Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση Γ. Σηφάκη στο Δημ . Συμβ. Εδεσσας



Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας που συνεδρίασε την Δευτέρα 22.03.2016 μετά από την επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών που ζήτησε από όλες τις Περιφέρειες και του Δήμους της χώρας να υποδείξουν χώρους για τυχόν εγκατάσταση προσφύγων ( αν χρειαστεί) .

Ο βουλευτής αφού ανέλυσε γενικά που βρίσκεται το προσφυγικό μετά την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο συνεργασία Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σύνεση και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση του εθνικού αυτού θέματος με δεδομένο ότι η Πολιτεία ζητά από όλους τους δήμους της χώρας την υπόδειξη θέσεων για να προετοιμαστεί καλύτερα αν τυχόν χρειαστεί και να αποφευχθούν αιφνιδιασμοί και λάθη.
Αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους οι δημοτικοί συνδυασμοί και πλήθος συμβούλων και αφού αρκετοί ζήτησαν διευκρινίσεις πολλών θεμάτων από τον παριστάμενο βουλευτή τελικώς το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε για μια , κυρίως, θέση ( κατασκήνωση Σωτήρας ) και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για συγκεκριμένο χώρο στο Υπουργείο μεταθέτοντας το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του αφού εξετάσει τυχόν χώρους και είναι πιό ώριμο.
Η συζήτηση έγινε σε πολιτισμένο πλαίσιο και με την λογική της συνεργασία

9 σχόλια:

  1. ειναι σε θεση ο κυριος βουλευτης να βεβαιωσει για την τηρηση της συμφωνιας και απο την Τουρκια ; γαιτι αυτος και η κυβερνηση του , σκιζανε μνημονια , ταζανε χρηματα , ειχανε την κυρια Τασια , τον κυριο Βαρουφακη , τον Σακελλαριδη , την κυρια Κωνσταντοπουλου , εχουν τον στρατό αντι να φυλαει συνορα να κανει σκηνες και θεληματα..... ε κυριε Σηφακη ; για να μην νομιζεις οτι ξεχναμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε ο σιφακης παίζει για υπουργός την επόμενη φορ,
    όσους περισσότερους πρόσφυγες φέρει στο νομό τόσο ανεβαίνει πολιτικά.
    τα πράγματα είναι απλά στην πλάτη των προσφύγων ο σιφακης θα κάνει καριέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι μεγαλυτεροι ψευτες που περασαν από την ελληνικη βουλη είναι ολοι οι βουλευτες του συρυζα με πρωτο τον αρχιερεα κ. τσιπρα. Εχουμε και τον σηπακη να μας πουλα παραμηθια με κορδελες .εσεις μορε δεν μπορειτε να ολοκληρωσετε μια 20 μετρων γεφυρα στον αγιο γεωργιο ριζαριου εδώ και χρονια μα τοσο ανευθηυνη ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΥΤΕ ΠΟΝΤΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΥΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sifakh m--- po-----s g--. Partous spiti sou re den feloume lafrometanastes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πας καλά ρε; ποιος είσαι συ που προτείνεις χώρους; επειδή είσαι μηχανικός; και; και άλλους μηχανικούς βουλευτές έχει το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά προστατεύουν τους νομούς τους. Εσύ είσαι αναρμόδιος. Αυτοί που πρέπει να προτείνουν είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι τα αρμόδια υπουργεία και όχι εσύ. Σταμάτα επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δειλοι, μοιραίοι κι αβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
    Αν η σκατοψυχία κι ο φόβος ήταν χρυσάφι θα είμαστε όλοι πλούσιοι. Εύχομαι όπως συμπεριφερόμαστε και σκεφτόμαστε για τους άλλους, αυτό να βρούμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ Σηφακης πρώτα να κάνει στρατόπεδο για τους πρόσφυγες στη αριδαια και μετά να ενδιαφέρθηκε για αλου αυτό λέγεται θράσος.ως αφορά για της οργάνωσης του συριζα ας πάρουν αυτοί από μία οικογένεια στο σπίτι τους γιατί έτσι όπως τα έκαναν μπαχσλο φέρουν ακέραια την ευθύνη και να μην ζητούν τα ρέστα από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)