Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .





 
Ο καταστροφικός ΣΕΙΣΜΟΣ στο ΝΕΠΑΛ είναι και δικός μας σεισμός και γιατί όχι και όλης της ανθρωπότητας. Ένας σεισμός που σχεδόν κατάστρεψε μια ολόκληρη χώρα και ότι ωραίο είχε αυτή η χώρα.

Σήμερα μας πληροφορούν ότι υπάρχουν χιλιάδες νεκροί και ίσως πάνω από 10.000, και ποιός ξέρει πόσους ανάπηρους θα έχει αυτή η χώρα.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα που έχουμε περάσει μεγάλους ΣEIΣΜΟΥΣ ίσως σαν λαός να είμαστε πιο Ενήμεροι από άλλους λαούς.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογός Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας πάντα παίρνει θέση σε κάθε σεισμό όπου και αν γίνεται γιατί σε πολλές ημερίδες γύρω από τον ιαματικό τουρισμό διαπιστώνουμε τουλάχιστον στην Ελλάδα ότι οι μεγαλύτερη σεισμοί έγιναν εκεί που έχουμε ιαματικές πηγές και δεν ξέρουμε αν και στην περιοχή του Νεπάλ υπάρχουν ιαματικές πηγές και όχι αυτά που λένε οι σεισμολόγοι περί πλακών κ.λπ. Συμπέρασμα είναι ότι εκεί που έχουμε τις σεισμογενείς περιοχές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να στήνουμε πολυκατοικίες με το γνωστό τσιμέντο με αποτέλεσμα αντί να είναι η κατοικία μας έχει καταντήσει να είναι ο μελλοντικός μας «τάφος» αν όχι ο δικός μας αλλά των παιδιών μας ή και τα εγγόνια μας. Πάνω σε αυτό το θέμα θα πρέπει οι μηχανικοί-σεισμολόγοι γεωλόγοι κλπ να πάρουνε θέση τι σπίτια θέλουμε για να μην έχουμε αυτές τις τραγωδίες κάθε λίγο και λιγάκι και μετά από λίγες μέρες να τα ξεχνάμε. Και ένα άλλο θέμα είναι αν εδώ στην Ελλάδα κατά πόσο είμαστε έτοιμοι αν συμβεί ένας σεισμός όχι των 7.9 ρίχτερ άλλα  όπως αυτός ο πρόσφατος στην Κρήτη των 6 ρίχτερ που ήμασταν τυχεροί γιατί έγινε μέσα στην θάλασσα, ενώ να θυμίσουμε ότι στην Θεσσαλονίκη το 1978 δεν έγινε στην θάλασσα αλλά στην ιαματική πηγή Απολλωνίας όπου και χτύπησε στην καρδιά της πόλης μας. Εμείς σήμερα από την έδρα του συλλόγου μας που είναι η Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα απλό μήνυμα στον λαό του Νεπάλ ότι είμαστε κοντά τους και καταλαβαίνουμε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα το πως από εδώ και στο εξής θα αντέξετε αυτός ο λαός  να παραμείνει  όρθιοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)