Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίαςκ. Χρήστο Γεωργίου






Πολύ σύντομα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ  Αλμωπίας κ. Χρήστος Γεωργίου αυτοαναγορεύεται και σε καθηγητή δημοσιογραφίας. Δεν είναι κακό διότι φαίνεται να ανήκει σε αυτούς που μαθαίνουν ταχύρυθμα και τα πάντα. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας σε δημοσίευμά μας , τυρβάζει περί άλλων. Μάλλον λάθος συμβουλάτορες που νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα συμβουλεύτηκε.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΨΕΥΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Με αφορμή το ψευδές δημοσίευμα, δηλώνουμε τα εξής:
Διαβάσαμε με έκπληξη ότι τίθεται θέμα πλαστογράφησης στην απόφαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) σχετικά με τη μετακίνηση της έδρας κάποιων δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, καθώς όπως αναφέρεται στο ψευδές δημοσίευμα η απόφαση δεν είναι ομόφωνη μιας και η κα Γεωργία Αμπάρη ψήφισε αρνητικά.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η κα Γεωργία Αμπάρη εξέφρασε την αντίθεσή της, η άποψή της καταγράφηκε κανονικά, ωστόσο δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας καθώς είχε αποχωρήσει αρκετή ώρα πριν απ’ αυτήν, επικαλούμενη ανειλημμένες υποχρεώσεις.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας το συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα, καθώς όλα τα παρόντα μέλη ψήφισαν θετικά. Συγκεκριμένα, παρόντες στην διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν οι Χρήστος Γεωργίου, Γεώργιος Τσιμτσιρίδης, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Φανή Παρτσανάκη, Κωνσταντίνος Στόïκος, Μελίνα Τοξίδου, που ψήφισαν θετικά.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα εκφυλίζεται με αυτόν τον τρόπο. Απορούμε πως ένας δημοσιογράφος με αυτή την εμπειρία, υποπίπτει σε ένα τέτοιο ατόπημα πριν εξακριβωθεί η ορθότητα των στοιχείων που δημοσιεύονται. Από την αρχή της θητείας μας είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε οποιαδήποτε κριτική στοχεύει στο να γινόμαστε καλύτεροι. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ο μόνος στόχος είναι ο «κιτρινισμός» που θίγει μάλιστα ένα ολόκληρο Διοικητικό Συμβούλιο.
Καλούμε την κα Γεωργία Αμπάρη, η οποία πιστεύουμε ότι δεν ταυτίζεται και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το ψευδές δημοσίευμα, να πάρει δημόσια θέση και να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Υ.Γ. Τα πρακτικά βρίσκονται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Χρήστος Γεωργίου


 Η Απάντηση μας

Ο αγαπητός φιλόδοξος καθηγητής δημοσιογραφίας κ. Χ. Γεωργίου , επικαλείται τα πρακτικά μόνο εκεί που τον συμφέρει. Πέρασε τόσος καιρός  άραγε και δεν θυμάται τι έγινε ακριβώς, ώστε να τα επικαλείται;
Για ποιο λόγο δεν εξεμάνη σε τέτοιο βαθμό , όσο με το δημοσίευμα, κατά την συνάντηση της Τετάρτης  παρουσία και του Δημάρχου , όταν η Γεωργία Αμπάρη  δήλωσε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη και η ίδια ψήφισε αρνητικά, αλλά έχασε το χρώμα του;
Γιατί την καλεί δημόσια να αποκαταστήσει την… αλήθεια (όπως αυτός προφανώς την αντιλαμβάνεται) και δεν το έκανε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο;
Το δημοσίευμα , βασίζεται σε όσα δήλωσε στη σύσκεψη η κ. Γεωργία Αμπάρη. Που είναι λοιπόν το ψευδές κ. επίδοξε  καθηγητή  της Δημοσιογραφίας;
Εκτός και εάν αυτά που είπε είναι αποκυήματα της φαντασίας μας. Νομίζω όμως ότι δεν φτάσαμε ακόμα σε αυτό τον υψηλό βαθμό φαντασίας.
Αυτά προς το παρόν.
Και μια φιλική συμβουλή , αν και δεν μου πέφτει λόγος. Μην πετάτε τόσο ψηλά με τα καλάμια που έχετε καβαλήσει . Συνήθως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που πλάθουν οι ανόητοι αυλοκόλακες σας.
Ραντεβού στο επόμενο «ψευδές» δημοσίευμά μας  

1 σχόλιο:

(3)