Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη στη Βουλή

 



 

































































































































































































































































































































































ς

2 σχόλια:

  1. κύριε Σηφάκη, παρακολούθησα την ομιλίας σας στο video και σας συγχαίρω για την ευαισθησία που επιδεικνύεται για την ορθολογική χρήση του αρδευτικού νερού, αλλά και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος.
    Σχετικά όμως με τις λιμνοδεξαμενές που λέτε, ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης , έχω ακούσει τον συντοπίτη μας πρώην υπουργό Γιώργο Καρασμάνη, όταν παρουσίασε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τον Δεκέμβριο του 2014 στα Γιαννιτσά, να λέει ότι η απόφαση που πήρε ήταν να δώσει το 30% του προγράμματος (1δις 800 εκατομμύρια) να το διαχειριστούν οι Περιφέρειες και μεταξύ των δράσεων που θα έχουν οι Περιφέρειες είναι και οι αρμοδιότητα της κατασκευής μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων όπως λιμνοδεξαμενές μέχρι του ποσού των 2 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ευρώ. Συνεπώς καλά θα είναι να συνεργαστείτε μαζί του για την κατασκευή αυτών των λιμνοδεξαμενών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.
    Επιπλέων θέλω να σας μεταφέρω και την ανησυχία μου, άκουσα σήμερα τη συνέντευξη που δώσανε οι 3 υπουργοί για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα ο κος Αλεξιάδης είπε ότι θα προσδιορίσει εκ νέου τις προδιαγραφές του κατ’ επάγγελμα αγρότη, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να έχει και καλλιέργειες και φωτοβολταϊκά και να φορολογείται με τον ίδιο τρόπο.
    Εγώ όπως σας έχω γράψει και άλλη φορά πέρα από τις καλλιέργειες έχω κάνει και ένα φωτοβολταϊκό και μάλιστα ο κος Καρασμάνης έχει μειώσει το συντελεστή φορολόγησης από το 23 στο 13%. Τώρα με ποιον συντελεστή θα φορολογηθώ; γιατί σύμφωνα με αυτά που είπε ο Αλεξιάδης κινδυνεύω να χάσω την ιδιότητα του κατ΄επάγγελμα αγρότη. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά για μένα θα είναι καταστροφή. Σας παρακαλώ να δείτε το θέμα και απαντήστε μου.
    Όπως επίσης σας έχω θέσει και άλλα ερωτήματα με αντίστοιχό σχόλιο μου, ερωτήματα τα οποία είναι πολύ επίκαιρα και δεν μ’ απαντήσατε.
    Ξέρω ότι είστε άνθρωπος του διαλόγου και γιαυτό σας τα επανακαταθέτω (στο αμέσως επόμενο σχόλιο γιατί υπάρχει πρόβλημα στη χωρητικότητα των σχολίων) για να απαντήσετε σε όλα.:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέος Αγρότης συνέχεια προηγούμενου22 Ιανουαρίου 2016 στις 8:03 μ.μ.

