Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Δήμο Σκύδρας.






Τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για χρηματοδοτική ενίσχυση του Δήμου Σκύδρας προκειμένου ν΄αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι υποδομές που
καταστράφηκαν από τ΄ακραία καιρικά φαινόμενα του 2014 που έπληξαν κυρίως τη Δημοτική Ενότητα Μενηίδας απέσπασε η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Η Δήμαρχος, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την επίσκεψη του Υπουργού αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή παραδίδοντάς του παράλληλα κι έγγραφο αναλυτικό υπόμνημα.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε, μεταξύ των άλλων το μείζον θέμα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δήμου και γενικότερα της αυτοδιοίκησης, την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών, όπως προαναφέρθηκε, από τις ακραίες φυσικές καταστροφές, την επίσπευση της κατασκευής έργων για την άρση της συγκοινωνιακής κι άρα αναπτυξιακής απομόνωσης του Δήμου και του Νομού (σύνδεση με Εγνατία – Τελωνείο Σκύδρας) και τη βελτίωση της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, έθεσε το ζήτημα της τροποποίησης του άρθρου 12 του σχεδίου του αναπτυξιακού νόμου, ώστε όλος ο Νομός (Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας) να χαρακτηρίζεται παραμεθόριος και να ωφελείται από τις ανάλογες ευεργετικές διατάξεις.
Η Δήμαρχος επεσήμανε ειδικά, αφού η Σκύδρα είναι ένας κατ΄εξοχήν αγροτομεταποιητικός Δήμος, το κυρίαρχο ζήτημα της ικανοποιητικής διάθεσης των γεωργοκτηνοτροφικών και μεταποιητικών προϊόντων και την αναγκαιότητα αλλαγής και προσαρμογής του κανονισμού του ΕΛΓΑ και μάλιστα έθεσε το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων άμεσα και στους αγρότες που πλήρωσαν τις εισφορές τους την περίοδο της παράτασης.
Ακόμη, τέθηκε το ζήτημα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών Λουτροχωρίου.
Ο κ. Κουρουμπλής ακούγοντας με προσοχή τη Δήμαρχο υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σκύδρας στην  πρώτη κατανομή και ότι θα φροντίσει και για τ΄άλλα θέματα στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του ή υποστηρίζοντας την προώθηση της επίλυσή τους μέσω άλλων Υπουργείων, ολοκλήρωσε δε τη σύντομη ομιλία του εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, τόσο για την επίσκεψη και τη θετική προσέγγιση κι ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Δήμου όσο και για τη δήλωση του Υπουργού ότι και στη συνέχεια θα βοηθήσει σε ό,τι μπορεί ο ίδιος και χρειαστεί από πλευράς Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)