Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχει απόφαση για αύξηση τελών άρδευσης με τρεχούμενο νερό




ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΦ. ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ  στους ΑΓΡΟΤΕΣ
ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;


Ξεπερνάει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ ο Δήμος Αλμωπίας.
Ο  Αντιδήμαρχος για αγροτικά θέματα κ. Στέφανος Αβραμίκας ,το βράδυ της Πέμπτης , στην συνέλευση των αγροτών στο Ξενιτήδειο, όταν τέθηκε το θέμα  να ζητηθεί από τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφαση για τον διπλασιασμό των αρδευτικών τελών με τρεχούμενο νερό , διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι δεν υπάρχει τέτοια …απόφαση. Επανέλαβε ότι ο Δήμαρχος αγωνίζεται για το καλό των αγροτών και η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή.
Όπως υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν απλά μια πρόταση της οικονομικής επιτροπής που …ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο.
Απίστευτα πράγματα. Ο κ. Αβραμίκας ή δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο  και μάλλον θα πρέπει να μάθει  ή να παραιτηθεί ή εν γνώσει του δούλευε τους αγρότες.
Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες  από την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Την εισήγηση την είχε κάνει ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης , τον οποίο ο Χ. Χουρσόγλου είχε αποκαλέσει «Τόμσεν» σε αντιδιαστολή με τον Τόμσεν της Τρόικας. Αργότερα δε ο Γ. Τσιμτσιρίδης είχε αποκαλέσει «μητέρα –Τερέζα» τον Χ. Χουρσόγλου. Η δε ΑΠΟΦΑΣΗ είχε ληφθεί με τις ψήφους του συνδυασμού του Δημάρχου , πλην Χουρσόγλου και Μ. Ζιάκα και την ψήφο του Α. Κόγιου. Η αντιπολίτευση είχε ψηφίσει αρνητικά. Αν αυτό δεν είναι λήψη απόφασης δημ. Συμβουλίου τότε εξηγήστε τι είναι; Μάλιστα οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή ούτε ρωτήθηκαν ούτε και κλήθηκαν να ψηφίσουν
Το θέμα μάλιστα επανήλθε και σε άλλες συνεδριάσεις ,με την πρόταση να ανακληθεί, αλλά η πλειοψηφία , στην οποία ανήκει ο κ. Αβραμίκας αρνήθηκε να το θέσει ως θέμα . Όπως και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και είχε την ίδια απορριπτική τύχη η  πρόταση.
Ήταν αίτημα και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του μπλόκου της Αψάλου την οποία δουλεύετε ψιλό γαζί εδώ και μέρες. Και το ζητούμενο είναι για ποιο λόγο ανέχεται να υποτιμάτε την νοημοσύνη της. Αυτό βέβαια είναι δικό της θέμα και δεν μας πέφτει λόγος.
Όμως όταν  ένας Αντιδήμαρχος κ. Αβραμίκα , με όλη την αγάπη και συμπάθεια που τρέφουμε προς το πρόσωπό σας, ισχυρίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε ποτέ τέτοια απόφαση , είναι και άσχετος και επικίνδυνος. Δεν έχετε απλά να ρωτήσετε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους συναδέρφους της παράταξής σας τι είναι.
Εκτός και εάν εννοούσατε ότι είναι βέβαιο ότι δεν θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη (αυτό είναι βέβαιο ) και δεν θα είναι νόμιμη απόφαση  και θα χρειαστεί καινούργια. Αν είναι έτσι πείτε το καθαρά . Και όχι να ευτελίζετε το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου 


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΨΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΥΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ , ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΕΙΛΊΚΡΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)