Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Πόνος και δάκρυα για όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό



 





“ Έρχεται η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ”
Του Θάνου Πασχάλη

"Πόνο και δάκρυα" επιφυλάσσει  η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα  της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό  πάνω από 200.000 ευρώ ,και εμφανίζονται ,αρκετοί από αυτούς ,ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας -δικαιολογημένα- το λόγο τους....

Να εξαγοράσουν,μπιρ παρά,ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
Το συνολικό ποσό που εξήχθη από τη χώρα μας ξεπερνά τα 35 δις ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι σε ποσοστό 95% δεν είναι απλώς "μαύρο"(αδήλωτο δηλαδή ) αλλά "κατάμαυρο". Και κάποιο από αυτό είναι και "βρώμικο" (πορνεία,όπλα,ναρκωτικά κλπ ) .
 Ακόμη "Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν κι όσοι "σήκωσαν" μεγάλα ποσά από τις Τράπεζες και τα πατίκωσαν  σε σεντούκια η στρώματα."Πόνο και δάκρυα" θα νοιώσουν  και χιλιάδες μετανάστες που διοχέτευσαν εκατ.ευρώ  σε Αλβανία,Βουλγαρία κλπ που στην πλειοψηφία του είναι  "μαύρο" και αδήλωτο στην Εφορία χρήμα.
Στο νέα συμφωνία υπάρχει σαφής δέσμευση οι παραπάνω κύριοι να πληρώσουν. Το σχέδιο είναι απλό.
Ολοι τους θα χαρακτηριστούν οιονεί φοροφυγάδες και θα λάβουν μπιλιετάκια να πληρώσουν φόρο 40%.¨Οσοι τα επιστρέψουν εθελοντικά στη χώρα μας θα καταβάλουν 21%..Θα είναι η "Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ",μας δήλωσε υψηλό στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, για τους πάσης φύσεως φοροφυγάδες και απάτριδες που επί χρόνια τσέπωναν μαύρο χρήμα το οποίο ουδέποτε δήλωσαν ως εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ολοι τους θα έχουν το δικαίωμα της διοικητικής ένστασης προκαταβάλλοντας όμως το 50% των προστίμων.Αν ο έλεγχος που θα τους γίνει τους δικαιώσει (είχαν δηλαδή δηλώσει τα εισοδήματά τους από το 2.000 μέχρι σήμερα) θα τους επιστραφούν τα πρόστιμα. Αν ο έλεγχος (διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα συν ο έλεγχος της περιουσιακής τους κατάστασης) δείξουν μεγαλύτερη φοροδιαφυγή θα διώκονται και ποινικά μας συμπληρώνει το  στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η διασταύρωση των 100.000 εμβασματούχων του εξωτερικού (με ποσά άνω των 200.000 ευρώ) σχεδόν ολοκληρώνεται.Τι δείχνει;

Κάτι το πρωτοφανές αναλογικά με τα επαγγέλματα και τους φοροφυγάδες . Πολλά τραπεζικά στελέχη (μεσαίου και υψηλούς βεληνεκούς ) έβγαλαν σωρηδόν μεγάλα ποσά. Το θέμα γνωρίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη  η οποία όταν  το πληροφορήθηκε έμεινε άναυδη.
Ακόμη και τραπεζοϋπάλληλοι που δούλευαν στα γκισέ εμφανίζονται να στέλνουν χρυσά εμβάσματα σε Τράπεζες της Γερμανίας,της Αγγλίας και της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έβγαλαν "λεφτά με τη σέσουλα" είναι γιατροί ,δικηγόροι,μηχανικοί ,έμποροι,ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών κλπ..

Υποσχόμαστε " πόνο και δάκρυα " για αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο μας συμπλήρωσε το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών..

 "Αμέσως μετά το κλείσιμο  της συμφωνίας με τους εταίρους και ενώ θα βρίσκονται στα μπάνια τους θα νοιώσουν την αναπνοή της Εφορίας" κατέληξε.


ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)