Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τότε καλή, τώρα κακή η Έφη Ταμβίσκου




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ


Επειδή δημοσιεύτηκε η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της πρώην συνεργάτιδας μου κ. Έφης Ταμβίσκου, που αφήνει διάφορες αιχμές, οφείλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

Κατ' αρχάς η ανεξαρτητοποίηση της πρώην συνεργάτιδας μου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, για όσους γνωρίζουν τα δημοτικά δρώμενα της Έδεσσας. Εδώ και πολύ καιρό ο μόνος στόχος της ήταν η Προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΔΕ), διότι όπως έλεγε η ίδια θέλει να την «καθαρίσει» και να βάλει τους «άξιους» σε θέσεις ευθύνης.

Εγώ ούτε προεκλογικά, όπως αναφέρει στην επιστολή της, ούτε μετεκλογικά δεν είπα ότι θα προβώ σε διώξεις υπαλλήλων και «εκκαθαρίσεις», ούτε φυσικά θα αφήσω να οριστούν πρόσωπα που δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα σε διευθυντικές θέσεις, έστω και αν αυτά έχουν συγγενική ή άλλη σχέση με την πρώην συνεργάτιδά μου.

Από την πλευρά μου, όσο είμαι Δήμαρχος Έδεσσας, δεν θα αφήσω να ασκηθούν εκδικητικές πολιτικές και σε καμία περίπτωση δεν θα υποκύψω σε πιέσεις του τύπου «Θέλω να γίνω Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ, αλλιώς φεύγω».

Τιμώ την πρώην συνεργάτιδά μου Έφη Ταμβίσκου για τη μέχρι τώρα δουλειά της στο Δήμο Έδεσσας, αλλά προτιμώ να πολιτεύομαι με βάση αρχές και αξίες. Ο μόνος μου στόχος είναι η πρόοδος και ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας. Ως εκ τούτου ο περίγυρος του κάθε συνεργάτη μου δεν μπορεί να επηρεάσει την πολιτική του Δήμου Έδεσσας.

Επιπλέον, διαφωνώ ριζικά με την άποψή της ότι έχουμε διαφορές στις πολιτικές μας θέσεις, διότι μέχρι τώρα η κ. Ταμβίσκου δεν εξέφρασε καμία πολιτική θέση για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου Έδεσσας. Ας αφήσει τα γενικόλογα και να πει συγκεκριμένα σε ποια θέματα διαφωνούμε από πολιτικής απόψεως. Η εικόνα που έχουν όλοι όσοι παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια είναι ότι στα θέματα που απαιτούσαν πολιτικό θάρρος, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις επέδειξε η αντιπολίτευση, η ίδια απουσίαζε εκκωφαντικά ή μειοψηφούσε χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση της.

Τέλος, πιστεύω ότι η πολιτική μας τακτική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αντιθέτως με τα όσα ισχυρίζεται η κ. Ταμβίσκου, και αυτό το επιβεβαιώνουν οι πολίτες καθημερινά. Σε δύσκολους καιρούς και με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και αυτό γίνεται με πολύ προσωπική δουλειά του καθενός από εμάς.

1 σχόλιο:

  1. ένας - ένας μία - μία άρχισαν να τον καταλαβαίνουν, ότι κατα λάθος έγινε δήμαρχος και ότι είναι κατώτερος απο τον ρόλο που του ανατέθηκε. Η υπεροψία, η έπαρση και η βλακώδης χαλαρότητα του προηγούμενου, πού όταν του επισημάνθηκε στις εκλογές του 2010 ότι έβαλε 6 υποψήφιους λιγότερους έλεγε ¨μην ανησυχείτε πάλι εμείς θα κερδίσουμε. Δεν θα πάρουμε 58%, θα πάρουμε 52% μας φτάνει, ο βλάχος δεν γίνεται δήμαρχος¨. ¨ελα όμως που έπεσε στο 48% και την επόμενη κυριακή πήγε σπίτι του. Πολύ απλά 6 υποψήφιοι από 50 προσωπικούς ψήφους σύνολο 300, ακριβώς όσοι χρειάζονταν για το 50% + 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)