Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίαση Δ.Δ. ΠΕΔ Κ Μακεδονίας













Σήμερα 13-10-2015 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο) και συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως:

-          Μεταναστευτικό
-          Ενίσχυση και συνέχιση των προγραμμάτων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας».
-          Έργα ΕΣΠΑ.
-          α. Αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού 2015. Οφειλόμενα ποσά προς τους ΟΤΑ.
β. Χρηματοδότηση ΚΕΔΕ – ΠΕΔ – ΕΕΤΑΑ.
       Και για το άρθρο 10 του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ.
      Πριν την συνεδρίαση ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκαν τον ελληνικό μεθοριακό σταθμό Ειδομένης όπου ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Χρήστος Γκουντενούδης έκανε ενημέρωση για τις δομές που έχουν εγκατασταθεί με σκοπό την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και την
διευκόλυνση διέλευσης των προσφύγων στην ΠΓΔΜ με τελικό προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
      Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Ειδομένη είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν που υφίστατο προ 2-3 μηνών. Απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων από πλευράς της ελληνικής πολιτείας ενόψει και των δυσμενών καιρικών συνθηκών του επικείμενου χειμώνα.
      Η Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας καλεί την ελληνική πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τον Δήμο Παιονίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της αντιμετώπισης των αναγκών από ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά και των πρακτικών επιπτώσεων για τις ολιγάριθμες τοπικές κοινωνίες των μικρών οικισμών. Επισημαίνουμε ότι το σύνολο των προσφυγικών ροών από τα νησιά του Αιγαίου καταλήγουν στο συγκεκριμένο Δήμο, στην Ειδομένη.
      Η Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας εξαίρει την μεγάλη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία και συγχαίρει θερμά. Όπως επίσης και όλους τους φορείς και τους εθελοντές που συμμετέχουν καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων.
     Η Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει ήδη στηρίξει οικονομικά τον συγκεκριμένο Δήμο, θα εξακολουθήσει με κάθε τρόπο να στέκεται στο πλευρό του, στο πλευρό των προσφύγων και των κατοίκων της περιοχής.

    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)