Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Στα Άθυρα οι πρόσφυγες


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Αισιόδοξος εμφανίστηκε το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύρεση λύσης προκειμένου μέρος των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη ,να μεταφερθούν σε περιοχή του νομού.
Μιλώντας το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 978.1 FM  ,τόνισε ότι μετά τις επαφές που είχαν  με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο και   τους αρμόδιους  ως καταλληλότερος χώρος υποδείχτηκε έκταση κοντά στα Αθυρα.
Το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας και αποφάσισε κατά πλειοψηφία  να  παραχωρήσει στο Στρατό αγροτική έκταση 100 στρεμμάτων κοντά στο Άθυρα, για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης  Στάμκος στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο χώρο θα στηθούν 500 σκηνές χωρητικότητας μέχρι 6 ατόμων, δηλαδή , δυνατότητα φιλοξενίας το πολύ 3000 ατόμων. Ο Στρατός θα φροντίσει για τις υποδομές που απαιτούνται για την εγκατάσταση των ανθρώπων στον καταυλισμό.
Ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή θα εξυπηρετεί τους πρόσφυγες  να προωθηθούν στη Δυτική Ευρώπη μέσω Σκοπίων, που παρά τις πιέσεις που ασκούνται από την ΕΕ δεν επιτρέπουν τη διέλευση.

3 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΑΙ, ΕΠΕΙΤΑ ΡΩΤΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ
    κύριε Στάμκο ως πρώτος πολίτης έχετε διαπράξει εγκλήματα εις βάρος της μαρτυρικής και δημοκρατικής πόλης των Γιαννιτσών, καθώς και του ιστορικού Δήμου της Πέλλας. Πριν πράξεις οτιδήποτε, όπως λέει ο πολιτικός σου μέντορας Καρασμάνης να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό. Να συλλογίζεσαι δηλαδή. Αν το έκαμνες αυτό δεν θα έβγαζες το πρώτο δελτίο – γκάφα- την Παρασκευή το πρωί. Δεν θα επικοινωνούσες με τον υπουργό μέσω του χλευαστικού δελτίου του γραφείου τύπου σου. Αυτό είναι για να ενημερώνεις τους δημότες.
    Μετά ρωτάς: είδες την Παρασκευή το πρωί, την πρώτη ανακοίνωση – Ερώτηση του Καρασμάνη; κάτι λέει αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να σκεφτείς. Επακολουθεί αμέσως η δεύτερη ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής. Αναφέρονταν στη συνάντηση με τον Καμένο. Σου μεταφέρει πρόταση, ότι ανακαλείται η απόφαση για το στρατόπεδο Φιλιππάκου εφόσον προτείνεις άλλους χώρους.
    Αν ρωτούσες για τα παραπάνω σίγουρα μετά θα αποφάσιζες να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να κατέβεις με τους βουλευτές στην Αθήνα. Αν αυτό το έκαμνες δεν θα ακολουθούσαν όλα τα λάθη που διέπραξες με αποκορύφωμα τα φασιστικά έκτροπα. Δεν συλλογίστηκες, δεν ρώτησες γιαυτό και αποφάσισες εντελώς λανθασμένα και τραγικά για τον Δήμο της Πέλλας. Οι παρακαταθήκες του εθνάρχη Καραμανλή περί ορθολογισμού που μας άφησε, τότε που ήμασταν στην ΟΝΝΕΔ, εσένα φαίνεται σε άφησαν ανέγγιχτο. Ίσως προφανώς και αυτός που σε ανέδειξε ως διοικητή νοσοκομείου και δήμαρχο δεν ήταν καλός δάσκαλος και έχει ευθύνη όχι μόνο γιαυτό αλλά και για τις αποφάσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά ο Στάμκος πήγε Αθήνα, έκανε το ταξιδάκι του και έφερε τη λύση που είχε φέρει ο Καρασμάνης από την Παρασκευή. Μόνο λεφτά ξοδεύουμε στο δήμο μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια τι μαλωνετε; τα εσωκομματικα σας λυστε τα αλλου. Η κυβερνηση αποφασισε με συνεργασια με την Τοπικη Αυτοδιοικηση αφου με τις δικες σας δηλωσεις πυροδοτηθηκαν φωτιες πιο πριν ντροπιαζοντας τα Γιαννιτσα και την Πελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)