα σημεία που ανέφερε ο πρόεδρός της Χρήστος Γεωργίου που παρουσίασε το σχέδιο δράσης. Ο Πρόεδρος όμως αρνήθηκε, ενώ ο Μ. Κουρτίδης είχε και λογομαχία και με τον Αντιδήμαρχο Γ. Τσιμτσιρίδη, στον οποίοι είπε ότι η ΔΗΚΕΔΑ , έκοψε τα λουκούμια  από τις παρελάσεις για να μπορούν να πληρώνεται αυτός, προκαλώντας τον εκνευρισμό του  Αντιδημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)