Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Σκέψεις για το πώς πρέπει να πάμε




1.     Όσον  αφορά την Συμφωνία

·        Σημαντικά σημεία η παραμονή στην ευρωζώνη, η αποκατάσταση της ρευστότητας, της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η ωρίμαση και η αναμενόμενη εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο που μαζί με τα ΣΕΣ, τα ΕΣΠΑ θα βοηθήσουν να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις , να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας και με την ρύθμιση των κόκκινων δανείων να αρχίσουν οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία  για να εκκινήσει η ανάπτυξη.
·        Τα περισσότερα από τα μέτρα δεν είναι στο δικό μας ιδεολογικό πεδίο και στις βασικές αρχές που πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία. Θα τα εφαρμόσουμε επειδή αποτελούν τμήμα μιας συμφωνίας που υπεγράφη επειδή δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική για τον λαό και την χώρα. Όμως η κατάσταση βάζει νέα καθήκοντα που πρέπει και αυτά να τα δούμε με απόλυτη υπευθυνότητα: 
2.     Καθήκοντα  μας
·        Πρώτο καθήκον μας : Η επεξεργασία πολιτικού σχεδίου, πολιτικής πρότασης και στρατηγικής στις νέες συνθήκες σε όλους τους τομείς. Σχέδιο που θα υλοποιείται παράλληλα με τα μέτρα της συμφωνίας. Σχέδιο που να ανοίξει, στα μέτρα του δυνατού,  δρόμους για την υλοποίηση της κατεύθυνσης μας για την υπεράσπιση της κοινωνίας με ισοδύναμα και μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο, το αναπτυξιακό σχέδιο που να επανεκκινήσει την οικονομία, τα συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην διαφθορά, την διαπλοκή, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο. Την αλλαγή στον δημόσιο τομέα που κάθε μέρα ανακαλύπτουμε ακόμη παραπάνω τις παθογένειες του. Την αύξηση της παραγωγής και την οργάνωση του αγροτικού κόσμου για να βρεί αγορές ή να συμμετέχει με αξιώσεις στις διεπαγγελματικές οργανώσεις.. Τον νέο ενεργειακό σχεδιασμό που να εξασφαλίσει χαμηλή τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στον τελικό καταναλωτή σε διασφάλιση της σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, την μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία και της βιωσιμότητα του συστήματος.
Σ’ αυτή την διαδικασία των επεξεργασιών πρέπει να εμπλακούν συντεταγμένα εκτός από την κυβέρνηση, τα τμήματα του Κόμματος και οι βουλευτές των ΕΠΕΚΕ των οποίων η, ως τώρα, λειτουργία είναι απολύτως υποβαθμισμένη. Όπως και της Κ.Ο.
·        Βασικό καθήκον μας ακόμη είναι να μείνει η αριστερά στη  κυβέρνηση. Το θέλει ο κόσμος γιατί ξέρει ότι είμαστε εκτός διαπλοκών και διαφθοράς, εμπιστεύεται ότι θα παλέψουμε για το συμφέρον του, όπως είδε ότι παλέψαμε με πρώτο τον πρόεδρο στην διαπραγμάτευση. Θέλει κοινωνική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ακόμη θέλει να επανεκκινήσει η οικονομία για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας. Για να γίνει αυτό θέλει να αναβαθμιστεί η κυβερνητική πλειοψηφία με εκλογές. Να εγκριθεί από τον λαό το νέο πολιτικό σχέδιο, η νέα στρατηγική και η εμπιστοσύνη του για να διαχειριστεί την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεκαθαρίσουμε τις γραμμές μας από «συντρόφους» που διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να «ρίξουν» την κυβέρνηση της πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στην χώρα, την ίδια ώρα που έχει μεγάλη υπεροχή έναντι των απαξιωμένων πολιτικών αντιπάλων της. Και το έκαναν αυτό στο όνομα της «καθαρότητας» χωρίς να αναλύουν κανένα σχέδιο και καμιά εναλλακτική για την κοινωνία και την χώρα. Αυτοί που 5 χρόνια δεν ψήφισαν καμιά απόφαση της κεντρικής επιτροπής και που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες όμως πουθενά δεν μιλούν για να κινηθεί η χώρα εκτός Ευρώπης και ευρώ.   Να εκμεταλλευτούμε την πολιτική υπεροχή μας χωρίς ενδοιασμούς  με όπλο την διευθέτηση του χρέους και την πολιτική μας πρόταση που θα υλοποιείται παράλληλα με το μνημόνιο.
·        Να κυβερνήσουμε, να κατέβουν νομοθετικές παρεμβάσεις το συντομότερο σε όλα τα υπουργεία. Ο νόμος για τον νέο συνεργατισμό των αγροτών, να προχωρήσει αποφασιστικά ο νόμος για τα κανάλια, για την παιδεία και αθλητισμό, νέος ενεργειακός νόμος για τις ΑΠΕ, για την φορολόγηση των καταθέσεων που βγήκαν από την χώρα, του πλούτου που δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές δηλώσεις.
·        Να γίνουν αποφασιστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, στα υπουργεία να μην φοβηθούμε να σπάσουμε αυγά, να τα βάλουμε με τις παθογένειες και να μην υποχωρήσουμε απέναντι τους. Να κόψουμε σταδιακά τις πελατειακές σχέσεις με νομοθετικές παρεμβάσεις για σαφείς κανόνες και διαφάνεια.
·        Να βγούν υποθέσεις διαφθοράς και μεγάλης φοροδιαφυγής καθώς και φορολόγησης των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό Για να εισπραχτούν έσοδα που θα δημιουργήσουν την δυνατότητα για ισοδύναμα, προς παραδειγματισμό και να δείξουν ξεκάθαρα τις προθέσεις μας
·        Να προχωρήσουμε γρήγορα το ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ και το πακέτο Γιούγκερ. Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο. Να ξεκινήσει άμεσα η διευθέτηση των κόκκινων δανείων για να μπορέσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία


