Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Έδεσσας,
που προσφέρονται δωρεάν με συνεργασία  του Δήμου Έδεσσας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Υπενθυμίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 8/10/15 το μεσημέρι και ότι λόγω του αυξημένου αριθμού αιτήσεων σε κάποια προγράμματα, ενδέχεται ήδη να έχει συμπληρωθεί η ζήτηση, αν μάλιστα τεθεί όριο δημιουργίας τμημάτων από την κεντρική ομάδα έργου στην Αθήνα. Τα τμήματα δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ οι εκπαιδευόμενοι θα ειδοποιούνται σταδιακά, με σειρά προτεραιότητας, τηλεφωνικά ή με email.
Ενημερώνουμε επίσης όλους όσους έκαναν ήδη αίτηση ή πρόκειται να υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες, ότι από τη Δευτέρα 28/9/15, θα υπάρχει μια νέα προσθήκη στο έντυπο της αίτησης, το πρόγραμμα 25 ωρών ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ με εκπαιδεύτρια την νοσηλεύτρια κα Μαυρίδου. Αν κάποιοι έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση, κι επιθυμούν να τροποποιήσουν την επιλογή τους για να δηλώσουν το νέο πρόγραμμα, δε χρειάζεται να ξανακάνουν αίτηση, αλλά μπορούν να το δηλώσουν τηλεφωνικά, μόνο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/10 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 6/10 στο τηλ. 2381350010 (κα Δίτσου) 11.00-1.00.
Σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ ΕΔΕΣΣΑΣ, επιχειρείται η δημιουργία τμημάτων ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ (25 ωρών) με εκπαιδευτή τον κο Κουρσαράκη: Το πρόγραμμα (συχνότητα 2 προπονήσεις μίας ώρας την εβδομάδα) έχει σκοπό τη μύηση των ηλικιωμένων:
1. στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ειδικότερα της δύναμης και της ισορροπίας.
2. σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης (λειτουργικότητα, ενδυνάμωση, σύσφιξη).
3. οδηγίες και πρακτική εφαρμογή σωστής εκτέλεσης ασκήσεων.
Στα πλαίσια του προγράμματος, θα δοθούν σημειώσεις με εικονογραφημένο υλικό, έτσι ώστε και μετά τη λήξη του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την δυνατότητα, να εφαρμόζουν μόνοι τους, προγράμματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Στη διάρκεια του προγράμματος, θα κληθούν και ειδικοί (γιατροί, διαιτολόγοι κ.α.), οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σε βασικά θέματα διατροφής, άσκησης κ.λ.π.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ (ΑΠΟ 65 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Τέλος, για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν τα παρακάτω προγράμματα:
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ (50 ώρες): από την εκπαιδεύτρια κα Βάσσου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη
α] τμήμα καλλιτεχνικών χειροτεχνικών κατασκευών και εκμάθησης διαφόρων τεχνικών χειροτεχνίας (μικρογλυπτική, διακοσμητικά αντικείμενα, τεχνικές ζωγραφικής σε επιφάνειες, κ,α)
β] τμήμα κουκλοθέατρου (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας διάφορα είδη κούκλας-γαντοκούκλα-μαρότα-κουκλα άμεσου χειρισμού-μαριονέττα και θέατρο σκιών).
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΦΗΣ ΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ (50 ώρες):
με εκπαιδεύτρια την κα Μπάτσιου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6-8:
Βαφή νημάτων (βαμβάκι, μαλλί, μετάξι) φυτική και εμπορίου, Αργαλειός, υφαντά (παραδοσιακός, τελάρο, κλαδιά, χαρτόνι, καλαμάκια), Μπιμπίλα, Λασέ, Δεσιά κ.α. (Δε χρειάζεται να έχετε εξοπλισμό - εκτός από τους φορητούς αργαλειούς, υπάρχουν και οι αυτοσχέδιοι από χαρτόνι!)
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης και μόρφωσης. Σε όσους ολοκληρώνουν κάποιο πρόγραμμα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Δήμο και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται κάθε εργάσιμη ημέρα, έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 8/10/15, ώρες 10-1 και 5-6.30 στο ΚΕΠ Έδεσσας, Περδίκκα 15, Διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (πρώτος όροφος)
Υπεύθυνος του Δήμου για το ΚΔΒΜ κος Αθανάσιος Δήμτσης τηλ. 2381350019, (email: sakisdimtsis@edessa.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες:
   στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ κα Δίτσου Μαρία, ΚΕΠ-1ος όροφος: κάθε Τρίτη και Παρασκευή 11-1 τηλ. ΚΕΠ: 2381350010, e-mail ΚΔΒΜ: kdvm223@gmail.com (και στο κινητό what's up 6932071906 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 11-1 μ.μ.)
   στη σελίδα μας https://www.facebook.com/kdvmedessas       
Τα μαθήματα θα γίνονται στο κτίριο του ΚΔΒΜ στην πλατεία Νέων Eργατικών κατοικιών-απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Βάσσης), ενώ για κάποια προγράμματα γίνεται προσπάθεια να εξασφαλισθούν και άλλοι χώροι.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)