Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Όλοι «συμπαθούν» τους πρόσφυγες ,αλλά δεν τους θέλει κανείς




ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ. 
ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ;
Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στα Γιαννιτσά  μετά την ανακοίνωση ότι πρόκειται να γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΑΚΟΥ που δεν λειτουργεί. Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε παρουσία πολλών πολιτών  εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας .Πληροφορίες φέρουν τους αρμόδιους να αναζητούν κατάλληλους  χώρους αλλού και ιδίως στην Αλμωπία ,οπου οι κάτοικοι , όπως έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα , αλάχιστα αντιδρούν σε ο,τιδήποτε
Σύμφωνα με το karatzova.com  συζητήθηκαν τα παρακάτω .



Πλημμύρισε από εξαγριωμένους πολίτες η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.
Σύμφωνα με την απόφαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μια αντιπροσωπεία πολιτών της περιοχής θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής απαιτώντας την απόσυρση της απόφασης ενώ θα καταληφθούν άμεσα οι χώροι του στρατοπέδου που έχουν ήδη παραχωρηθεί από το στρατό στο Δήμο, για να αξιοποιηθούν. Ο Δήμαρχος κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους απλούς πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθειά τους, για να εμποδιστεί η  εγκατάσταση του κέντρου με ειρηνικά πάντα μέσα θυμίζοντας με νόημα ότι ¨όποτε δεν έγινε διάλογος, χύθηκε αίμα, μίλησαν τα όπλα¨.

Στην έκτακτη συνεδρίαση κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές και πολιτευτές της Πέλλας, αλλά δεν προσήλθε κανείς βουλευτής. Στην πρόσκληση του Γ. Στάμκου ανταποκρίθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής και οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Καράμπελα, Λάκης Βασιλειάδης και Πέτρος Ζέρζης.

Ο Γ. Στάμκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση η οποία αποφάσισε αυθαίρετα και  με προχειρότητα τη δημιουργία του κέντρου αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Διεμήνυσε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε μόλις χθες από το Διαδίκτυο, ενώ δεν είχε ενημερωθεί ούτε κάποιος συνεργάτης του για την απόφαση αυτή.

"Από κλειστά γραφεία 500 χιλιόμετρα μακριά οι ιθύνοντες αποφάσισαν την εγκατάσταση του κέντρου υποδοχής σε ένα χώρο που ούτε γνωρίζουν ότι βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης των Γιαννιτσών, δίπλα από κατοικίες, σχολεία, τις δεξαμενές νερού της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και το δημοτικό ωδείο της πόλης" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση  αποφάσισε εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας τη δημιουργία ενός κέντρου, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής της ευρύτερης περιοχής.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση στέλνοντας μήνυμα ότι: "Δε θα εγκαταστήσετε μια συνοικία πέντε χιλιάδων μεταναστών, ανδρών, γυναικών και παιδιών σε μια πόλη 30 χιλιάδων κατοίκων όπως τα Γιαννιτσά, φτιάξτε το εκεί όπου αντέχει η τοπική κοινωνία".

Τι είπαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Ν. Παπανικολάου εμφανίσθηκε πιο μετριοπαθής τονίζοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση του ΔΣ δεν πρέπει να είναι μονολεκτική με ένα απλό ναι ή ένα απλό όχι αλλά να στηριχθεί με επιχειρήματα τα οποία δεν άκουσε από το Δήμαρχο. Επισήμανε ότι όλοι μας πιαστήκαμε στον ύπνο, συμφώνησε ότι τα Γιαννιτσά δεν αντέχουν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών ενώ αναρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου με τους υπουργούς και τους βουλευτές για την αλλαγή των κυβερνητικών σχεδίων. Πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από πολλούς πολίτες για τους οποίους ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ο κος Καστερίδης  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα εθνικής ασφάλειας που δημιουργείται με αυτή την απόφαση και κάλεσε τους πολίτες να καταλάβουν το χώρο του στρατοπέδου με οποιοδήποτε μέσο, για να αποτραπεί η εγκατάσταση των προσφύγων εκεί και να εκφραστεί με πράξεις ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στη δημιουργία του κέντρου.

Η κα Παπαδοπούλου στάθηκε στη δεινή θέση των προσφύγων οι οποίοι βομβαρδίζονται από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κάλεσε την κυβέρνηση να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για να απεγκλωβιστούν από τη χώρα και να φτάσουν στο τελικό τόπο προορισμό τους. Γι΄ αυτούς που θα παραμείνουν εδώ, επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας και να δοθεί καθεστώς ασύλου στους πρόσφυγες πολέμου.

