Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

5ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα



 

 Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 6,30 μ.μ. στο Δημοτικό στάδιο της Έδεσσας ,είναι προγραμματισμένο το 5ο  Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων. 
Συγκινητική είναι η κινητοποίηση όλων των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης,  ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν στην επιτυχία της. Σύλλογοι και ομάδες έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής και έτσι οι καλεσμένοι θα απολαύσουν την Εδεσσαϊκή φιλοξενία, στα πλαίσια μιας άψογα μελετημένης εκδήλωσης.
Η εκδήλωση, κρατώντας τον χαρακτήρα της πατινάδας, θα γεμίσει τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης με άρωμα και χρώμα Ελληνικής παράδοσης. Κάθε περιοχή θα ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή.
Τα σημεία εκκίνησης έχουν ως εξής:
1. Μακεδονία, αφετηρία από Πλατεία Γρανικού
2. Πόντος, από την γέφυρα του Κιουπρί (Δημαρχείο)
3. Θράκη, από Πλατεία Ηρώων
4. Κρήτη, από Ψηλό Βράχο
5. Ήπειρος, από Πλατεία Καταρρακτών
6. Μικρά Ασία, από Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης

Η ταυτόχρονη εκκίνηση των χορευτικών θα γίνει στις 5 το απόγευμα. Όλες οι αποστολές θα περάσουν από σημεία της πόλης, όπου θα τους περιμένουν  μέλη ομάδων και συλλόγων που στηρίζουν την εκδήλωση και θα τους υποδεχτούν προσφέροντάς τους φρούτα της περιοχής μας. Τέσσερεις είναι οι στάσεις που καθόρισαν οι διοργανωτές, στην Νομαρχία, στην Πλατεία Στουγιαννάκη, στον Ψηλό Βράχο και στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί μέσα στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου κάθε παράδοση θα παρουσιάσει το δικό της χορευτικό πρόγραμμα και είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους, με τη συμμετοχή 100 συλλόγων και 2000 χορευτών από όλη την Ελλάδα.

Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Κρητών ο «Ψηλορείτης».

Σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ η εκδήλωση κρατάει και φέτος τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και τα καθαρά έσοδά της, θα ενισχύσουν φορείς της πόλης μας, που έχουν άμεση ανάγκη, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. Έτσι,  στο χώρο θα υπάρχουν κουμπαράδες ούτως ώστε, όποιος επιθυμεί, να προσφέρει, ό,τι έχει ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)