Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στον Μεϊμαράκη η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ...



 

Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε τα μεσάνυχτα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η... εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο αύριο για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκη επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) στις 10:00 το πρωί.

Χθες, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα με το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραίτησή του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε πως ο εκλογικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την διεκδίκηση της ψήφου του ελληνικού λαού, ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για «πολιτική αγυρτεία».

«Αισθάνεται πως κοροϊδεύει τον κόσμο και τους εταίρους, δεν είναι πολιτικά έντιμη στάση να περιμένεις να ψηφίσουν τα κοινοβούλια και να εκταμιευθεί η δόση για να πας σε εκλογές για ένα λόγο που θα μπορούσε να λυθεί. Είναι λίγο ψευτράκος, τακτικιστής» είπε για τον κ. Τσίπρα ο κ. Μειμαράκης εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε μαζί του.

«Μας πάει σε εκλογές, είναι τρελό, αφού ο ίδιος δεν το θέλει, δεν το έχει, ας βάλει τον Δραγασάκη, αυτό που κάνει δεν είναι δημοκρατικό, που τα βρήκε αυτά; Μπανανία είναι εδώ; Τσιφλίκι του είναι;» διεωρητήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ν.Δ. απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική θεσμική διαδικασία. «Υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτός που βγήκε ως δημοκράτης, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα, έχει δείξει παντού την ανικανότητά του και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του 3 εκλογικές διαδικασίες», τόνισε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα, πως υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)