Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Οι μετακινήσεις στον Δήμο Αλμωπίας







Μέσα στην οξεία αντιπαράθεση  του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας, οι ελάχιστες αλλαγές που έγιναν πέρασαν μάλλον σε δεύτερη μοίρα.

Ουσιαστικά η  νέα παρουσία είναι αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη που αναλαμβάνει τη προεδρία της ΔΗΚΕΑ.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εναλλασσόμενους στις θέσεις και τους συνεχάρη για το έργο τους το οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο. Παράλληλα έριξε βολές κυρίως στον Χρήστο Χουρσόγλου που δεν είχε δεχτεί στο ξεκίνημα της θητείας την προεδρία της ΔΕΥΑ.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Γιάννης Κετικίδης,έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του και παρουσίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Επιχείρηση. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σε αυτήν για τις προσπάθειές τους, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της Αποχέτευσης της Αριδαίας. .
Η αντιπολίτευση αναγνώρισε το έργο και την προσφορά του, επισήμανε όμως την αποσιώπηση  των προσπαθειών όλων των προηγούμενων διοικήσεων που εργάστηκαν ώστε να ενταχθεί , δημοπρατηθεί για να ξεκινήσει  η υλοποίηση του , κατηγορώντας τον  για μικροπρέπεια. Ο δε Χρήστος Χουρσόγλου , του επισήμανε ότι είναι τουλάχιστον ντροπή η μη αναφορά στη συμβολή του Πέτρου Ζέρζη , με τον οποίο και είχε εκλεγεί σύμβουλος ο Γιαν. Κετικίδης, όταν  είχε χάσει τις εκλογές ο τότε Δήμαρχος Αριδαίας από τον Δ. Πασόη. Επισήμανε ακόμα ότι και την ύστατη στιγμή , η πλειοψηφία αλληλοσυγχαίρεται και αυτοεπαινείται χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Πρόεδρος στη ΔΗΚΕΑ έγινε ο Κ. Ζαχαριάδης με τις ψήφους του συνδυασμού του και του Ανδρέα Κόγιου, Κατά ψήφισαν η Μαρτίνα Ζιάκα και ο Χρήστος Χουρσόγλου, ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι.

Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις του Δημήτρη Πασή και Δ. Ασβεστόπουλου.
Το ίδιο έγινε και στις ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Γεωργίου στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ.
Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις προτάσεις της πλειοψηφίας , διότι θεώρησε ότι γίνονται για τις ανάγκες ισορροπιών στη παράταξη του δημάρχου και όχι για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Άλλωστε όπως επισήμαναν ,ο Δήμαρχος αυτοαναιρέθηκε πολλές φορές. Από την μια τους θεώρησε πετυχημένους στο πόστο τους, από την άλλη όμως τους αλλάζει.
Ο Δ. Μπίνος αναφέρθηκε και στην άρνηση του Χ. Χουρσόγλου να αναλάβει τη ΔΕΥΑ , αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε την ικανότητα. Ο δεύτερος του υπενθύμισε ότι πριν από αυτόν την προεδρία την είχε επιστρέψει ο Κώστας Ζαχαριάδης  τον οποίο τώρα κάνει πρόεδρο στη ΔΗΚΕΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)