Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τέλος Συμπαραστάτης του Δημότη στον Δήμο Αλμωπίας



Οριστική ταφόπλακα στην εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη βάζει ο Δήμος Αλμωπίας. Αυτή την εντύπωση έδωσε η πλειοψηφία του Δήμου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δ. Πασόης και ο Δ. Ασβεστόπουλος ζήτησαν να τεθεί ως έκτακτο θέμα η λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.
Οι διαθέσεις της πλειοψηφίας φάνηκαν αρχικά με την στάση του Προέδρου Σίμου Σωτηριάδη,ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να θέσει τη πρόταση σε ψηφοφορία , επικαλούμενος μη αρμοδιότητα του δημοτικού Συμβουλίου. Μπροστά στον κίνδυνο όμως δημόσιου διασυρμού , αναγκάστηκε τελικά να το θέσει σε ψηφοφορία όπως υποχρεωνότανε να κάνει. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για υποκρισία  , αφού η αντιπολίτευση έχει ως στόχο μόνο  τις εντυπώσεις και όχι την ουσία. Επανέλαβε ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη δεν είναι …εισαγγελέας ,( δείχνοντας έτσι και την τύχη που έχουν ορισμένα από  τα πορίσματα του προηγούμενου Συμπαραστάτη Στ. Κλεισούρη , για καταπατημένα δημοτικά οικόπεδα αξίας εκατομμυρίων αλλά, και  άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου) , αλλά διαμεσολαβητής μεταξύ Δήμου και πολιτών
Στα περί υποκρισίας ο Δ.Πασόης του απάντησε ότι επί δικής του θητείας υπήρχε εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη.
Στη ψηφοφορία που ακολούθησε  κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, πλην του Α. Ουργαντζόγλου που απουσίαζε δικαιολογημένα , και ο Ανδρέας Κόγιος.
Υπέρ  ψήφισαν οι ανεξάρτητου  Χ. Χουρσόγλου και Μ. Ζιάκα και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

4 σχόλια:

  1. Ο ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΕ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο δημοκρατια στα φορτε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το πείραμα Κλεισούρη εκατοντάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν εκλέγουν συμπαραστάτη. Αναγκαστικά θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τα προσόντα του συμπαραστάτη και θα απαιτείται πλέον και γνωμάτευση ψυχιάτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)