Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Ολονύχτιο θρίλερ - Οι εξελίξεις



 


Μόλις μιάμιση ώρα, περίπου, μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, αυτή διεκόπη για διαβουλεύσεις, μετά από διαφωνίες που προέκυψαν πάνω στην εξειδίκευση των
μεταρρυθμίσεων (ιδιωτικοποιήσεις - αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας κυριότερα), αλλά και της ενδεχόμενης συμμετοχής του ΔΝΤ στο Νέο Πρόγραμμα, προς μία συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο διάστημα της διακοπής, αυτή τη στιγμή, διεξάγεται τετραμερής συνάντηση μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα, Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ντόναλντ Τουσκ
[21.15]: Ξαναξεκίνησε η κρίσιμη για την Ελλάδα Σύνοδος Κορυφής, μετά από δίωρη σχεδόν διακοπή, όπως έγραψε στο Twitter, ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άαμαν.
[23.33]: Η Ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία με τους πιστωτές της, στη Σύνοδο Κορυφής, για να αποφύγει κατάρρευση των Τραπεζών, μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχ[23.40]: Επιδίωξη της Ελληνικής πλευράς στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις Ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναγράφονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη-μέλη διχασμένα.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν Χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Μία φωτογραφία 1.000 λέξεις...»



[01.15]: Νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού, με Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ντόναλντ Τουσκ, στη δεύτερη διακοπή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για διαβουλεύσεις.

[04.00]: Βήματα προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας σημειώνονται την τελευταία ώρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτέλεσμα της προόδου είναι ότι η προοπτική του "Grexit" φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, όχι μόνο μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες.


[06:00]: Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι, δύο θέματα παραμένουν "ανοιχτά" αυτήν την ώρα: Το πρώτο αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα και το δεύτερο, το ζήτημα της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του Κράτους, ύψους μέχρι 50 δισ. €, σε ειδικό ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο.

[07.00]: Νέα διακοπή της Συνόδου Κορυφής, όπως ανακοίνωσε ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός, στο Twitter.

[07.05]: Σύμφωνα με πληροφορίες, και νέα τετραμερής (Τσίπρας - Μέρκελ - Ολάντ - Τουσκ) αυτή τη στιγμή.

[07.16]: O εκπρόσωπος του Κύπριου Πρωθυπουργού, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνει τη νέα διακοπή για διαβουλεύσεις, χαρακτηρίζοντας τις εξελίξεις «αβέβαιες».

"Μετά από 14 ώρες συνάντησης της  Ευρωζώνης, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο... νέα διακοπή για διαβουλεύσεις" έγραψε στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)