Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

27η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ στη Χαλκίδα





Δ. ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, πολλών άλλων επισήμων και πλήθους συνέδρων απο όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “Lucy” στη Χαλκίδα, η 27η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Παν. Κουρουμπλής τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει ο χαρακτήρας αυτός να προστατευτεί, διευκρινίζοντας πως τον κατάλληλο χρόνο θα πρέπει το γεγονός αυτό να κατοχυρωθεί και συνταγματικά.

Παράλληλα, είπε ότι η Πολιτεία με την Αυτοδιοίκηση χτίζει σχέση εμπιστοσύνης, αφού οι κοκορομαχίες και αντιπαραθέσεις είναι πολυτέλεια σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα πορίσματα από την γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ, θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει με την διοίκηση της το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης ξεκίνησαν με σύντομη παρέμβαση του οικοδεσπότη δημάρχου Χαλκιδέων και προέδρου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας Χρήστο Παγώνη, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την διεξαγωγή των εργασιών της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παγώνης επεσήμανε πως είναι σημαντικό ότι όλοι κατανοούν την ανάγκη να διαμορφωθεί το μέλλον των ΔΕΥΑ, ενός θεσμού που αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια και ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί χωρίς να χάσει εκείνα τα θετικά χαρακτηριστικά που τον έχουν καταξιώσει.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι για να φτάσουμε σε ένα στέρεο σχέδιο για τη ΔΕΥΑ του μέλλοντος, πρέπει πρώτα να δοθούν απαντήσεις με τόλμη στις προκλήσεις του παρόντος και κυρίως να επιδιωχθούν ορθές λύσεις για τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, όχι μόνο η κρίση, αλλά και η προσπάθεια αποδυνάμωσης και αμαύρωσης ενός κρίσιμου διαχειριστικού εργαλείου της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκης τόνισε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ΔΕΥΑ και αυτό θα επιχειρήσει η διοίκηση της Ένωσης να ξεκαθαρίσει στην συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως φυσικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και πολλά άλλα ζητήματα.

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν πρέπει να καταργηθεί ο προληπτικός έλεγχος, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άψογη συνεργασία της ΕΔΕΥΑ με την σημερινή ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τοποθετήσεις έκαναν ακόμη και άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο παναγ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Ηλιοδρομίτης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργία Μαραγκού, οι βουλευτές Τασ. Πρατσόλης, Γ. Αηριώτης και Γρ. Χαριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κων. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΑ Θεσσαλονίκης κ.α.

Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο “Lucy” έγινε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της ΕΔΕΥΑ, ενώ ταυτόχρονα στην αίθουσα του Δημαρχείου, στο κτίριο “Κότσικα” δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους Γ.Μαρινάκη και Χ.Παγώνη και πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)