Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Απάντηση Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΣ Πέλλας: «Η ευαισθησία περισσεύει...»



.


Μετά την επιστολή του κυρίου Σάββα Παπαδόπουλου, Διευθυντή της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών που αναρτήθηκε στον τοπικό τύπο, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο της ΕΠΣ Πέλλας,
η Τεχνική Επιτροπή στην οποία πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να αποταθεί και να κάνει τις παρατηρήσεις του και να συζητήσει με αυτήν τι θα μπορούσε να γίνει πριν το παιχνίδι και όχι μετά εκ του ασφαλούς. Είμαστε λοιπόν σαν Επιτροπή αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε την δική του επιλογή, αυτή των επιστολών στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα του Νομού.

Η επιστολή του συγκεκριμένου κυρίου έλαβε χώρα μετά τον αποτροπιαστικό σφαγιασμό της ομάδος της 5ης περιφέρειας στον αγώνα με την 6η περιφέρεια στην Κέρκυρα στις 30/3/2016.

Απαντώντας λοιπόν στον συγκεκριμένο αποστολέα της επιστολής (εσκεμμένα δεν αναφέρουμε το όνομά του προς αποφυγήν διαφήμισης), θα θέλαμε να του γνωρίσουμε ότι δεν χρειαζόταν να μας πει ότι η ομάδα ήταν για τον τελικό, γιατί το γνωρίζαμε καλύτερα από αυτόν δουλεύοντας μαζί με τα παιδιά για δυο συνεχόμενες σεζόν οι οποίες ήταν πολύ εποικοδομητικές και επιτυχημένες για τις ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας. Μακάρι κε Παντογνώστη να ήσασταν και εσείς τόσο κοντά στα παιδιά των ομάδων όπως εμείς και αυτό εύκολα διαπιστώνεται κάνοντας μια συζήτηση με τα παιδιά της Ακαδημίας σας, τα οποία για πρώτη φορά ένιωσαν την παρουσία σύσσωμης της Τεχνικής Επιτροπής και όχι μόνο ενός όπως γινόταν παλιότερα με άλλες διοικήσεις. Το γιατί γινόταν αυτό εκ του πονηρού είναι γνωστό στους πάντες!

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών, κοιτάξτε στον καθρέπτη του σπιτιού σας και ξανακάντε την ερώτηση για το αν οι συνοδοί της ομάδας πήγαν για τουρισμό στην Κέρκυρα, σίγουρα θα πάρετε την πρέπουσα απάντηση. Όσο για το αν ορμήξαμε στην ανάπαυλα στην τριπλέτα, άσε να το γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς. Φαίνεται ο πληροφοριοδότης σας δεν σας τα είπε καλά. Θα θέλαμε όμως να σας ρωτήσουμε μιας και είστε ιδιοκτήτης της Αθλητικής Ακαδημίας, εσείς θα θέλατε να περάσετε στα 15χρονα παιδιά ότι το ποδόσφαιρο παίζεται σε σκοτεινά δωμάτια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους; Αυτό δεν είναι βιασμός της παιδικής ψυχούλας όμοια με αυτή που υπέστησαν; Έπρεπε να κάνουμε κι εμείς το ίδιος με αυτούς; Εάν ναι, τότε λυπούμαστε γιατί αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς τους γαλουχούμε στο αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλα και όχι στο ξεπούλημα της παιδικής τους συνείδησης, των ονείρων τους και των ικανοτήτων τους. Για ίδιον όφελος!

Στη συνέχεια θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, αν ήσασταν εσείς υπεύθυνος σε ένα τέτοιο παιχνίδι τι θα κάνατε; Θα παίρνατε την ομάδα και θα αποχωρούσατε; Θα γινόσασταν δηλαδή με μια τέτοια ενέργεια περίγελος στους παρευρισκόμενους! Και για καλύτερη ενημέρωσή σας, το σκορ του Α ημιχρόνου ήταν 1 – 0 και όχι 3 – 0. Το 3 – 0 έγινε στ0 92’. Οι παίκτες της ΕΠΣ Πέλλας ήταν 8 στην 18δα και όχι 9. Αν πραγματικά πονούσατε γι’ αυτά τα παιδιά θα καθόσασταν στο τραπέζι μαζί μας για συζήτηση και θα κατεβάζατε την Ακαδημία στο ανδρικό πρωτάθλημα της Πέλλας για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας!

