Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ας περιμένουν οι γυναίκες!



Γράφει ο Δ.Σ.Τ. 



Μια ταινία σταθμός. Μα τι λέω; Η Ελληνική πραγματικότητα από εποχή Σημίτη, τα τρία μπατζανάκια, που οι δύο είναι αγγλιστί working class heroes και ο τρίτος, σ.σ. ο αξιαγάπητος Μπουλάς,
είναι το κλασσικό κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ. Η ταινία πραγματεύεται τις επικείμενες διακοπές στη Θάσο όπου θα πάνε οι τρείς τους (περίπου) με τις οικογένειες τους.
Αφού καλύψαμε το θέμα της ταινίας, θα μπω στο ψητό πετώντας την ατάκα, Οοοοπα δεν είναι μια απλή ατάκα, την λες και ατόφιο χρυσάφι: «Στη Κασσάνδρα κατουράτε στην Βόλβη την πετάτε». Δεν κολλάει σε αυτά που θα πω πιο κάτω αλλά λίγη σημασία έχει. Λοιπόν επειδή η αλήθεια δεν βρίσκεται μόνο στους σεξ πιστολς, ας πούμε μερικά γεγονότα.

 Γεγονός 1ο:  Η πελατειακή σχέση με το κράτος (σλας) κρατικούς μηχανισμούς είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα στο DNA του Έλληνα που βρίσκεται ακόμα και στις ταινίες του! (Δεν λέω ότι και εγώ αν μπορέσω να τα πάρω δεν θα τα πάρω!)
 Γεγονός 2ο : Αυτή η μικροαστική λαικοποπ κουλτούρα που οδηγεί τον Έλληνα στον βάλτο του  ΄΄ βάλε ένα Τζόνι και λίγο Καρρά και όλα καλά΄΄.
Γεγονός 3ο : ‘’Αχ αυτές οι μικρούλες’’ το αφήνω εδώ να υπάρχει.
 Γεγονός 4ο : Η φιλοσοφία του Φραπέ (Είπα, και ηπία μια τζούρα απ’ το φραπέ, που για να τον φτιάξω δανείστηκα ‘’εν αγνοία’’ του συγκάτοικου μου τον καφέ και την ζάχαρη, το νερό το πληρώνει ο σπιτονοικοκύρης, μιλάμε έκανα τρελό deal για αυτό το σπίτι).
 Γεγονός 5ο : Είναι όλο αυτό το στυλ με τα δάνεια, τις μερτσεντε (Γιώργο αν διαβάζεις αυτές τις λέξεις, από τότε που μου είπες για εκείνο το μπάρμπα, δεν αποκάλεσα ποτέ ξανά την Μερσεντές με το όνομα της) που μας τράβηξε κάτω.
 Γεγονός 6ο :Δεν μου έρχεται κάτι, ίσως στο επόμενο άρθρο αν αυτό δημοσιευθεί ποτέ!
Αφού αναφέραμε τα γεγονότα ηγγικεν η ώρα να get the facts straight και μετά να πάω για μπαλίτσα (συγγνώμη μαμά που περίμενες να κάτσω να διαβάσω για την εξεταστική! Η φαρμακολογία δεν είναι τόσο ελκυστική όσο το να παίζω σαν μικρό παιδί με ένα τόπι. ΑΣΕ που την ημέρα που γράφτηκε το κειμενάκι ήταν η 120 επέτειος απ’ τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες (με μικρό γιατί ΠΑΟΚ ΑΦΟΥ) οπότε μπάλα και πάλι μπάλα). Πριν πει ο Ζουγανέλης την ατάκα που ανέφερα μια παράγραφο πάνω,  είχε προηγηθεί μια άλλη ατάκα που έλεγε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ίδιο πράγμα. Πλέον βάζουμε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην εξίσωση. 

ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ζώντας λοιπόν στο εξωτερικό και σπουδάζοντας σε πανεπιστήμιο που δεν υπάρχουν κομματικοί στρατοί, κατάλαβα ότι για το πελατειακό κράτος δεν φταίει το τι ψηφίζουν οι γονείς, όπως λένε όλοι, αλλά το δικό μας συμφέρον γιατί όταν ξεκινάς και λες θα γραφτώ στην ΠΑΣΠ ή στην ΔΑΠ (δεν ξέρω άλλες παρατάξεις) για να παίρνω σημειώσεις η να έχω μπουκάλι με έκπτωση στα μπουζούκια, ΕΕΕ ρε δικέ μου, θες μνημόνιο μέχρι να παγώσει η κόλαση. Είχα ακούσει και ένα άλλο τρελό από κοπέλα, ‘’Εγώ θα ψηφίσω το τάδε κόμμα γιατί ο τάδε βουλευτής είναι μανάρι’’.  Αναφερόμενος στην μικροαστική κουλτούρα του μπουζουκτσιδικου και των αμφιβόλου ποιότητας τροβαδούρων που δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη, γιατί εσύ που δουλεύεις για 500 ευρώ το μήνα, και αυτός που παίρνει 1000 το βράδυ έχετε όση σχέση έχω εγώ με την Keira Knightley (άμα δεν την ξέρεις πρέπει απλά να ξέρεις ότι είναι ένα μαναααααααρι, Παναγιά βοήθα). Δεν λέω ότι εγώ ακούω μόνο όπερες, γιατί ακούω και αυτά που μέχρι προχθές τα έλεγες χασικλίδικα και τώρα ΚΟΛΟΠΙΑΑΑΑΑΑΝΟ….. Για τις μικρούλες δεν θα πω τίποτα, ο Ανταμ ο Τζονσον ξέρει μουαχαχαχαχα. Δεν λέω, καλό είναι να έχεις ιδέες και φιλοσοφίες γύρω απ’ την ζωή αρκεί να μην είσαι άεργος. Δεν μπορείς να λες που μας φέραν τα κόμματα ο ένας και ο άλλος και εσύ να μου αράζεις στα Μικελ πίνοντας μικελοτσινοεξτραμοκκαμεστεβια λες και τον ήξερες μέχρι προχθές και για να τον πεις παθαίνεις κράμπα στη γλώσσα και άμα δε, είναι και καμία ομορφούλα η μπαριστα και σε κοιτάξει στα μάτια το μόνο που βγαίνει απ’ το στόμα σου είναι ένα μπρλλουπ. Το κακό με εμάς τους ανθρώπους είναι ότι ενώ ξέρουμε μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας, το αρνούμαστε και βρισκόμαστε να απλώνουμε τα πόδια μας πιο πολύ. Βέβαια αν είχαμε μια κυβέρνηση που ενδιαφερόταν για εμάς (ΝΑΙ ΓΑΠ, σε εσένα αναφέρομαι) θα χρησιμοποιούσε το μοντέλο της Ισλανδίας και θα ήμασταν καλά, αλλά κατά πως φαίνεται υπάρχει κάτι άλλο από πίσω (αποκαλύψεις του WIKILEAKS και όχι κάποιας προβοκατόρικης σελίδας στο Facebook, τύπου : ‘ορθοδοξία και πλάνο που θα μας σώσει’ και ‘όλοι οι Έλληνες με τον Πούτιν’ και πάει λέγοντας).

Υπάρχουν και πολλά άλλα που θα μπορούσαμε να αναφερθούμε αλλά δεν χρειάζεται ακόμα. Θα κλείσω όμως με ένα στίχο του Λεωνίδα Μπαλάφα από ένα τραγούδι που μόλις το άκουσα πλάνταξα στο κλάμα, (ίσως να φταίει που είχα χάσει ένα πολύ αγαπημένο άνθρωπο λίγες μέρες πριν).
Μες τον κόσμο μεγαλώνω τον άπονο,
 ποιος στ’ αλήθεια παίρνει αυτό που του αξίζει,
δεν το θέλω μα μου βγαίνει παράπονο,
 γιατί η ρόδα δεν γυρίζει…

Credits: Ευχαριστώ την Α.Θ για τις διορθώσεις της!

Cheers lads
Δ.Σ.Τ.

2 σχόλια:

  1. Μας έχεις καθηλώσει με το τελείωμα σου,αλλά γενικά είναι αξιόλογο άρθρο!keep going for the next one :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλε όμως φίλε μου το ονομά σου , πιστεύω πως ούτε φοβάσαι ,ούτε θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)