Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αλμωπίας








Δημοσιεύομε αυτούσιο δελτίο τύπου του Δήμου Αλμωπίας για να μην κατηγορηθούμε για κακοπροαίρετη κριτική ή συκοφαντίες

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΕ.Κ.Π.-Α. και εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα υγείας Χρήστο Δόντσο, με στόχο την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Αλμωπίας.
Αρχικά, έγινε σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή όπου συζητήθηκαν ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τον Δήμο ως καθύλην αρμόδιος Υπουργός, ενώ ταυτόχρονα έγινε εκτενής αναφορά στην απορρόφηση χρηματοδότησης που εγκρίθηκε ο Δήμος μας για τις έκτακτες ανάγκες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών του 2014. Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Αλμωπία, για την οποία ο κ. Κουρουμπλής εκφράστηκε με πολύ θετικά λόγια.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το προωθούμενο έργο της επέκτασης του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Αριδαίας, την οποία έχει θέσει ως στόχο η σημερινή Δημοτική Αρχή. Προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίστηκε νέα συνάντηση του Δημάρχου στην Αθήνα την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) που θα αφορά στην μελέτη του έργου η οποία έχει διαμορφωθεί από τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η επικαιροποίηση της πηγής του γεωθερμικού πεδίου Σωσάνδρας – Γαρεφείου και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ για να ενταχθεί σε προγράμματα. Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Λουτρόπολη.
Παράλληλα, σε συνάντηση με τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη υπήρξαν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες για τις παραχωρήσεις από την ΕΤΑΔ του οικοπέδου του Δημαρχείου, του Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου και των κτιρίων των Αστυνομικών Τμημάτων της Αλμωπίας που δεν βρίσκονται σε λειτουργία και ερημώνουν, όπως του Εξαπλατάνου, της Αψάλου κ.α. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την διάθεση που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία στον Εξαπλάτανο βιβλιοθήκης αφιερωμένης στον μεγάλο Έλληνα Λογοτέχνη Μενέλαο Λουντέμη σε συνεργασία με τους φορείς του χωριού. Επιπλέον, συζητήθηκε η προώθηση ζητημάτων στο ΤΕΘΑ και πιο συγκεκριμένα η παράταση της μίσθωσης του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών με σκοπό την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου. Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Σηφάκη μετέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας για τρέχοντα ζητήματα, ενώ στη συνέχεια υπήρξε διάλογος με τον Βουλευτή για την δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία και για ζητήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Έδεσσας, με την παρουσία και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα υγείας κ. Χρήστου Δόντσου.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Δημήτρη Μπουγιουκλή, όπου έγινε συζήτηση για τα προγράμματα που υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστούν στο Δήμο Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)