Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών της Αλμωπίας










Συνεχίζεται η  ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος)  που ξεκίνησε εδώ και  αρκετά χρόνια από  προηγούμενες δημοτικές αρχές μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω.
Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η σημερινή δημοτική αρχή..
Προς αυτή την κατεύθυνση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παραδοσιακής πλατείας Αετοχωρίου, προϋπολογισμού 186.530 ευρώ, την οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμο Σωτηριάδη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. .
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος και σημαντική ήταν η συμβολή του Αρχιτέκτονα Νίκου Τσίμα στην εξασφάλισή του και στον γενικότερο σχεδιασμό του, καθώς επίσης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας. Στην ανακοίνωση του Δήμου , δεν γίνεται ούτε η στοιχειώδης αναφορά στη συμβολή  των προηγούμενων δημοτικών αρχών
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «Η ανατολική Αλμωπία έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και εμείς ως Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη συνεργασία και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ορειβασίας, μπορούμε να αναδείξουμε και αυτή την δυνατότητα που δίνει ο τόπος μας στους επισκέπτες».
 

1 σχόλιο:

(3)