                                                                              Γιάννης Σηφάκης
                                                                       Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

18 σχόλια:

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Η ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sifaki....ai kalinyxta!!!!!! eidame, akousame, telika ligos eisai !!! tragouda pote pote se kamia parea filon kai eimaste kala!
    Nicolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΕ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει να πάτε στα τεσσερα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηφάκη εσύ φαινόσουν αξιοπρεπής. Συμπορευτήκαμε μαζί σου στο δήμο και στις βουλευτικές γιατί το έπαιζες κατά του μνημονίου. Απ΄ότι φαίνεται το πας και σύ το γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. filos pio kala den tha mporouses na to perigrapseis!!! etsi akrivos opos ta les.mesa se liges grammes perigrapses olo to thema!!!! telika ligo mas fanike!
      nicolas

      Διαγραφή
    2. κ.Σηφάκη για την δίωξη των ΑΓΡΟΤΩΝ τι έχεις να πείς??? Συμφωνώ ότι με νόμους του 2012 και άλλων (του σαπιοκοιλιά βενιεζέλου ντε) διώκονται οι αγρότες, όμως εσείς γιατί δεν το καταργείτε?????????????????????. Αυτή η αθλιότητα του πτυχίου γιά να ραντίζουν με καταβολή 50 Ε (λες και τους περισσεύουν) και μάλιστα μέσω Η/Υ σε άτομα που δεν ξέρουν να γράψουν το όνομα τους, αλλά και το ΚΤΕΟ των Βυτίων με άλλη τεράστια επιβάρυνση, τί ανέκδοτα είναι??? Όσο για την φορολόγηση τους, αυτό και αν είναι έγκλημα. Ρε καθίκια, αγρότες που βγάλανε δέκα χιλιάρικα μικτά τον χρόνο καλούνται να δώσουνε 800 ευρώ και του χρόνου 2500 ευρώ. Είστε καλά ρε καρούμπαλα??? πως θα ζήσουν αυτοί ρε??? και μετά μου λένε πασοκ συριζα και αηδίες, άντε ρε κάντε φούσκα με την μύξα σας. Παρακαλώ να ενημερωθεί ο βουλευτής και να δώσει απάντηση εδώ, αν έχει τσίπα. το όνομα μου και το τηλέφωνο μου στην διάθεση του οποτεδήποτε.

      Διαγραφή
  6. Ρε ολοι για την καρεκλα ειστε ..Το ιδιο τροπαριο λετε αν θα ρθειτε στη εξουσια !!! Βουλιαξανε την Ελλαδα εδω και 41 χρονια και συνεχιζετε και σεις το τελικο χτυπημα ,ως πρωτη φορα αριστερα !!!! Κανεις σας πολιτικαντηδες δεν αγαπησε την Ελλαδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sifaki eisai ligoa..kantin me axioprepeia opos etsi akrivos eirthes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον παραπάνω. Στα τέσσερα να πάτε Γιάννη μου, με ή χωρίς αυγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφε Σηφάκη άλλα μας έλεγες μόλις χθες. Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω πια. Ζαλίζομαι από τις πολλές κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΦΑΚΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΝ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 26% ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΚΑΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ...........ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ..........ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ............ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΗ ΣΟΥ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστά 6:59 όλοι Χρυση Αυγή. Για να βασιλεύσει η οικογενειοκρατία. Ο Μιχαλολιάκος βουλευτής. Η Ζαρούλια η γυναίκα του βουλευτής. Ο Ματθαιόπουλος ο γαμβρός του βουλευτής. Και σ΄αυτές τις εκλογές η κόρη του βουλευτής.
    ΕΛΛΑΣ στο μεγαλείο σου.
    Τέτοιοι ψηφοφόροι που είμαστε με τις επιλογές που κάνουμε πώς να πάει ο τόπος μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E NAI ΡΕ ΦΙΛΕ 6.59 ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ! ΧΑΛΑΡΩΣΕ ...ΑΚΡΑ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΑΜΕΣΩΣ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ....

      Διαγραφή
  12. Είναι παγκόσμια πρωτιά να ρωτάς τον λαό με δημοψήφισμα ..ΘΕΣ άλλα μέτρα ??? θές μνημόνια ?? να σου απαντάει ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙ με...
    61% ( με κλειστές τράπεζες , και με όλα τα γαμωκάναλα υπέρ του ΝΑΙ) και μέσα σε λιγότερο απο 24 ωρες να μετατρέπεις το ΟΧΙ σε ΝΑΙ ..... και αφού διαψεύδεις τόν ίδιο σου τον εαυτό , και αφού ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ έναν λαό που σε πίστεψε ....πάς και υπογράφεις και μνημόνιο και νέα μέτρα ,
    ΧΩΡΙΣ (ως όφειλες) ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ
    και αφού υπογράφεις πάς την χώρα σε εκλογές !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)