Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας δεν τιμά τις γυναίκες



 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ






 Η παγκόσμια ημέρα της  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Στην Ελλάδα το φεμινιστικό κίνημα πέρασε από πολλά κύματα. Με δημιουργικές  μορφές , που είναι και οι περισσότερες  αλλά και κάποιες αρνητικές.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση η παρουσία της γυναίκας ήταν ελάχιστη. Μόνο με την υποχρεωτική καθιέρωση να  συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια  με ένα ποσοστό από γυναίκες ,άλλαξε κάπως η κατάσταση.
Το Σάββατο στο ετήσιο συνέδριο της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ), τίμησε δύο γυναίκες Δημάρχους για την ενασχόλησή τους με τα κοινά και την εκλογή τους στο δημαρχιακό αξίωμα.
Την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και την Δήμαρχο Βισαλτίας  Αγνή Δουβίτσα. , στις οποίες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Η Διοίκηση της ΠΕΔ τις συνεχάρη με αληθινά αισθήματα. Αναγνώρισε τον αγώνα και την προσφορά τους  και ευχήθηκε να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση , γιατί η συμμετοχή  τους είναι σημαντική και χρήσιμη .
Σε αντίθεση δυστυχώς με τον Δήμο Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος φέρθηκε με τον πιο ποταπό τρόπο απέναντι στο γυναικείο φύλλο. Η μοναδική γυναίκα που εκλέχτηκε με τον πλειοψηφόντα συνδυασμό, η Μαρτίνα Ζιάκα, γνωστή για την προσφορά της στην κοινωνία , αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τέθηκε στο περιθώριο. Δυστυχώς οι αναχρονιστικές του αντιλήψεις ,δεν τον άφησαν να πράξει το αυτονόητο. Να τιμήσει στο πρόσωπό της, τις γυναίκες και να αποδείξει , αν μη τι άλλο στη πράξη, τα μεγάλα λόγια περί ισότητας που δημόσια  διαλαλούσε.
Η  Μαρτίνα Ζιάκα  μάλιστα είχε την γενναιότητα να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό όταν είδε ότι αυτός παρέκλινε τελείως από  το πρόγραμμά του
Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες υγεία , οικογενειακή ευτυχία και πάντα να είναι δημιουργικές.
Χρήστος Χουρσόγλου
Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

5 σχόλια:

  1. είστε συκοφάντες και ιδού η αποδειξη,ηρθε 4 ωρες μετα απο άλλο bloghttp://aridaianews.blogspot.gr/2016/03/blog-post_763.html
    ΣΑΜΑΝΤΗ - ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ σας ;EKANE βίδες το MPINOS NEWS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα αυτό το φτιαχτό σχόλιο το έγραψε το σταυρακι. Μπράβο ομως που το παραδέχεστε ότι είστε μπινος νεςσ. χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. ναι αλλη δουλεια δεν εχει ο σταυρος με τις δικες σας χαζομαρες θα ασχολειται

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και στη σύζυγο σου για όσα έκανε και κανει για την "προκοπή" σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος έχετε...χρόνια πολλά και για τη δική σας σύζυγο ..της χρωστατε πολλά...κ Σαμανδη να το αναρτησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)