    συνέχεια προηγούμενου σχολίου:
    "κύριε Σηφάκη είμαι νέος αγρότης πτυχιούχος τεχνολόγος γεωπονίας και μάλιστα από τους επιλαχόντες που για πρώτη φορά ενέκρινε ο κύριος Καρασμάνης και πήραμε το 70% της προκαταβολής.
    Έχω δένδρα και κληρονόμησα από τον πατέρα μ ου δικαιώματα από βοσκοτόπια. Δυστυχώς όμως η προκαταβολή που πήρα δεν ξεπερνά το 30%. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι δενδρώνες και τα βοσκοτόπια δεν έχουν πρασίνισμα. Μόνο οι αροτραίες εκτάσεις πάνω από 100 στρέμματα έχουν. Και όμως οι συνάδελφοι μου που άλλοι έχουν δένδρα και άλλοι βοσκοτόπια δεν πήραν όλη την προκαταβολή τους ενώ κανονικά θα έπρεπε. Μήπως μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό;
    Επιπλέον, εγώ ως νέος αγρότης θα έπρεπε να πάρω σύμφωνα με απόφαση του κ. Καρασμάνη το ανώτατο ύψος του δικαιώματος της περιφέρειας δηλαδή 52 ευρώ το στρέμμα στους δενδρώνες , 25 ευρώ στα βοσκοτόπια και άλλο 25% αύξηση επ’ αυτού σύμφωνα με την απόφαση του Καρασμάνη. Δεν είναι κουτσουρεμένη η προκαταβολή όμως αυτή, που πήρα εγώ και οι συνάδελφοι μου;
    Αν δεν είναι αλαλούμ αυτό που έγινε τότε τι είναι κύριε Σηφάκη;
    Ισχυρίζεστε και λέτε για το Ην. Βασίλειο και το Βέλγιο ότι δεν έδωσαν προκαταβολή. Η απόφαση που πήραν όμως είναι να πληρώσουν μέσα στο Δεκέμβριο με οριστικά δικαιώματα και εν πάση περιπτώσει κύριε Γιάννη συγκρινόμαστε εμείς με αυτά τα δύο κράτη που έχουν ισχυρές οικονομίες και μεγάλες γεωργικές φάρμες και η καθυστέρηση 4, 5 μηνών είναι ανυπολόγιστη για αυτούς, ενώ για εμάς αναγκαίο οξυγόνο για να ζήσουμε ; Και μάλιστα για μια χώρα που έχει άμεση ανάγκη χρημάτων για να μπορέσει να κινήσει την οικονομία της ; 28 κράτη είναι κύριε Σηφάκη και εσείς μείνατε στα 2. Να σας θυμίσω ότι είναι και η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πολωνία κτλ έχουν πληρώσει ήδη την προκαταβολή από τον Οκτώβριο, και που δεν έχουν δημοσιονομικά προβλήματα.
    Κύριε Σηφάκη έχω κάνει και ένα φωτοβολταϊκό, ο κύριος Καρασμάνης μας μείωσε το συντελεστή φορολογίας από το 23 στο 13%. Τώρα θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος και θα πάμε στο 26%;
    Τα προβλήματα μας κύριε Γιάννη είναι πολλά. Φέτος είχαμε μεγάλη ακαρπία στα συμπύρηνα ροδάκινα και δε μας καλύψανε ενώ όπως έχω διαβάσει ο κ. Καρασμάνης όντας βουλευτής τον Ιανουάριο του 2014 πέρασε μια τροπολογία που όταν ζημιά σε ένα νομό είναι πάνω από 30% τότε καλύπτεται η ακαρπία (ν.4235, άρθρο 71).
    Έχω δει ο ίδιος από την τηλεόραση της βουλής πριν από λίγες μέρες και άκουσα σχεδόν όλους τους βουλευτές και τον κ. Καρασμάνη ο οποίος πραγματικά άσκησε υπεύθυνη και σοβαρή κριτική στον κ. Αποστόλου. Τον άκουσα να του λέει: Σου άπλωσα χέρι φιλίας και συνεργασίας και δεν το δέχτηκες, αν άκουγες όλα αυτά τα οποία σου πρότεινα και σου έδωσα και θα είχες αναρτήσει τα δικαιώματα τον Ιούνιο , θα είχε δοθεί κανονική προκαταβολή τον Οκτώβριο και θα γίνει εξόφληση το Δεκέμβριο.
    εγώ δεν είδα τίποτα κακό να έχει πει ο Καρασμάνης ούτε ψέματα ούτε λαϊκισμούς εξέφρασε. ακόμα και αυτό το δελτίο που σας έκανε εσάς να εκραγείτε δε σας θίγει πουθενά. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, το ρουφάω στην κυριολεξία. Τα λέει σοβαρά και τεκμηριωμένα ο άνθρωπος. όπως διαβάζω και το δικό σας άρθρο κύριε Σηφάκη, απορώ γιατί βγάζεται τόση κακία, εκτός και αν υποφέρετε, «ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον».
    θα ήθελα πραγματικά να μου απαντήσετε σε όλα αυτά που αναφέρω κύριε Σηφάκη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)