Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Χιλή: Σεισμός 8,3 βαθμών με 5 νεκρούς και 1 εκατομμύριο εκτός των κατοικιών τους




Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής και τουλάχιστον 1 εκατομμύριο έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους στη Χιλή μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε τη χώρα, μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.


Μεταξύ των θυμάτων και μία 26χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από ανακοπή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές της Χιλής, του Περού, αλλά και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης, προειδοποιήθηκαν για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χιλής και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν 20 λεπτά αργότερα δύο σεισμικές δονήσεις 6,2 και 6,4 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.

«Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης…», δήλωσε η πρόεδρος της χώρας σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)