Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Παραποίησαν ανακοίνωση της Συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Αψάλου



Τελικά κ. Δήμαρχε συναντηθήκατε με τον κ. Μπέλιο ως εκπρόσωπο της συντονιστικήςεπιτροπής , ή ως μέλος; Ως καθηγητής ασφαλώς καταλαβαίνετε την διαφορά...Όπως φυσικά και ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως δάσκαλος




 ΤΑ "ΜΑΚΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΡΑΟΙΗΣΑΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ
 ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ



ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ 
ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!


ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ 
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΟΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ


Ό,τι δεν κατάφερε η κυβέρνηση με τους αγρότες ,φαίνεται ότι θα το καταφέρει και μάλιστα γρήγορα η δημοτική αρχή Αλμωπίας . Στην προσπάθειά της να αποφύγει το τεράστιο πολιτικό κόστος και την γενική κατακαυγή  από την  απόφαση για διπλασιασμό των αρδευτικών τελών με νερό φυσικής ροής, άρχισε να βάλλει εναντίον όσων υπενθυμίζουν την απόφασή της ή δημοσιοποιούν τις αντιδράσεις του κόσμου για αυτή την απόφαση.
Έφθασαν μάλιστα σε σημείο κάποια μακριά της χέρια να παραποιήσουν με άνανδρο  και «Γκαιμπελίστικο» τρόπο ανακοίνωση  της επιτροπής, η οποία δεν φέρει καμιά υπογραφή .
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την επίδοση γραπτού  αιτήματος των αγροτών να πάρει η δημοτική αρχή πίσω την απόφαση του διπλασιασμού των  επίμαχων αρδευτικών τελών και την γενικότερη δυσαρέσκεια από σχόλια και δημοσιεύματα  στο διαδίκτυο, μέσα στον πανικό της άρχισε να αντιδρά σπασμωδικά . Αφού οι γνωστοί «ανώνυμοι» σχολιαστές σε διατεταγμένη αποστολή, επιχείρησαν να περάσουν γενεές δεκατέσσερις τον Χ. Χουρσόγλου  και κάποια από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ,έκαναν ένα ακόμα ατόπημα. Υποχρέωσαν μέλος της συντονιστικής επιτροπής , μαύρα μεσάνυχτα να βγάλει ανακοίνωση που να καταδικάζει ,τα …σχόλια , αλλά και σχετικό  δημοσίευμα στο  blog μας.
Πράγματι το μέλος επικοινώνησε με ορισμένα μέλη της επιτροπής , περιγράφοντας περιληπτικά το νόημα της ανακοίνωσης, όχι όμως και την ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση φυσικά δεν υπήρχε γιατί θα την έγραφαν τα γνωστά  « σαϊνια». Για τον λόγο αυτό προφανώς δεν στάλθηκε πουθενά , παρά μόνο δημοσιεύθηκε στο εντεταλμένο όργανο της δημοτικής αρχής.
Το μέλος της συντονιστικής φυσικά δεν μπορούσε να σκεφθεί ή να διανοηθεί ότι θα την χρησιμοποιούσαν  με αυτό τον τρόπο, διότι προφανώς αγωνιούσε για την ενότητα του μπλόκου η οποία κινδύνευε, όπως θα τον έπεισαν.
Έτσι φαρδιά πλατιά η ανακοίνωση της συντονιστικής εμφάνιζε τον Δήμαρχο ως Μαρίνο Αντύπα που συμπαραστέκεται δήθεν στους αγώνες των αγροτών , όπως και η δημοτική αρχή. Όλοι αυτοί δηλαδή που  στην πράξη με την ψήφο τους  φορολόγησαν διπλά τους αγρότες ,στα λόγια εμφανίζονται ως συμπαραστάτες και αγωνιστές.
Ούτε λίγοι ούτε πολύ θεωρούν ηλίθιους τους αγρότες , ότι θα μπορούσαν ποτέ να βγάλουν τέτοια ανακοίνωση, Να λιβανίζουν όσους στη πράξη επιδιώκουν την καταστροφή τους  . Μήπως θεωρούν ότι οι αγρότες έχουν αποβλακωθεί τελείως; Από την μια να φωνάζουν στους βουλευτές να μην πατήσουν στον νομό αν ψηφίσουν τα μέτρα και από την άλλη να χειροκροτούν και να επευφημούν την δημοτική αρχή που διπλασιάζει φόρους;
Μάλλον άλλοι έχουν αρχίσει να αποβλακώνονται και να επιδεικνύουν γαϊδουρινή συμπεριφορά στον πανικό και την διαρκή βλακεία , αλαζονεία και ισχυρογνωμοσύνη.
Μάλιστα στην ανακοίνωση  φαίνεται καθαρά ότι οι αγρότες απολογούνται  και ούτε λίγο-πολύ ζητάνε συγνώμη επειδή δημοσιοποίησαν την επιστολή με την οποία  ζητούσαν να ανακαλέσει ο δήμος την απόφαση για αύξηση των αρδευτικών τελών . Διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση “ δημιούργησε διχαστικά σχόλια και έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα του μπλόκου μας, καθώς τις προτάσεις μας έχουμε την δυνατότητα να τις συζητήσουμε με τον Δήμαρχο, μιας και οι πόρτες του Δημαρχείου είναι πάντοτε ανοιχτές.”
Και γιατί πρέπει η συντονιστική να απολογείται για σχόλια και  τυχόν δημοσιεύματα τρίτων;
Το πρόβλημα  όμως της δημοτικής αρχής είναι να μην παίρνει διάσταση  δημόσια καμιά αντίθετη άποψη από την δική της ούτε και τυχόν διαμαρτυρίες. Με την τακτική αυτή δίνουν εύλογα την εντύπωση ότι ξεπερνάν και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Ακόμα και  το μέλος της συντονιστικής επιτροπής βρέθηκε προ απροόπτου με το τελικό κείμενο.

