Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Άρχισαν τα δύσκολα για τον Δήμαρχο Αλμωπίας-Ναρκοπέδιο τα Λουτρά




Ένα θέμα τυπικών διαδικασιών απειλεί να τινάξει στον αέρα την παράταξή του .
Ωρολογιακή βόμβα  ο σύμβουλος χωρίς συνδυασμό



Όσο πλησιάζει η ημέρα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Επιχείρησης των Λουτρών , τόσο πυκνώνουν τα σύννεφα στη παράταξη του Δημάρχου Αλμωπίας. Η έκτακτη γενική  συνέλευση γίνεται δύο μήνες νωρίτερα , από την κανονική με μοναδικό θέμα την εκλογή  ενός μέλους στο Δ.Σ. της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ, στη θέση του Γιάννη Ιωαννίδη (Τσέχος) ο οποίος προερχόταν από την αντιπολίτευση. Στην θέση του μέχρι τώρα είναι ο Τάσος Θεοδωρίδης (Τσερκέζος),τον οποίο όμως η «τρόικα »των Λουτρών αποπέμπει , επειδή άρχισε να γίνεται ενοχλητικός και να ζητάει λεπτομέρειες και στοιχεία για τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
«Μαύρα φίδια « ζώνουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμο Σωτηριάδη, ο οποίος καλείται  να διαλέξει ανάμεσα στην προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια του και την δημοκρατική του  ιστορία και από την άλλη στην «πειθαρχία» που θα απαιτήσει ο Δήμαρχος για να ψηφιστεί συγκεκριμένο πρόσωπο. Πρόσωπο που μέχρι σήμερα  έχει  δηλώσει πόση εκτίμηση τρέφει στο πρόσωπο του Σίμου Σωτηριάδη και σε δοθείσες ευκαιρίες τον έχει «λούσει» καταλλήλως δημόσια.
Στην χειρότερη κατάσταση όμως βρίσκονται ο Δημήτρης Βέσκος και ο Γιάννης Ρώσσης. Και οι δύο , επί θητείας Χρήστου Μπίνου, πριν συμπληρωθεί μάλιστα εξάμηνο στην θητεία τους ως δημοτική αρχή , και τι δεν είχαν ακούσει. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος , πρωτεργάτης και καθοδηγητής της ανταρσίας των « 7», τους είχε αποκαλέσει «κλέφτες και γλύφτες».  Μετά  από 14 χρόνια , καλούνται με την ψήφο τους να τον επιβεβαιώσουν ή να τον απορρίψουν . Εάν τον ψηφίσουν τον δικαιώνουν απόλυτα για όσα τους είχε κατηγορήσει  τότε. Συνεπώς δεν έχουν άλλη επιλογή , για να προστατέψουν , την τιμή , την υπόληψη τους και την αξιοπρέπεια τους. Δεν  είναι όμως μόνο αυτό. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος που θέλει να επιβάλλει ο Δήμαρχος είναι αντιπαθής στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής , καθώς έχει εκφραστεί απαξιωτικά κατά όλων και των προσπαθειών  τους . Είναι βέβαιο ότι με την επιλογή αυτή έρχοντα σε κόντρα με όλους και όποιο πολιτικό όφελος έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα τινάζεται στον αέρα .
Οι νεώτεροι σύμβουλοι δεν γνωρίζουν και πολλά από το παρελθόν . Άλλωστε είναι τυφλά και πειθήνια όργανα , στα χέρια του αρχηγού.
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι είναι αδιάφοροι και δεν τους αγγίζουν ιδιαίτερα αυτά , παρά μόνο να κρατήσουν τα πόστα τους. 

   ΜΥΣΤΙΚΗ  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 



Ένα ακόμα δύσκολο εμπόδιο είναι ηΗ πλειοψηφία φέρεται διατεθειμένη η όλη διαδικασία να είναι φανερή. Δηλαδή  να γίνει σε παραβάν και με κάλπη . Οι νομικοί του Δήμου και όχι μόνο φέρονται  να έχουν πάρει εντολή να βρουν κάποια «νομιμοφανή» διακαιολογία , ώστε η ψηφοφορία να γίνει δια ανατάσεως της χειρός. Επειδή όμως ο νόμος είναι σαφής , «κολλάνε» ακόμα. Μια πρόταση είναι να το ρισκάρουν  και να ψηφίσουν φανερά , γνωρίζοντας ότι η αντιπολίτευση θα προσβάλλει την απόφαση. Πιστεύουν όμως ότι θα έχουν κερδίσει «πολιτικό» χρόνο και ότι μπορεί να την περάσουν από το «παράθυρο» , αξιοποιώντας τις όποιες προσβάσεις έχουν .
μυστικότητα της ψηφοφορίας. 
Άλλωστε έχουν πρόσφατο παράδειγμα την απόφαση του διπλασιασμού των τελών άρδευσης με τρεχούμενο νερό.  Η αρμόδια επιτροπή αρνείται να την επικυρώσει , αλλά περιέργως  και πιθανόν από  την άσκηση έντονων πιέσεων δεν την έχει επιστρέψει ακόμα πίσω.
Ήδη  το πρώτο προσυμβούλιο για το θέμα φέρεται να έγινε , αλλά δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικό.
Η ώρα της αλήθειας φτάνει την ερχόμενη Δευτέρα.

4 σχόλια:

  1. χαχαχαχα στο μπινος νιουζ λεει : η γιαγια που συγκινησε τον δημαρχο.χαχαχα σερ λιγο θα μας ενημερωνει και για το ποτε εκλασε ο δημαρχος.χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι χαχας και μόνο με το σχόλιο που έκανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος εχει ενοχλησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταυράκη πες Αλεύρι, ο Ανδρέας σε γυρεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)