Παρόντες οι Θ. Θεοδωρίδης , Μ. Καράμπελα, Λ. Βασιλειάδης, Π. Ζέρζης και Ι. Τζαμτζής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι κατανοεί τη δεινή θέση των μεταναστών και τη δυσκολία χειρισμού του προσφυγικού προβλήματος, ωστόσο τόνισε ότι η καλύτερη λύση είναι η ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης, η οποία μάλιστα εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια λόγω της γεωγραφικής θέσης του κέντρου. Κάλεσε σε συζήτηση από αύριο κιόλας με τους βουλευτές για να ανακληθεί η απόφαση.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καράμπελα, με έντονο ύφος, διεμήνυσε ότι η υπεράσπιση του σωστού και του δίκαιου δεν είναι ρατσισμός, συμφώνησε για τη βοήθεια των προσφύγων και τη δημιουργία καταλυμάτων, εκτός όμως κατοικημένων περιοχών, όχι δίπλα σε σπίτια, όχι δίπλα στα παιδιά μας. Αναρωτήθηκε αν υπάρχει δημοκρατία σ΄αυτή τη χώρα ή χούντα, καθώς  δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση για τη λήψη της απόφασης, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να καταλάβουν άμεσα το στρατόπεδο με ταξί, φορτηγά, τρακτέρ και αυτοκίνητα για να αποτραπεί η δημιουργία του κέντρου. Ακόμη, προειδοποίησε ότι με την εγκατάσταση τόσων μεταναστών, επίκειται αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού κατά το ένα τέταρτο. Κατ΄ αναλογία, αναρωτήθηκε τι θα έκανε ο Πρωθυπουργός αν αποφασιζόταν η φιλοξενία ενάμιση εκατομμυρίου μεταναστών στην περιοχή της Αθήνας.

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής αντιτάχθηκε επίσης στη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας επισημαίνοντας ότι ο νομός μας είναι ήδη κορεσμένος από μετανάστες εξαιτίας της λειτουργίας του ως πύλης εισόδου λαθρομεταναστών από την Αλβανία και τα Σκόπια και  διαδρόμου διακίνησης τους προς τη Δυτική Ευρώπη. "Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί, αλλά αυτό το κέντρο φιλοξενίας δε μπορεί να γίνει.  Το στρατόπεδο είναι δίπλα στα σπίτια και τα δημοτικά μας σχολεία. Οι χώροι του έπρεπε ήδη να έχουν παραδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αν ήμουν δήμαρχος θα καταλάμβανα άμεσα το χώρο για να μη δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας" είπε χαρακτηριστικά.

5 σχόλια:

  1. πρέπει να υπάρχει στρατόπεδο μεγάλο για να δεχετι πρόσφυγες.Τετοιο υπάρχει Γιαννιτσα και Σκυδρα.Πουθενα αλλου στο νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννιτσα Κιλκις θεωρούνται γι αυτους ένα και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν 5 περιπου χρονια ,μας ελεγαν οι μισθοι και οι συνταξεις θα γινουν ,οπως στις χωρες των Βαλκανιων !!! Και ολοι εμεις λεγαμε .... Μπαααα ....αυτα δεν γινονται !! Οταν αδειαζανε και κλεινανε τα στρατοπεδα σ ολη τη χωρα ,ακουγοταν οι ψιθυροι .."σ αυτα θα εγκατασταθουν ,οι λ...μεταναστες ,και μεις ..λεγαμε..λες μωρε ??? Μπααααα ..δεν το πιστευω !!!Επομενως τα σχεδια ηταν παλια και να τα εφαρμοσει η πρωτη φορα αριστερα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα....λεφτά είναι ο τίτλος που έβαλες ρε Πέτρο! Μια πιθαμή από τον κ..ο μας και ας πάει όπου θέλει το στρατόπεδο μεταναστών! Υπάρχουν βέβαια σοβαρότατες ευθύνες τόσο από τους Κυβερνώντες όσο κι από τους Ευρωπαίους για το ότι φθάσαμε σ' αυτό το σημείο, αλλά η αντιμετώπιση του ζητήματος από εμάς είναι ακριβώς αυτή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δουμε τι γινεται τοσα χρονια στα νησια. Και ποσο φιλοξενος λαος ειμαστε. Μας τρομαζουν και μας φοβιζουν. Γιατι αυτο ειναι το σχεδιο τους. Στημενο το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)