Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικός «εμφύλιος» στην Αριδαία





Το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας κλήθηκε να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που προέκυψε τελευταία  σχετικά  με την δημιουργία  του νέου σχολείου ΕΕΕΚ και των τμημάτων ένταξης.

Προηγήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών με τη δημοτική αρχή, ενώ σχετικές αποφάσεις  είχαν πάρει οι ανάλογες αρμόδιες επιτροπές.
Κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρχε έντονη  αντιπαράθεση και ένταση , καθώς τελευταία στιγμή και μετά την έναρξη  της σχολικής χρονιάς έπρεπε να γίνουν μετακινήσεις.
Ένα θέμα που μάλλον έπρεπε να λυθεί νηφάλια από την εκπαιδευτική κοινότητα και τις αρμόδιες επιτροπές. Τελικά η επιλογή να μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο δεν ωφέλησε κανέναν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα . Η δημοτική αρχή ουσιαστικά έδειξε ότι δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της  και έβαλε στο χορό ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. Τελικά έγινε το δικό της , αφού επέβαλε την άποψή της με την ψηφοφορία που έγινε.
 Αποφάσισε τη μετακίνηση σχολείων σε διαφορετικές κτιριακές εγκαταστάσεις από αυτές που φιλοξενούνται ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
 Η νηπιαγωγός και Προϊσταμένη σε υπό μετακίνηση νηπιαγωγείο στην Αριδαία, Ζωή Κώτσου την οποία συνόδευαν γονείς μαθητών, ανέπτυξε τα επιχειρήματά της .Παράλληλα , ο συνδυασμός του Δημάρχου αμφισβήτησε  την ορθότητα των έγγραφων γνωμοδοτήσεων της Σχολικής Συμβούλου των νηπιαγωγείων του Νομού Πέλλας και Συμβούλου της Αντιπεριφέρειας, Μαρίας Ζωγράφου, αλλά και του Δ/ντή της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πέλλας, Νίκου  Τσαλικίδη!

Δημοτικοί σύμβουλοι –εκπαιδευτικοί  επιχείρησαν να ότι η μετακίνηση μετά το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς είναι κάτι το σύνηθες και φυσιολογικό.
Έντονες ήταν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ζωής Κώτσου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Σίμου Σωτηριάδη , ο οποίος απείλησε αρκετές φορές να την …αποβάλλει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Αντιπαραθέσεις όμως υπήρξαν και μεταξύ των εκπαιδευτικών σε πιο ήπιο τόνο όμως , καθώς η κάθε πλευρά υποστήριζε την ορθότητα των απόψεών τους. 
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης , ζητήθηκε μικρή παράταση , ώστε να να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)