Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τι συμβαίνει τελικά ; Πόσο κοστίζουν τα δημοτικά έργα στον Δήμο Αλμωπίας; ;





ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΠΑΣΟΗ;
ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟ:
ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 

40.000 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ 10.000 ΕΥΡΩ!
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ;
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;


Ερωτηματικά   και υπόνοιες αφήνουν δηλώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου. Με αφορμή την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς, κάνει γνωστό ότι η στέγη επισκευάζεται με 10 χιλ ευρώ , ενώ η προηγούμενη δημοτική  αρχή την είχε προϋπολογίσει 40 χιλ. ευρώ. Έργο που δεν προχώρησε τότε , γιατί οι υπεύθυνοι επικαλούνταν ότι δεν υπάρχει και άδεια.
Η διαφορά ασφαλώς είναι μεγάλη και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
Γιατί τόσο τεράστια διαφορά;
Τι λέει για αυτή την διαφορά η τεχνική υπηρεσία , αφού λογικά αυτή πρέπει να συνέταξε τις μελέτες;
Αφήνονται σαφέστατα αιχμές και υπονοούμενα για τις υπόλοιπες 30 χιλ. ευρώ. Που θα πήγαιναν , αφού κατά την σημερινή δημοτική αρχή κάνει το έργο όπως υποστηρίζει με 10 χιλ ευρώ;
Ασφαλώς και οφείλονται εξηγήσεις
Η ανακοίνωση του Δήμου





Στην επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα εδώ και αρκετά χρόνια της Σχολικής Κοινότητας.

Μία παρέμβαση για την οποία είχαν προϋπολογιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή 40.000 ευρώ και εμείς σήμερα την υλοποιήσαμε με μόλις 10.000 ευρώ και μάλιστα κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό από την προηγούμενη Διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Πολλές φορές η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μας κατηγορεί ότι προβάλουμε τα αυτονόητα ως έργο. Δυστυχώς, αυτοί που το αναφέρουν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τέσσερα χρόνια δεν κατάφεραν να πράξουν ούτε τα αυτονόητα προς όφελος των συμπολιτών μας. Εμείς σήμερα πορευόμαστε με όραμα και διάθεση για προσφορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που έστω και με τα όποια λάθη μας προχωράμε δυναμικά και δίνουμε λύσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις δημιουργεί και αυτό είναι προφανώς που ενοχλεί μερίδα την μειοψηφίας. Η επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς υλοποιήθηκε με τον πιο οικονομικό τρόπο, γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τα ζητήματα σε σχέση με τους προκατόχους μας».



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 σχόλια:

  1. Ποιος υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας συνέταξε την μελέτη των 10000 σημερα και γιατι πριν επι πασοη δεν εγινε με το ιδιο ποσο?μήπως υπαρχει καποια συγγενικη σχεση με τον αντιδημαρχο και ακολουθει την πεπατημενη? χρειαζεται μηπως παρεμβαση εισαγγελεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως τα 40 ήταν για ολόκληρη την σκεπή - νέα από την αρχή και τα 10 είναι για επισκευή.
    Οι προηγούμενοι κατά τα γραφόμενα επάνω επικαλούνταν ότι δεν υπάρχει άδεια (οικοδομική μάλλον εννοείτε), ενώ οι τωρινοί που κομπάζουν για το έργο ποια άδεια επικαλούνται.
    Η μεγάλη διαφορά είναι οι προηγούμενοι δεν προχώρησαν είτε λόγω κόστους, είτε λόγω αδειών ενώ σήμερα τι ακριβώς έγινε και άλλαξαν τα πράματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τιμές στα έργα του δημοσίου έχουν ακόμα τιμές από την εποχή του Σουφλιά (καλές εποχές) και είναι στα ύψη χωρίς να έχει αλλάξει κάτι εδώ και χρόνια στην εποχή της κρίσης και των κάπιταλ κοντρόλ. Κάθε έργο έχει 18% εργολαβικο κέρδος, 15% για απρόβλεπτες εργασίες που μπορεί στο τέλος να μην χρειαστούν όποτε δεν πληρώνονται και 23% φπα, που αν το έκανες στο σπίτι σου δεν θα τα έδινες, γιατί απλά ο μάστορας σου δεν θα σου έκοβε τιμολόγιο και απόδειξη για να μπει ΦΠΑ. Τα έργα στο δημόσιο έχουν κρατήσεις, ΙΚΑ κλπ και όλα παρακρατούνται από τον προυπολογισμό του έργου. Ρωτήστε και κανέναν εργολάβο. Ας εξηγήσουν οι προηγούμενοι γιατί δεν το έκαναν, αλλά ας εξηγήσουν και αυτοί οι τωρινοί πως το έκαναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακοδιαχείριση για κάτι που δεν το έκανε ο προηγούμενος. Δεν το καταλάβαμε. Και γιατί δεν το έκανε, θα υπήρχε λόγος. Που προφανώς θα τον εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο μεθαύριο. Είχε και αντιδήμαρχο από την Μηλιά, κάτι θα έχει να πει. Το θέμα είναι τι θα πει ο σημερινός. Πως γίνονται οι μελέτες για τα σχολεία, άρπα κόλλα; Με τι προδιαγραφές και τι άδειες; Αντε να σας δούμε. Ο προηγούμενος ήταν φοβιτσιάρης και δεν έκανε το έργο, όπως και την αυλή στο 2ο δημοτικό σχολείο. Εσείς οι έξυπνοι πως τα κάνετε δηλαδή, έχετε τις μαγικές λύσεις και τους μαγικούς προυπολογισμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμαρχος τολμάει!, έβαλε σύρμα στο 2ο δημοτικό και ξεκινάει συντήρηση σε σκεπή σχολείου. Για να δούμε ο τολμών πιθανόν χωρίς άδειες; με ανάθεση; νικά;

      Διαγραφή
    2. ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΡΓΟ? ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΒΡΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

      Διαγραφή
  5. Για τις αρπαχτές των συντηρήσεων των αντλιοστασίων πότε θα μας μιλήσεις Δήμαρχε ;
    Για ασήμαντες βλάβες , πληρώσατε 7.000€ +7000€ € = 14.000€ καταγγέλθηκε επώνυμα και απάντηση δεν πήραμε και περιμένουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασχαλίδης Γιάννης15 Οκτωβρίου 2015 στις 12:40 π.μ.

    Με ποια μελέτη εκτελέστηκε η επισκευή της στέγης κ. Δήμαρχε ; με την περσινή μελέτη των 40.000€ ή με νέα μελέτη του 2015 των 10.000€ ; γιατί αν εκτελέστηκε η επισκευή με νέα μελέτη του 2015 ,μάλλον μας περνάτε για μ…άκες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)