Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής ΠέλλαςΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/3) η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πέλλας .

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας διάταξης, έγινε απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν από την Αναπτυξιακή, οι «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και το «Πολιτιστικό Καλεντάρι» και αναφέρθηκαν τα νέα προγράμματα τα οποία πρόκειται να διεκδικήσει η Αναπτυξιακή Πέλλας για να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το έργο «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Community Led Local Development (CLLD) 2014 – 2020»,
το έργο «Development and support of local economy» καθώς και «η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για αποφοίτους μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της διασυνοριακής περιοχής με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών» (τα δύο τελευταία εντάσσονται στην πρωτοβουλία INTERREG-ΙΡΑ CBC), θα αποτελέσουν χρηματοδοτικές πηγές της νέας προγραμματικής περιόδου. Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο INTERREG έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000,00 €, ενώ, για το CLLD η Αναπτυξιακή Πέλλας θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΠΕΔημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΠΕ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας. Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος,ο τέως δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης , ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μάρκος Μάρκου, ενώ, τις εισηγήσεις των θεμάτων έκανε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ιορδάνης Κιοσέογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21