Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΟΕΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ









Έκφραση αγάπης και ελεημοσύνης απετέλεσε η Μουσικοχορευτικὴ Εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικὸ Κέντρο Γιαννιτσών με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Ἱερό Ναο Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Επίσης, συμμετείχαν τα χορευτικὰ τμήματα του Ε.Ο. Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών όπως και τμήμα των χορευτικών ομάδων του Ιερού Ναου Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η κίνηση αυτὴ είχε σκοπὸ την ενίσχυση του Γεύματος Αγάπης, το οποίο λειτουργεί στην πόλη των Γιαννιτσών απὸ το 2003 και ἀποτελεί μια ουσιαστικὴ παρέμβαση της Εκκλησίας, ώστε κάθε συμπολίτης μας που έχει ανάγκη να βοηθηθεί.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρὰ στην παραπάνω εκδήλωση, κατακλύζοντας ασφυκτικὰ την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Η χαρὰ και ο αυθορμητισμός των συνολικά 76 ατόμων επί σκηνής (χορωδοί, μουσικοί, χορευτές), η ζωντάνια και οι γνωστὲς μελωδίες σε συνδυασμὸ με τὴν πληθώρα των κοστουμιών και σκηνικών, μετέτρεψαν τη σκηνή σε πανηγύρι άλλης εποχής μεταδίδοντας αυτὰ τα συναισθήματα στο ένθερμο κοινό.
Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχε και η γνωστὴ τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη, η οποία ερμήνευσε παραδοσιακὰ και ρεμπέτικα τραγούδια. Μαζί της συμμετείχαν εκλεκτοὶ μουσικοί: Η Σοφία Νάτσιου (στιχουργὸς-συνθέτρια) στο λαούτο, ο Γιάννης Τσέπας στο βιολί, η Αννα Βέργου στα κρουστά, ο Στέλιος Σωτηριάδης στο κλαρίνο, ο Θανάσης Κάππας στο κανονάκι, ο Ηλίας Καραμπατζάκης στο ούτι, ο Θανάσης Ελευθεράκος και ο Ιωακεὶμ Χατζηδήμου στο μπουζούκι, ο Γιώργος Δόντσιος και ο Άγγελος Δημητριάδης στην Κιθάρα, ο Παναγιώτης Καλιωτάκης στα πλήκτρα και ο Στέφανος Καλιωτάκης, εμπνευστής της παράστασης αυτής, στο ακορντεὸν και στη διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης τον είχε ο Βασίλης Τραούδας.

 

1 σχόλιο:

(3)