Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

«Νίπτει τας χείρας της »







η δημοτική αρχή Αλμωπίας για την κατεδάφιση της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη



Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλμωπίας αποποιείται κάθε ευθύνης για την κατεδάφιση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη.
Επικαλείται τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου, τις οποίες και επιφορτίζει με την αποστολή να βρουν λύση . Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται , αν ο Δήμος γνώριζε για την κατεδάφιση  ,ή αν την πληροφορήθηκε από τον τοπικό τύπο , όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωση . 


ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ





Με αφορμή σχόλια που γίνονται στον Τύπο και αφορούν στην κατεδάφιση της Οικίας του μεγάλου Έλληνα Λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη, ο Δήμος Αλμωπίας διευκρινίζει τα εξής:
-Ουδέποτε αμφισβητήθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η νομιμότητα της πράξης της κατεδάφισης από την πλευρά των κληρονόμων, καθώς όπως είναι γνωστό υπήρχε σοβαρός κίνδυνος όσο το σπίτι ήταν υπό κατάρρευση και υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
-Η σημερινή Δημοτική Αρχή βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς παρέλαβε ουσιαστικά μια συγκεκριμένη κατάσταση που ήταν μη αναστρέψιμη και το μόνο που της απέμενε ήταν να διαχειριστεί την απόφαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για κατεδάφιση. Ο χρόνος ήταν αμείλικτος και η φθορά φυσιολογική μετά από τόσα χρόνια αδράνειας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
-Από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήρθε σε επαφή με τους κληρονόμους, καθώς όπως προαναφέρθηκε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος όσο το σπίτι ήταν υπό κατάρρευση.
-Όπως ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα εξετάσουν όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για διατηρητέα κτίρια.
-Όσον αφορά στη μελέτη που συντάχθηκε το 2009 και για την οποία έγινε λόγος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον από τη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ήταν υλοποιήσιμη, καθώς το σπίτι ήταν πλέον σε άθλια κατάσταση.

-Το βασικότερο απ’ όλα: Ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία παρέμβαση, από τη στιγμή που δεν έχει την κυριότητα. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως η αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους.

Άρα, η αβίαστη απόδοση ευθυνών δεν αρμόζει σε ένα ζήτημα σαν κι αυτό!
Κλείνοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι σωστό ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στον πολιτισμό, να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και στείρας αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς, η κατεδάφιση ήταν ένα αναπόφευκτο γεγονός και το βέβαιο είναι πως γι’ αυτό δεν ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που ανέλαβε μόλις τον Σεπτέμβριο, όταν πρόκειται για ένα θέμα που έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν. Ωστόσο, αυτή η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται σε καμία περίπτωση να σηκώσει το βάρος ευθυνών όπου κι αν υπάρχουν, όσον αφορά στην επόμενη μέρα η οποία μας θέλει να διεκδικούμε ενωμένοι και όχι αντιπολιτευόμενοι.

3 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ - ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ - ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ανατρέξετε σε όλο το ιντερνέτ και δείτε τα σχόλια που αναγράφονται για τους κληρονόμους του θα ανατριχιάσετε και όλα αυτά εξ αιτίας της επίσημου δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλμωπίας ότι η κατεδάφιση έγινε με πρωτοβουλία των κληρονόμων εν αγνοία του Δήμου. Αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης οι κληρονόμοι μεταξύ των οποίων και η Κόρη του Λουντέμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ. ΑΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ... ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)