Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κέρδισε το …"πεθαμένο" ΠΑΣΟΚ τις εκλογές των Δασκάλων Αλμωπίας




 


ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ,ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας ο Μέγας Αλέξανδρος ,προχώρησε στην διεξαγωγή εκλογών. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας , με νικητή το…ΠΑΣΟΚ
Η εκλογική διαδικασία πάντως έγινε πανελλήνιο  «σούργελο», καθώς αποκλείστηκε υποψήφια , από τις εκλογές 



Ο  ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ   
ΜΕΣΩ ΤΗΣ …ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»



ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Καταγγέλουμε και ζητάμε την άμεση αναίρεση της απόφασης αποκλεισμού των δύο συναδελφισσών από το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Διδασκαλική Κίνηση» για την ακώλυτη εξάσκηση του δικαιώματός τους στο εκλέγεσθαι.

Λειτουργώντας καθαρά γραφειοκρατικά, αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» (που ανήκουν στους χώρους ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) επικαλούμενοι τη νομιμότητα διεξαγωγής των εκλογών (για νέο Δ.Σ και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και το Νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ) απέκλεισαν δύο συναδέλφισσες από τη συμμετοχή τους στο μετωπικό ψηφοδέλτιο «Ενωτική Διδασκαλική Κίνηση», που κατεβαίνει στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας. Χωρίς στο έγγραφο του Συλλόγου να θέτουν καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών και πληρωμής της συνδρομής και αντί  να ζητήσουν από τις συναδέλφισσες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, που είχαν προς το Σύλλογο και να καταθέσουν ό,τι χρειαζόταν πριν τη συνέλευση και τις εκλογές, λειτούργησαν κάθετα κι αντισυνδικαλιστικά με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς, με μοναδικό στόχο τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό των όποιων άλλων φωνών, για να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τον απόλυτο έλεγχο του Συλλόγου και έμμεσα της ΔΟΕ."

Επειδή οι σύλλογοι δεν είναι τσιφλίκια και μαγαζάκια κανένος, αλλά ανήκουν στα μέλη τους, πρακτικές σαν αυτές  της προέδρου και των μελών του συγκεκριμένου συλλόγου θα πρέπει να καταδικαστούν στις συνειδήσεις μας και στις επιλογές μας για εκπροσώπους στους συλλόγους μας και για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ

Με τις πρακτικές τους αυτές ανοίγουν δρόμους επικίνδυνους και ενισχύουν την απαξίωση του συνδικαλισμού, την απομάκρυνση αντί για το  δυνάμωμα  και  τη συσπείρωση  των συναδέλφων στα σωματεία τους. Θέλουμε και παλεύουμε για σωματεία ταξικά, που να υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών μας, που να βρίσκονται σε άμεση διασύνδεση με τους συλλόγους διδασκόντων, που να δρουν σε συντονισμό με όλα τα άλλα σωματεία και τις συλλογικότητες καθώς και με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Σωματεία τέτοια, που οι συνάδελφοι να νιώθουν ότι είναι σημεία αναφοράς, στήριξης και ασφάλειας, που είναι κοντά τους κι όχι που τους διώχνουν. Σωματεία που ενισχύουν και δεν υπονομεύουν τους αγώνες. Που οι εκπρόσωποί τους υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου και δεν αναπτύσσουν δράση που βρίσκεται σε αντίθεση με τις συλλογικές και δημοκρατικά αποφασισμένες αποφάσεις του κλάδου (βλέπε αξιολόγηση και τη στάση συνδικαλιστών των τοπικών σωματείων  μας).

Αγωνιζόμαστε για έναν άλλο συνδικαλισμό ακηδεμόνευτο, κόντρα στο γραφειοκρατικό και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις (Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ), που τόσο καλά τον υπηρέτησαν για δεκαετίες. Ενάντια στο συνδικαλισμό, που αποτέλεσε μέρος των προβλημάτων που ζούμε. Παλεύουμε για ένα άλλο συνδικάτο, για μια άλλη ΔΟΕ για ένα άλλο σχολείο, για  μια άλλη κοινωνία.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε.

  «ENΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»                     mail : enotikikinisi2015@gmail.com        

 * Ακολουθεί η ένσταση-αίτηση της αποκλεισθείσας συναδέλφισσας, Ιωάννας Αϊβαζίδου, προς το Δ.Σ του Συλλόγου της Αλμωπίας


 











ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΨΗΦΙΣΑΝ    216
ΕΓΚΥΡΑ       215
ΛΕΥΚΑ             4
ΑΚΥΡΑ             1

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
   
91 -   3 έδρες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
    71 -2 εδρες

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
    25- έδρα1
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    24-  1 έδρα


Δ.Σ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:
1. ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             66

2. ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ       56

3. ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        39

4. ΤΣΟΚΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ         26
5. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ      24
6. ΤΡΥΠΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                    22
7. ΓΕΡΟΣ ΜΙΣΑΗΛ                             18

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

    ΒΑΜΒΑΚΗ ΑΝΝΑ                  62

    ΒΑΦΕΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    33

    ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ           32
    ΙΑΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                  24


ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


    ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ          22

    ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ               16
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 14


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ





ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ              20






Ε.Ε.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:
1. ΡΑΔΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ           36
2. ΠΑΛΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                     31

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

    ΝΑΤΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ           39
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ            34


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


    ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       13



ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:
1. ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ          52
2. ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ    31


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

    ΒΑΜΒΑΚΗ ΑΝΝΑ                  51
    ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ           23

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

    ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ          16
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 12


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ               16




8 σχόλια:

  1. δηλαδή σύντροφοι, οι κυρίες είχαν γραμμένο τον σύλλογο στα παλαιά τους υποδήματα και λέτε ότι νοιάζονταν για όλα όσα (σωστά) αναφέρεται στο αγωνιστικό σας κείμενο, χωρίς να είναι γραμμένες στον σύλλογο και ξαφνικά ξύπνησαν και είπαν εμείς θα σώσουμε τον κόσμο και έσπευσαν να εγγραφούν επειδή ήθελαν να είναι υποψήφιες. Ε όχι σύντροφοι δεν παίζεται έτσι η μπάλα και καλά κάνανε και τις απορρίψανε, αφού αυτές ¨απέρριπταν¨ τα διαδικαστικά του συλλόγου για πολλά-πολλά χρόνια. Δεν πιστευω να ζούσανε σε τρώγλη και να μην επικοινωνούσαν με συνάδελφους τους ή με τον Σάββα και να μην γνώριζαν τα διαδικαστικά, που είναι πάρα πολύ απλά. Όμως ξέρεις τί λέγανε ¨εγώ λεφτά (συνδρομής) δεν δίνω σε αυτούς που διοικούν επειδή είναι συστημικοί, ενώ εγώ δεν γίνομαι¨ και έτσι έμειναν απέξω, αφού είχαν επιλέξει συνειδητά να είναι απέξω. Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΧΟΡΤΑΡΙ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΕΙ.ΤΗΝ ΕΛΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΒΑΜΒΑΚΗ.ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΗΝ ΓΑ......ΣΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ο ΖΙΕΡΖΗΣ.ΘΑ ΠΑΤΩΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΣ
    ΣΑΒΒΑΣ
    ΣΑΒΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα φταίνε οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΛΑΜΠΡΙΔΗ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΠΗΡΕ 25 ΨΗΦΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜ ΣΥΡΙΖΑ; ΑΝΤΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ "ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΓΛΕΙΦΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη, κύριοι σχολιαστές! Τι σχέση έχει ο Λαμπρίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ με το δημοσίευμα;

    Πέτρος Σαμάνδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)