Και για να τελειώνουμε αναφορικά με την επιστολή σας, «λάτρη» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όπως αυτοαποκαλείσαι, θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν βέβαια επιθυμείτε δημοσίως, ποιες ήταν οι επιτυχίες της Μικτής μας ομάδας επί των ημερών σας, είτε ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής είτε ως μέλος της ΕΠΣ Πέλλας;

Άποψή μας είναι ότι δεν πετύχατε ούτε το 5% αυτών που εμείς πετύχαμε στα 2 χρόνια. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας, εμείς ενδιαφερόμαστε για την ομάδα εντελώς ρομαντικά και για την αθλητική διαπαιδαγώγηση των ευαίσθητων παιδικών ψυχών, ενώ κάποιοι άλλοι με την εμπορία των τρυφερών ονείρων και ικανοτήτων τους. Εμείς βάζουμε από την τσέπη μας για να είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα (ο έλεγχος καλοδεχούμενος) και κάποιοι άλλοι εκτός των οδοιπορικών που εμφάνιζαν για τις μετακινήσεις τους εμπορεύονται τις δυνατότητες των παιδιών και τον διακαή πόθο των γονιών να δουν τα βλαστάρια τους να ανεβαίνουν ποδοσφαιρικά! Όσο για το τι θα πράξουμε εμείς στη συνέχεια (αν και ήδη το πράξαμε) σαν διαμαρτυρία, να είστε σίγουρος ότι τον τελευταίο που θα ρωτούσαμε είστε εσείς, γιατί βλέπετε το αθλητικό μας ιδεώδες διαφέρει «παρασάγγας χιλίους σταδίους εβδομήκοντα» για να σας απαντήσουμε και εμείς στην αρχαία Ελληνική όπως ρωτάτε εσείς! Η αντίδρασή μας ήταν η πρέπουσα απέναντι στην τρπλέτα χωρίς τραμπουκισμούς, εξ άλλου τέτοιοι δεν ήμασταν ούτε θέλουμε να γίνουμε. Υπεύθυνοι για τη διαιτησία ήταν η ΕΠΣ Κέρκυρας και κατ επέκταση η ΕΠΟ.

Αυτά προς το παρόν…

Υ.Γ. 1: Η ικανοποίηση και η αναγνώριση των γονιών για την προσπάθειά μας είναι η καλύτερη απάντηση προς εσάς και η καλύτερη ανταμοιβή προς εμάς.

Υ.Γ. 2: Άλλη μια ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι, εμείς είχαμε συμβουλευτικό χαρακτήρα στον καταρτισμό της ομάδας απέναντι στον προπονητή (όταν μας το ζητούσε), ενώ κάποιοι άλλοι υποκαθιστούσαν τον προπονητή με την παρεμβατική τους συμπεριφορά.

Υ.Γ. 3 Αφού όπως λέτε ξέρετε τι θα συμβεί και αφού αγαπάτε τα παιδιά, γιατί δεν μας ενημερώσατε από νωρίς για να λάβουμε τα μέτρα μας; Οι μετά Χριστόν προφήτες είναι αχρείαστοι!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ


Η επιστολή του Σάββα Παπδόπουλου


Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας


Κύριε πρόεδρε,

Μετά από τρεις ημέρες και αφού συνήλθαμε από το σοκ, επιτρέψτε μου αυτή τη δημόσια επικοινωνία.

Η ΕΠΣΠ είχε την ευθηνή να οδηγήσει την ομάδα της περιφέρειας στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην 6η περιφέρεια , αγώνας που έγινε στην Κέρκυρα, έχοντας στις τάξεις της 9 παιδιά από τον νομό μας. Ο πρώτος αγώνας στην Έδεσσα έληξε ως γνωστόν με 3-0 υπέρ μας. Μέχρι εδώ όλα καλά, τα στραβά αρχίζουν μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα , όταν άρχισαν να σχεδιάζονται τρόποι αντιμετώπισης της ήττας αυτής από τους αντιπάλους μας. Τα μηνύματα περί "καλής" φιλοξενίας στην Κέρκυρα έφταναν μέχρι εδώ. Προφανώς όμως αγνοήθηκαν από τους υπεύθυνους της ένωσης.

Έτσι πήγαμε...."ως πρόβατα επί σφαγή".

Και δεν είναι ότι μάς σφάξανε με το βαμβάκι , είναι το ότι στο ημίχρονο αυτού του αναίσχυντου αγώνα ο υπεύθυνος "αρχηγός αποστολής" (ποιος ήταν;) που έπρεπε να "τρίξει" τα δόντια στην τριπλέτα της διαιτησίας η οποια έκοβε πλέον με μπαλτά και όχι με το βαμβάκι την ομάδα μας, αυτός ή εμείς δεν κάναμε τίποτα.

