Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η εικόνα των λουτροπόλεων της χώρας








Την λουτρόπολη των Θερμών της Λήμνου επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Μεταλούλης στα πλαίσια των επισκέψεων των στελεχών του Πανελληνίου Συλλόγου στις
λουτροπόλεις όλης της χώρας. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης και συνομίλησε με τους υπευθύνους της επιχείρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Ανέστης Βασιλειάδης επισκέφτηκε τη εγκαταλειμμένη λουτρόπολη των Ελευθερών Καβάλας. Ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού διαπίστωσε, για μία ακόμη φορά, την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι λουτρικές και ξενοδοχειακές υποδομές.  

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη, πραγματοποιηθήκαν δεκάδες επικοινωνίες με υπευθύνους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ελληνικές λουτροπόλεις, προκειμένου να υπάρχει μία όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τις συνθήκες λειτουργίας των ελληνικών λουτροπόλεων.                 

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατάστασης σας εκθέτουμε παρακάτω:
- Στην Κύθνο εργάζεται μια υπάλληλος και πραγματοποιούνται 15 περίπου λούσεις την ημέρα. Μάλιστα παρά την αναγνώριση η λουτρόπολη υπολειτουργεί και περιμένει τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.
- Τα λουτρά Σιδηροκάστρου δηλώνουν ικανοποιημένα από τις επισκέψεις και προσπαθούν να μειώσουν τις υποχρεώσεις των προηγούμενων  χρόνων.
- Τα λουτρά του Λαγκάδα δεν έχουν πολλές επισκέψεις, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η μη λειτουργία του ξενοδοχείου και του ρεστοράν.
- Στα λουτρά Πλατύστομου οι επισκέψεις καλύπτουν το 50% των διαθέσιμων κλινών του ξενοδοχείου.
- Τα λουτρά Λουτρακίου Πέλλας (Πόζαρ), έχουν αρκετή δουλειά και μάλιστα και πολλούς ξένους επισκέπτες.
- Τα λουτρά Κυλλήνης έχουν πολλές επισκέψεις, αλλά και φέτος θα λειτουργήσουν  μέχρι τέλος του Οκτωβρίου.
- Τα λουτρά Περαχώρας Κορίνθου έχουν πολλές επισκέψεις και πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Ρώσους.
- Τα λουτρά Αμάραντου στην Κόνιτσα έχουν μειωμένες επισκέψεις και αναμένουν την αναγνώριση. Στόχος των διοικούντων είναι η ανάληψη και της διοίκησης των λουτρών της Πυξιαργιάς που σήμερα είναι κλειστά, προκειμένου να λειτουργήσουν συνδυαστικά.
- Τα λουτρά των Θερμών Νιγρίτας διεκδικούν την λειτουργία της λουτρόπολης όλο τον χρόνο.
- Τα λασπόλουτρα της Πικρολίμνης του Κιλκίς έχουν αρκετές επισκέψεις
- Στη Χαλκιδική το ξενοδοχείο Miragio Therme θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του Οκτώβριου, όπου και θα μας ενημερώσουν το πώς πήγε όλη η περίοδος και κυρίως η λειτουργία του SPA που ενδιαφέρει τον σύλλογο μας.

Η γενική εικόνα είναι ότι το λουτρικό επίδομα (έστω και με τα 150 ευρώ)  δυστυχώς δεν συνέβαλε στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις ελληνικές λουτροπόλεις. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα των 5 ημερών που υλοποιούν ο ΟΓΑ και ο ΕΟΤ.

Κλείνοντας, διατυπώνουμε και δημόσια τα συλληπτήρια του συλλόγου για το θάνατο του μακαριστού Μίτση, ένας άνθρωπου που τα τελευταία 30 χρόνια μέσα από το ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα έδωσε ζωή και πρόοδο στον θεραπευτικό τουρισμό.
Με την ευκαιρία εκφράζουμε στο γιος του αποθανόντος και νέο πρόεδρο της επιχείρησης Σάββα Μίτση την ευχή να συνεχίσει το έργο του πατέρα του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)