Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ: Μειοψηφία στην κοινωνία ο Δήμαρχος Αλμωπίας




 ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 
 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ O Δ.  ΜΠΙΝΟΣ



Μειοψηφία  στην κοινωνία είναι ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος πλέον νοιώθει ανασφαλής και μοναδικό του μέλημα έχει πλέον την αριθμητική που θα του δίνει ένα προβάδισμα στις ψηφοφορίες. Απέδειξε ότι δεν τον νοιάζει  τίποτε άλλο παρά η ανούσια παραμονή του στη δημαρχιακή καρέκλα.
 Απέδειξε περίτρανα ότι όλο το παρασκήνιο και η φημολογία των προηγούμενων ημερών όχι μόνο είχε βάση , αλλά ήταν μια πραγματικότητα. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων , μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 (103,8 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ) ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου.
Ο Δ. Μπίνος ,ο οποίος ζητούσε την συνεργασία της αντιπολίτευσης , ακόμα και λίγο πριν γίνουν οι προτάσεις για το μέλος της διοίκησης στη διοίκηση των Λουτρών , στην πράξη έκανε ακριβώς το αντίθετο . Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Προτίμησε την συναλλαγή ψήφου με το 2,5% , έναντι της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά σε ποσοστά (Δ. Πασόης , Δ. Ασβεστόπουλος συν τους δύο ανεξάρτητους ) είναι πλειοψηφία. Αντί να σεβαστεί την πλειοψηφία της κοινωνίας έπραξε το αντίθετο. Επέλεξε τον σύμβουλο που είναι ανεπιθύμητος στη συγκεκριμένη περιοχή , λαμβάνοντας  μηδέν ψήφους στις εκλογές, έναντι του πρώην Δήμαρχου Δ. Πασόη , που κατάγεται και ζει στο Λουτράκι, διατέλεσε πρόεδρος της Επιχείρησης και έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από τον προτιμηθέντα. Κατά την άποψή του είναι σπάνιο φαινόμενο σε ολόκληρη την χώρα πρώην Δήμαρχος να θέτει τον εαυτό του  στην διάθεση μιας διοίκησης ως απλό μέλος. Ο Δήμαρχος απέδειξε στην πράξη με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία.
Του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δ. Μπίνος δεν ψήφισε  καθόλου , ενώ υποχρέωσε  τους συμβούλους του να τον ψηφίσουν .
Εκτός από το τυπικό μέρος , που ενδεχομένως να συνιστά και ακυρότητα της διαδικασίας, στο πολιτικό σκέλος οφείλει να διευκρινίσει αν το έκανε σκόπιμα ή από λάθος. Και να επανορθώσει δημόσια , δηλώνοντας ότι τον στηρίζει και να μην επικαλεστεί αργότερα , αν κάτι στραβώσει ότι ο ίδιος δεν τον ψήφισε.
Αναγνώρισε κάποιες προσπάθειες που έχουν γίνει. Θα περιμένει όμως ο Δήμαρχος και πρόεδρος των Λουτρών να κάνει έναν πλήρη απολογισμό όσων έχουν γίνει στα Λουτρά  και μετά θα τοποθετηθεί.
Χαρακτήρισε μάλλον μελοδραματική την προσπάθεια του Δημάρχου να απαντήσει στους επικριτές του ότι κάνει  πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό με λεφτά της Επιχείρησης . Ούτε και οι αναφορές ότι στερείται την οικογένειά του , ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, ενώ μπορούσε να το κάνει και αλλιώς τη στιγμή που δεν έχει οικονομικές ανάγκες  μπορούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα άσκησης κριτικής .
Τα έξοδα πράγματι είναι μεγάλα και αδιαμφισβήτητα , αφού δημοσιεύονται στη διαύγεια. Ποτέ δεν είπε ότι τα αποποιείται. Αν ο ίδιος, δεν διατυμπάνιζε συνεχώς ότι δεν τα έχει ανάγκη , ίσως να μην του ασκούσαν κριτική σε τόσο έντονο βαθμό. Κανένας όμως μέχρι σήμερα δεν τον έχει υποχρεώσει να τα κάνει και κακώς παραπονιέται.
Αναφερόμενος , στον Αντιπρόεδρο των Λουτρών  Δημήτρη Βέσκο που ψήφισε τον χειρότερο υβριστή και συκοφάντη του, δεν θέλησε να κάνει πολλά σχόλια. Ασφαλώς είναι προσωπικό του θέμα . Πολιτικά όμως δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ή τον συγχώρησε από μεγαλοψυχία, ή είναι τόσο μεγάλα τα πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα που προσδοκά, ή ο συγκεκριμένος σύμβουλος έλεγε αλήθειες και συνεπώς δεν επρόκειτο ούτε για ύβρεις και συκοφαντίες.
Κάλεσε τον Δήμαρχο , για το καλό του τόπου να προσγειωθεί στηνπραγματικότητα , γιατί σήμερα είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Προφανώς το έχει διαπιστώσει και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο , αντί να διορθώνεται.
Για τους συμβούλους της πρώην παράταξής τους ,εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς όπως είπε τους νοιάζει μόνο το αξίωμα που κατέχουν και τα χρήματα που παίρνουν . Οι δε νέοι σε ηλικία , φέρονται με μεγαλύτερο «παλαιοκομματισμό» από τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Πάντως συνυπεύθυνους παλαιότερους συμβούλους που είναι κοντά στον Δήμαρχο , επειδή τον αφήνουν να ζει σε έναν φανταστικό κόσμο. 



Τέλος συνεχάρη τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας Γιάννη Στεφανίδη , ο οποίος έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και ζητά από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφαση για τον διπλασιασμό των τελών άρδευσης με τρεχούμενο νερό, καθώς σχεδόν όλα τα μέλη του Συλλόγου είναι και αγρότες.




8 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΣΥ........ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ,ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ο συνταξιούχος γράφει σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλαδα εχει καλους κτηνιατρους δεν ειναι κακο για μια επισκεψη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως το γιγαντα της πολιτικης....μια βδομαδα ειχαμε να δουμε συνεντευξη του.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δημο Εξαπλατανου ευλεπε ακουγε μιλουσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. χρηστο δυστυχως ή ευτυχως ειναι πλειοψηφία μεχρι το 2019. Τωρα αν ολα οσα κανει θα τον ευνοησουν ή θα τον ζημιωσουν στην πολιτικη του, την τωρινή ή για τις επομενες εκλογές, θα δείξει ο χρόνος. Εσύ μπορείς να βρεις 3-4 ακόμα για να τον ανατρέψετε? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, για να τον στείλετε σπίτι του? Ολα τα άλλα είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη μερικοι λογαριαζουν μονοι τους και χωρις τον ξενοδοχο. Εμεις ημαστε με τον χρηστο

      Διαγραφή

(3)