Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ





       Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «
Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες με τα πανό του ΠΑΜΕ  με συνθήματα για την «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά», για το δικαίωμα στη δουλειά, για την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  & της ΕΕ με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
 
       Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Ηλία Γκίρμπα, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση  των εργαζομένων, διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα ιδιαίτερα αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και δίνοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη απάντηση πως, όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές. Κατήγγειλε την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Κεσίσογλου, καλώντας τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί λένε ψέματα πως δεν θάρθουν άλλα μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να φτιάξουν το δικό τους ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης & ΕΕ - με μνημόνια ή χωρίς αυτά - χωρίς την αναγνώριση κανενός χρέους από μεριάς τους, χωρίς παζάρεμα τρόπων αποπληρωμής του, χωρίς “καλύτερα μνημόνια”, δεν υπάρχουν τέτοια».

       Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  του ο Δημήτρης Κουρτελή από μέρους των αγροτών της ΠΑΣΥ καταγγέλλοντας  «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές για αγρότες & κτηνοτρόφους, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών ( π.χ. περσινές ζημιές στα Ροδάκινα, κλπ.). Πρέπει η φτωχομεσαία αγροτιά να δίνει καθημερινά & συντονισμένα τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές».
    ► Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε στη συγκέντρωση από την Ομάδα Γυναικών  Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ) η Αγγέλα Ευσταθιάδου, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρόν των γυναικών της λαϊκής οικογένειας στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στις βάρβαρες καπιταλιστικές πολιτικές.

       Κεντρικός ομιλητής από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Μιχάλης Καλαϊτζής από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών & την τοπική γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ.
        Στην ομιλία του ανέφερε :
       «H φετινή Πρωτομαγιά, τιμώντας την εργατική εξέγερση του Σικάγο, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, τους καπνεργάτες του 1936 στη Θεσσαλονίκη & όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.
        Η Πρωτομαγιά είναι για όλη την εργατική τάξη μέρα μνήμης, αλλά κυρίως μέρα ευθύνης για το πως ο κάθε εργάτης και η κάθε εργάτρια θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, βασικές προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ικανοποιηθούν οι επείγουσες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργάτες, στους άνεργους, στους απόμαχους της δουλειάς, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
        Ακούμε καθημερινά στα κανάλια την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τις νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ως “πατριωτικό καθήκον” και ως “αναγκαίες πράξεις για την εθνική σωτηρία”. Πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι τροϊκανή απαίτηση που υλοποιείται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Άλλωστε δηλώνουν ότι συμφωνούν με το 70% του μνημονίου, αυτοί που έλεγαν πρίν κυβερνήσουν πως θα το καταργήσουν με ένα νόμο. Δεσμεύουν υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων φορέων σε βάρος των εργατικών – λαϊκών οικογενειών με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο, αλλά η ίδια κυβέρνηση με προηγούμενη, επίσης, πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
       Τι σημαίνουν όμως αυτές οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ;
        Ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς δεν θα μπορούν να πληρωθούν και ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες, άρα περικόπτονται οι ήδη κουτσουρεμένες κοινωνικές παροχές στις λαϊκές οικογένειες. Είναι τουλάχιστον προκλητικοί για το λαό να χαρακτηρίζουν πράξη πατριωτισμού μια ΠΝΠ που θίγει τα λαϊκά συμφέροντα. «Βάζουν χέρι» στον ιδρώτα μας, για άλλη μια φορά, ενώ τα κέρδη των μονοπωλίων ούτε καν τους περνά από το μυαλό να τα αγγίξουν!!!
             Και η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κρύβουν ότι τα δικά μας βάσανα, οι δικές μας απώλειες, έγιναν κέρδη, προνόμια των λίγων. Οι ανάγκες μας απαιτούν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για φιλολαϊκή πολιτική, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για αυτές τις ανατροπές οργανώνουμε τις δυνάμεις μας και τη συμμαχία μας. Τέτοιο κίνημα παλεύουμε να οργανώσουμε. Έτσι δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.



      Στα 16 χρόνια από την ίδρυσή του το ΠΑΜΕ αύξησε το κύρος και τις δυνάμεις του μέσα στους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούν το ΠΑΜΕ να ριζώσουν παντού, να είναι το θετικό παράδειγμα για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να ανεβαίνει σταθερά ο βαθμός οργάνωσης της εργατικής τάξης, να μπαίνουν οι νέοι, οι γυναίκες, οι άνεργοι, οι μετανάστες στη συλλογική δράση, να δυναμώνει η παρουσία τους στους ταξικούς αγώνες. Να μην αναπτυχθούν νέες αυταπάτες που θα οδηγήσουν σε μοιρολατρία, να μην αναπτυχθεί η ηττοπάθεια.
      16 χρόνια μετά δεσμευόμαστε  πως θα συνεχίσουμε αταλάντευτα, ταξικά. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε βήμα πίσω. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον και οι ανάγκες των εργαζομένων, οι ανάγκες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
      Γιατί χωρίς εμάς τους εργαζόμενους, γρανάζι δε γυρνά. Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε», έκλεισε την ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μιχάλης Καλαϊτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)