Σ' αυτό το παιχνίδι παιζόντουσαν πολλά και για τις δυο ομάδες αλλά και για τα παιδιά. Όπως για παράδειγμα τα μόρια των παιδιών για τα πανεπιστήμια, η την ελεύθερη εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ , την διεκδίκηση του τίτλου κλπ. Η ομάδα μας αυτή ήταν και είναι ομάδα τελικού. Αυτό αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον πολλών ΠΑΕ τουλάχιστον για 6 από τα παιδιά μας. Όμως «συν Αθηνά και χείρα κίνει», γι' αυτό λέμε πως ο συνοδός σε μια τέτοια αποστολή δεν είναι "τουρίστας".

Αν δεν ξέρεις, ρωτάς. Αν δεν μπορείς να προστατέψεις την ομάδα (που είναι και το ζητούμενο από τούς παράγοντες) στέλνεις άλλον. Αν και τα δυο δεν είναι εφικτά , τότε ζητάς βοήθεια από έξω (δεν είναι ντροπή). Άλλωστε ποτέ κάνεις δεν τα ήξερε όλα από την κοιλιά της μάνας του.

Η ομάδα μας έφαγε 6 γκολ όχι γιατί ο αντίπαλος ήταν η σούπερ ομάδα, αλλά γιατί σφαγιάστηκε και δεν είχε που να στηριχτεί. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ενώ στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο το σκορ ήταν 3-0 εις βάρος μας και αυτό το βλέπαμε όλοι (άρα και οι παίκτες μας που ένιωθαν πως η διαιτησία έβαζε με το ζόρι τον αντίπαλο συνέχεια μέσα στην περιοχή μας, παίζοντάς μας 80-20 και σκοράροντας τρις (3) φορές από στημένες φάσεις). Σε αυτές τις ηλικίες όμως η ψυχολογία των παιδιών είναι πολύ λεπτή και ευμετάβλητη. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά χάσανε κάθε προσανατολισμό μέσα στον αγώνα βλέποντας πως κατακρεουργούνται και δέχονται άδικα και μια αποβολή από το πουθενά, μετά μάλιστα απο καθηστεριμένη υπόδηξη του πάγκου των αντιπάλων στον επόπτη βοηθό. Γι' αυτό και οι παικτες μας σήκωσαν τα χέρια. Τι έκαναν λοιπόν οι υπεύθυνοι συνοδοί;

Και τι σκέπτονται να κάνουν ακόμα και σήμερα; Γιατί αν δεν υπάρχει αντίδραση θα θεωρηθεί φυσιολογικό και το περιστατικό θα επαναληφτεί 100%.

Πρόταση

α) να γίνει δημόσια καταγγελία και έντονη διαμαρτυρία προς την ΕΠΟ για την διαιτησία.

β) Να ζητηθεί εφεξής τους άγονες της περιφέρειας να μην τους παίζουν τοπικοί διαιτητές αφού προσκυνούν τους τοπικούς παράγοντες, απ' όπου και εξαρτούνται, αλλά ουδέτεροι.

Ερώτηση (με υπόβαθρο καχυποψίας):

Γιατί τον πρώτο αγώνα στην Έδεσσα "η αντίπαλη περιφέρεια " πλήρωσε και τον είχε σε πανελλήνια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση; Μήπως φοβόταν κάτι; Και γιατί τον αγώνα της έδρας τους δεν τον είδε κανείς και πουθενά; Γιατί; …. τους τελείωσαν τα λεφτά για τον cameramann; (έγινα πλέον και εγώ πονηρός και τα σκέπτομαι ολα)

Γεγονός είναι πως τα παιδιά και η ομάδα αυτή που χαρακτηρίστηκε ως η πιο πλήρης, δεν άξιζε να χάσει με 6-0, αντίθετα άξιζε καλύτερης τύχης και τζάμπα οδηγήθηκαν τα παιδιά «…ωσάν τους αμνούς επί σφαγή».

Ίσως κύριε πρόεδρε μου πείτε: "Πρόβατο επί σφαγή σώζεται βελάζοντας;" Θα έλεγα πως όχι, αλλά το ότι τουλάχιστον παλέψαμε κατά των κακών, ακομα και αυτό θα ήταν κάτι.

Σάββας Παπαδόπουλος
Καθηγητής Φ.Α.
Πρόεδρος Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών

1 σχόλιο:

(3)