Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ξεπούλημα του χιονοδρομικού και των Λουτρών με πανηγύρια;



 

ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ; 
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΦΟΥΓΑΡΩΝ " ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ;


 Την ώρα που η επικείμενη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά ,προετοιμάζεται να γίνει σε πανηγυρικό κλίμα από τον Δήμο Αλμωπίας στα Λουτρά Πόζαρ, η παρουσία του γγ του ΤΑΙΠΕΔ ( Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά .
Σύμφωνα με το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ ,στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονται και οι ιαματικές πηγές.
Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, η αυξανόμενη ζήτηση για εμπειρίες πραγματικής υγείας και τρόπου ζωής βασιζόμενες σε φυσικές μεταλλικές και γεωθερμικές πηγές δημιούργησε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μετατραπεί σε έναν διεθνή προορισμό ευεξίας.

Η πολιτική του Δημάρχου Αλμωπίας που έχει την προεδρία  της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ , την  οποία ελέγχει απολύτως, είναι σαφής.
Σε κάθε ευκαιρία τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων . Η επίσκεψη  της υπουργού και στο χιονοδρομικό  που πάει πακέτο με τα ζεστά ιαματικά Λουτρά , δεν είναι τυχαία. Ούτε και η  συνεχής  και σκόπιμη  υποβάθμισή του , ώστε να ωριμάσει στη κοινή γνώμη  η αναγκαιότητα  να μπουν ιδιώτες και να το αξιοποιήσουν

Το ίδιο επιχειρούν και με τα Λουτρά Πόζαρ. Η μείωση έως κατάργηση του λουτρικού επιδόματος  και η παντελής  απουσία  της πολιτείας  στην δημιουργία υποδομών  ,επιχειρούν να οδηγήσουν την επιχείρηση σε τέτοιο σημείο , ώστε να δικαιολογηθεί η δρομολογούμενη παραχώρησή τους σε ιδιώτες, θέτοντας σε κίνδυνο όλες τις υφιστάμενες  επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή .
Την « κερκόπορτα» αναλαμβάνει να ανοίξει η υπουργός Φουγάρων Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου την έχει καλέσει στην περιοχή.
Η κ. Τζάκρη η οποία είχε κυβερνητική θέση και επί ΠΑΣΟΚ , είχε κάνει αμέτρητες εξαγγελίες για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού, αλλά στην πράξη δεν κούνησε το δαχτυλάκι της με αποτέλεσμα  να συνεχιστεί η υποβάθμιση.
Όλα αυτά θα φανεί πόση βάση έχουν από τις εξαγγελίες που θα κάνει (αν κάνει)  η κ. Κουντουρά .
Τόσο η ίδια, όσο και η Κ.  Τζάκρη  πάντως έχουν κάνει αυστηρή επιλογή των μέσων που αποστέλλουν τα δελτία τύπου. Προφανώς την ίδια επιλογή θα κάνουν και για την συνέντευξη τύπου , προκειμένου να μην δεχτούν ενοχλητικές ερωτήσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)