Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια πατέντα - Εφεύρεση του Δήμου Αλμωπίας να « γράφει» τους φορείς





ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμα φορά η Δημοτική αρχή Αλμωπίας στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων , απαξίωσε πλήρως φορείς της περιοχής  και συνέχισε την ένοχη σιωπή της  όσον αφορά τις παρενέργειες που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή του αποχετευτικού.

Εμμέσως πλην σαφώς ,H Δημοτική αρχή αμφισβητεί τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Μηχανικώς  ως θεσμούς. Θεσμοί κατά την δημοτική αρχή  είναι μόνο όσους και όσα θεωρεί η ίδια. Αυτό προκύπτει από το e-mail που έστειλαν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και η ΔΕΥΑ,  και τα οποία διάβσε στη σύσκεψη που είχε προετοιμαστεί από τον Εμπορικό σύλλογο  και τον Σύλλογο Διπλωματούχων  Μηχανικών , η Μελίτα Χισκάκη.




Ο Πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου  Νίκος Ρίζος, έκανε γνωστό ότι ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε συζητήσεις που γίνονται σε
Οι αρμόδιοι του Δήμου , αντί να εκμεταλλευτούν την σύσκεψη και να ενημερώσουν τον κόσμο για τα τεκταινόμενα , έκαναν τα πάντα προκειμένου εμποδίσουν και συκοφαντήσουν αυτήν . Η  Μελίτα Χισκάκη,  έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε η αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας για την πραγματοποίηση της συζήτησης,  αλλά οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να την παραχωρήσουν, με το αιτιολογικό ότι η αίθουσα δεν είναι σε καλή κατάσταση από άποψης καθαριότητας!
Οι φυγόμαχοι και τύρρανοι των κατοίκων της Αριδαίας   οι προσκληθέντες του Δήμου Αλμωπίας επικαλέστηκαν την πιο αστεία , προσβλητική και ανόητη  δικαιολογία για τους διοργανωτές  τους οποίους κατηγόρησαν

ότι «Δεν σέβονται τον θεσμικό ρόλο του Δήμου» .
Τελικά με την παρουσία 20 περίπου ατόμων, στην πλειοψηφία τους Μηχανικοί και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης, ξεκίνησε η συζήτηση.  Η  Χιτσκάκη Μελίτα και στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Νίκος Ρίζος, οι οποίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την απουσία, τόσο των υπευθύνων, όσο και των κατοίκων της πόλης.
Χαρακτηριστική είναι η άποψη που διατυπώθηκε  για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Αλμωπίας Μπίνου Δημήτρη και των συνεργατών του, τους οποίους χαρακτήρισαν  ως ‘’άτομα που θεωρούν ότι έχουν το φωτοστέφανο της αυθεντίας και δεν ακούν κανέναν’’.
Από την συζήτηση προέκυψε ότι ναι γόνιμη συνεργασία του Δήμου με τους φορείς θα μπορούσε να είχε μετριάσει τα προβλήματα.
Τέθηκαν προς συζήτηση:
1.Η κατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Αριδαίας,

2.Οι συχνές και  πολλές πολύωρες διακοπές ύδρευσης,

3.Οι βλάβες και φθορές στις οικοσκευές των κατοίκων (πλυντήρια, πιεστικά μηχανάκια κλπ).

Ακούστηκαν απόψεις και κατατέθηκαν  εμπειρίες από αντίστοιχα έργα, καθώς και πολλές απόψεις, προτάσεις και ερωτήματα, τα οποία όμως έμειναν μετέωρα, αφού δεν υπήρχε αρμόδιος να απαντήσει σ΄αυτά. Όπως ότι κακώς σταμάτησε το έργο τον Αύγουστο για 15 ημέρες, ότι πρέπει να τοποθετηθούν 8-10 τουλάχιστον βάνες, ώστε να μην διακόπτεται η ύδρευση σε όλη την πόλη, αλλά μόνο στην περιοχή που αντιμετωπίζει το πρόβλημα κλπ.
Έγινε ακόμα λόγος για το δίκτυο ύδρευσης το οποίο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και ήδη ζητάν πίσω το 1,5 εκατ. Ευρώ, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία με μικρό σχετικό κόστος και υπάρχει εναλλακτική λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κατασκευή.
Αμφισβητήθηκε ευθέως η ποιότητα του νερού και οι τρόποι λήψης δειγμάτων που στέλνονται για αναλύσεις, οι οποίοι είναι τελείως διαβλητοί.
Δεν μπαίνει νερό από τις πηγές Λυκοστόμου γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα Αρσενικού, ενώ έχει μπει στο δίκτυο νερό από την λεγόμενη γεώτρηση των ¨Τσάκων¨, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενημέρωση .

Τέλος αποφασίσθηκε να καταγραφούν τα προβλήματα και ερωτήματα που τέθηκαν συνολικά στη συζήτηση, να αποσταλούν στον Δήμο και ΔΕΥΑ Αλμωπίας, προκειμένου απαντήσουν, ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα οι κάτοικοι της πόλης. 

Ο Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ . Τόλιος  που ρωτήθηκε σχετικά από το ΡΑΔΙΟ Αλμωπία, δήλωσε ότι όταν γίνονται έργα είναι φυσικό να δημιουργούνται προβλήματα. Βρισκότανε όμως σε κατεπείγουσα εργασία και δεσμεύτηκε σύντομα να δώσει μέσω του σταθμού εξηγήσεις και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

1 σχόλιο:

  1. Eπιτέλους μάθαμε κάτι σχετικό με αυτή τη χθεσινή,σημαντική συνάντιση. Ψάχνοντας σήμερα στο FB διαπιστώνει κανείς σιωπή και συγγνώμες, επί της ουσίας μόλις τώρα από εσάς μάθαμε κάτι. Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)