Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ζούμε τραπεζικό – μιντιακό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ



του Νίκου Μωραΐτη


    Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά υπό συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας. Κανένας λαός δεν θα άντεχε τον συντονισμό τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και χιλιάδων ΑΤΜ ανά τη χώρα, που βγάζουν 60 ευρώ ανά πολίτη.





Αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, μία κινούμενη εικόνα αξίζει όσο εκατομμύρια.

Η χθεσινή σύζευξη του CNN με την πλειοψηφία των ελληνικών καναλιών ήταν το τελειωτικό χτύπημα στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Εν αρχή ην ο σταρ του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ.

Δεν είμαστε Αμερικανοί, δεν τον ξέρουμε. Τα κανάλια, όμως, φρόντισαν με εκτεταμένα ρεπορτάζ να μας τον συστήσουν, ώστε στη 1 τη νύχτα να γνωρίζουμε ότι ο κύριος που μιλάει στη ζωντανή σύνδεση είναι ο σταρ του αμερικανικού καναλιού επί των οικονομικών.

Ο Ρίτσαρντ Κουέστ πήρε θέση στο μπαλκόνι της Μεγάλης Βρετάνιας, με φόντο τη βουλή, και ένα ρολόι στα δεξιά της οθόνης μετρούσε το χρόνο που απέμενε ως την «ελληνική χρεοκοπία».

Σαν να επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που έχει 5, 4, 3, 2, 1 δευτερόλεπτα για να εκραγεί.

Η φωνή του έλληνα λαϊκιστή δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου ήταν μόνο το εγχώριο συνοδευτικό του τρόμου.

Τι κι αν το ΔΝΤ δεν εξέλαβε τη μη πληρωμή της δόσης ως χρεοκοπία. Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Μία ζωντανή σύνδεση αξίζει όσο χίλιες αλήθειες.

Εδώ και τρεις μέρες ζούμε την τηλεοπτική μετάδοση της αγχώνης που έστησαν οι δανειστές για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Δεν θα αρκούσαν τα κλειστά ΑΤΜ χωρίς την τηλεοπτική εικόνα.

Δεν θα αρκούσε η τηλεοπτική εικόνα χωρίς τα κλειστά ΑΤΜ.

Ο συνδυασμός των δύο συνιστά το πιο οργανωμένο  τραπεζικό – μιντιακό πραξικόπημα που οργανώθηκε μέχρι τώρα στην παγκόσμια Ιστορία του 21ου αιώνα.

Απέναντι σε αυτή τη σύμπλευση Τραπεζιτών – ΜΜΕ δεν μπορεί να σταθεί καμία αλήθεια, καμία αξιοπρέπεια, καμία πατρίδα.

Αν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το ΝΑΙ είναι σίγουρο. Εκβιασμένο, αλλά σίγουρο.

Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά υπό συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας.

Κανένας λαός δεν θα άντεχε τον συντονισμό τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και χιλιάδων ΑΤΜ ανά τη χώρα που βγάζουν 60 ευρώ ανά πολίτη.

Όσοι φτάσουμε την Κυριακή ψηφίζοντας ΟΧΙ, θα έχουμε κατακτήσει κάτι πολύ σημαντικό: όχι να νικήσουμε αλλά να μετρηθούμε.

Μελλοντικά, το κέρδος θα είναι μεγάλο.

Όταν η Ιστορία θα έχει γράψει αυτές εδώ τις σελίδες με τα μελανότερα χρώματα του πιο καλοκουρδισμένου σύγχρονου πραξικοπήματος, εμείς θα έχουμε να διηγηθούμε στα παιδιά μας ότι ήμασταν με αυτούς που

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)