Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Φταίνε όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές , ακτός από τους ίδιουςΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣΦταίνε όλοι οι υπόλοιποι , εκτός από την σημερινή δημοτική αρχή , για την τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  με τις καθημερινές διακοπές νερου στην Αριδαία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται κυνικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας σε δήλωσή του. Για την ταλαιπωρία του κόσμου επιρρίπτει ευθύνες
« σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται ένα τόσο σημαντικό θέμα για να ασκήσουν με τον χειρότερο τρόπο τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα. Η ευθύνη για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών βαραίνει και τους ίδιους μιας και κατά το παρελθόν δεν έγινε απολύτως τίποτα για να υπάρχει σήμερα μια στοιχειώδης ετοιμότητα όσον αφορά στο δίκτυο ύδρευσης.»

Η συνέχεια όμως της ανακοίνωσης απογυμνώνει την σημερινή δημοτική αρχή , αφού αποφασίστηκαν μέτρα τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν από την αρχή. Δηλαδή :

-      Μείωση των συνεργείων που εργάζονται για το έργο και κατ’ επέκταση των ρυθμών υλοποίησης του έργου, ώστε να γίνεται πιο προσεκτική δουλειά.

-      Αύξηση του προσωπικού της αναδόχου εταιρίας και στελέχωση με επιπλέον υδραυλικό.

-      Τοποθέτηση βανών σε κάποια σημεία, ώστε η διακοπή της υδροδότησης να γίνεται ανά περιοχή και όχι σε ολόκληρη την πόλη της Αριδαίας. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, με αφορμή τις πολλαπλές βλάβες που σημειώθηκαν στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αποχετευτικού δικτύου που προκάλεσαν διακοπή της υδροδότησης στην πόλη της Αριδαίας για πολλές ώρες. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Τάσος Παναγιωτελίδης  και συζητήθηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις για να αποφευχθεί η περεταίρω ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έκανε την εξής δήλωση:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δίνουμε άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κατανοούμε ότι οι συχνές διακοπές νερού δημιουργούν αναστάτωση και δεσμευόμαστε για άλλη μια φορά ότι κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την σωστή κατασκευή του έργου. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται ένα τόσο σημαντικό θέμα για να ασκήσουν με τον χειρότερο τρόπο τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα και να τους θυμίσω ότι η ευθύνη για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών βαραίνει και τους ίδιους μιας και κατά το παρελθόν δεν έγινε απολύτως τίποτα για να υπάρχει σήμερα μια στοιχειώδης ετοιμότητα όσον αφορά στο δίκτυο ύδρευσης. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βάνες, γι’ αυτό οι σωλήνες είναι παλιές και σπάνε εύκολα, γι’ αυτό δεν υπάρχει χαρτογράφηση. Καλό θα είναι λοιπόν να κοιταχτούν στον καθρέφτη πριν μιλήσουν, γιατί είναι υπόλογοι για όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ όταν βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εμείς πάντως δεν το βάζουμε στα πόδια, είμαστε εδώ και δουλεύουμε σκληρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21