Υπήρξε όμως και συνέχεια.  Ο Δήμαρχος αντί να συναντηθεί με όλη την συντονιστική επιτροπή , προτίμησε να συναντηθεί μόνο με ένα μέλος της. Για ποιο λόγο άραγε;
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ίδιο διαδικτυακό όργανο «
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

Συναντήθηκα με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών του μπλόκου της Αψάλου κ. Γιάννη Μπέλιο.

Εξέφρασα για άλλη μια φορά τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και άκουσα με προσοχή τους προβληματισμούς τους.

Εμείς είμαστε πάντα στο πλευρό τους χωρίς να επιδιώκουμε οποιοδήποτε πολιτικό όφελος. Έτσι κάναμε από την αρχή και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε.¨»
Πως βρέθηκε στο γραφείο του Δημάρχου ο κ. Μπέλιος. Είχε εξουσιοδότηση από τα υπόλοιπα  μέλη για αυτή την συνάντηση στην οποία εμφανίζεται ως αντιπρόσωπός τους; Ή τον «φωτογράφισαν» με το ζόρι για διασπαστικούς λόγους;
Ο στόχος είναι εμφανής . Η μεγάλη πρεμούρα είναι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν τους νοιάζει αν με την τακτική τους διαλύσουν μια πράγματι ενωτική , δίκαιη και αγωνιστική προσπάθεια των αγροτών .Πολύ πιθανόν να  βρουν σύντομα μπροστά τους αυτή την αγωνιστικότητα των αγροτών με τις αποφάσεις που πήραν ή που πρόκειται να πάρουν .
Δεν θα σταθούμε στην αντιδεοντολογική στάση κάποιων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής απέναντί μας . Οι άνθρωποι δεν είναι επαγγελματίες διαδηλωτές. Ούτε επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι ή δημοσιοσχεσίτες.  Αγωνίζονται  για το παρόν και το μέλλον τους. Για την ύπαρξή τους.  Το ψωμί τους. Ούτε και μπορούν να διανοηθούν τις πολιτικές κουτοπονηριές που παίζουν κάποιοι. Σεβόμαστε τον αγνό και καθαρό αγώνα των αγροτών . Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε το ίδιο για τους άνανδρους  δήθεν «συμπαραστάτες» του αγώνα τους που επιχείρησαν να παίξουν τα ανόητα παιχνίδια σε βάρος των αγροτών , για να ικανοποιήσουν τους όποιος φαντασμένους και δήθεν «μεγαλοπρεπείς άρχοντες».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΕΠΟΝΤΑΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
 






1 σχόλιο:

  1. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕ ΜΕ ΤΙΣ SELFIE. ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)