Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Θ. Τζάκρη: Ξανά και πάλι ορεινή η Κοινότητα της Κρώμνης



Επιλύεται το ζήτημα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας


Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Α. Μωυσίδη είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη για το πρόβλημα που προέκυψε με την ξαφνική υποβάθμιση της Κοινότητας της Κρώμνης από ορεινή σε πεδινή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός όχι άμοιρο συνεπειών για τους κτηνοτρόφους της κοινότητας αυτής, εφόσον έχαναν τις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην κ. Τζάκρη, αυτό οφείλονταν σε αστοχία του προγράμματος που δεν ελάμβανε υπόψη του ότι η έδρα της εκμετάλλευσης των κτηνοτρόφων, δηλαδή τα αγροτεμάχια και οι στάβλοι των κατοίκων της Κοινότητας της Κρώμνης, που είναι το κρίσιμο στοιχείο για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο από το επίπεδο της ίδιας της κοινότητας όπου κατοικούν οι μόνιμοι κάτοικοι.
Με την αναβάθμιση της εφαρμογής που θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες η Κοινότητα της Κρώμνης θα φαίνεται και πάλι ορεινή σε επίπεδο ενότητας.-

----------
Ακολουθεί συνημμένη η έγγραφη απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην κ. Τζάκρη.


«Με την αναβάθμιση της εφαρμογής  ΕΑΕ 2015 που θα διενεργηθεί η κοινότητα Κρώμνης θα φαίνεται Ορεινή (1) σε επίπεδο ενότητας.
Ο χαρακτηρισμός του είδους κοινότητας (ορεινή, μειονεκτική, λοιπή ή πεδινή) γίνεται σε επίπεδο αγροτεμαχίου και στάβλου με βάση τον χωρικό χαρακτηρισμό των ενοτήτων.
1= Ορεινή
2= Μειονεκτική
3= Λοιπή
4= Πεδινή
Το πεδίο είναι ορατό και αναζητήσιμο από τον χάρτη.
Ο χαρακτηρισμός της μόνιμης κατοικίας και έδρας εκμετάλλευσης γίνεται με βάση την Καλλικρατική κοινότητα.
Με την ψηφιοποίηση του αγροτεμαχίου εισάγεται η Παράλληλη Δράση 0101 σε περίπτωση που ο παραγωγός αιτείται εξισωτική και η ψηφιοποίηση του αγροτεμαχίου είναι σε ορεινή, μειονεκτική, λοιπή περιοχή».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)